BTP seçimlere katılmama kararı aldı!

24 Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerine katılma yeterliliğine sahip Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) seçime katılmama kararı aldı.

BTP seçimlere katılmama kararı aldı!
BTP seçimlere katılmama kararı aldı!
GİRİŞ 21.05.2018 16:26 GÜNCELLEME 21.05.2018 17:22
Bu Habere 50 Yorum Yapılmış

24 Haziran seçimleri için siyasi parti genel merkezlerinin, seçime katılacakları seçim çevrelerine ait milletvekili aday listelerini en geç bugün saat 17.00'ye kadar Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) vermeleri gerekiyordu. 

Bu kapsamda YSK'ye gelen BTP Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Terzi, listelerinin hazır olduğunu ancak listeleri sunmayacaklarını belirtti. 

Bu seçimde rejim değişikliği olacağını, parlamenter sistemin değişerek, kuvvetler ayrılığı ilkesinin göz ardı edileceğini savunan Terzi, "Böyle bir değişikliğin arkasında olmak istemiyoruz. Gerek iktidar partisi gerek muhalefet partileri beraber bu rejim değişikliğinin ortak suçluları olarak tarihte yerlerini alacaklardır. Bu yapılanma içinde olmayı düşünmedik ve bugün partimizin yetkili kurullarınca alınan karar gereği 24 Haziran seçimlerine katılmama kararı aldık." diye konuştu. 

BTP'nin kararının ardından, seçime AK Parti, CHP, HDP, HÜDA PAR, İYİ Parti, MHP, Saadet Partisi ile Vatan Partisi olmak üzere 8 parti girecek.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 50
  • semih 5 yıl önce Şikayet Et
    peki hanigi adayı destekliycekler
    Cevapla
  • Eleştiri okları 5 yıl önce Şikayet Et
    Zaten böyle yapa yapa bu millet bu hatalara düştü. Demek ki, doğru ile yanlışın ayrılma zamanı gelmiştir. Zaten siz doğrunun yanın da da olamadınız ya!
    Cevapla
  • ....... 5 yıl önce Şikayet Et
    Tarih sizi gururla yazacaktır kesin ama isminiz akla gelmeyebilir Sahi hangi partiydi seçime katılmayan
    Cevapla
  • Daruga 5 yıl önce Şikayet Et
    Fitne fesat partisi
    Cevapla
  • Kriminal 5 yıl önce Şikayet Et
    Eskiden; İş, Aş Haydar Baş olan slogan , Şimdi ,Hem Devletin başında var gerçek bir Baş hem de Gözünün üstünde var Kaş...O zaman senin bu seçimde ne işin var Haydar Baş...Hadi bize Naş....Olarak değiştirilmiştir...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
31 Mart öncesi Ahmed Arif'in şiiriyle Kılıçdaroğlu'ndan manidar gönderme
İzmir'de Yeniden Refah adayı AK Parti lehine yarıştan çekildi!