UBER yasaklandı mı? UBER ve korsan taksiye getirilen düzenlemeler...

Başbakan Binali Yıldırım'ın talimatı doğrultusunda başta UBER olmak üzere, korsan taşımacılık hususunda yeni yaptırım kararı alındı. Peki, taksicilerle yaşanan tartışma ve gerilim neticesinde gündemde uzun bir süre konuşulan UBER yasaklandı mı? İşte, UBER ve korsan taksiye ilişkin taksicilerin lehine getirilen yeni düzenleme!

UBER yasaklandı mı? UBER ve korsan taksiye getirilen düzenlemeler...
UBER yasaklandı mı? UBER ve korsan taksiye getirilen düzenlemeler...
GİRİŞ 30.05.2018 19:07 GÜNCELLEME 30.05.2018 19:07

Başbakan Binali Yıldırım tarafından, internet aracılığıyla taşımacılık hizmeti yürüten UBER ve İstanbul'daki taksici esnafı arasında baş gösteren tartışma ve gerilimin akabinde, UBER ve korsan taksi hizmetinin sağlandığı taşımacılık alanında yeni yaptırım kararı alındı. Bu doğrultuda, Başbakan Binali Yıldırım yaşanan birtakım sorunların ve huzursuzlukların arkasından taksicilerin lehine bir karar alarak, Karayolu Taşıma Yönetmenliği'nde değişikliğe gidilerek UBER ve korsan taşımacılık hususunda yeni düzenleme getirdi. Başbakan Binali Yıldırım'ın Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'na verdiği talimatıyla birlikte; D2 yetki belgesini kullandırana ilk tespitte 50 puan uyarı cezası, bir yılda 2 defa ihlal halinde de yetki belgesi 2 yıl iptal edilecek. Yönetmelikteki değişiklik, korsan taksi olmakla birlikte D2 belgesiyle çalışan UBER'i de içerisine almaktadır. Tüm bu gelişmelerin yanı sıra; A1, B2 ve D2 yetki belgesi bulunan şoförlerin, bir takvim yılı içerisinde getirilen bu kurala 2.defa uymadıkları ve bunun saptandığı takdirde taşıt ya da taşıtların yetki belgesinin iptali söz konusu olacak. Şayet, iptal edilen yetki belgesi sahiplerine de, 2 yıllık bir zaman zarfı geçmeden aynı çeşit yetki belgesi düzenlenmeyeceğinin kararı alındı. 

uber

Bununla birlikte yasa dışı olarak taşımacılık yapan kişilerin bizzat D2 belge sahibi firmalarla anlaştığı, bu firmaların belgelerinde kayıtlı taşıtlarını faaliyetlerinde kullandığı ve bu işten “teknoloji kullanım ücreti” adı altında komisyon aldığı da belirlendi. UBER ve korsan taşımacılık konusunda getirilen yaptırımlara, bu firma sahiplerini de içerisine alacak. İlk uyarıda verilecek 50 puan ceza kaldırılmak istendiği takdirde 3 bin TL ödeme yapılacağının bilgisi kaydedildi.

uber

UBER VE KORSAN TAKSİ KONUSUNDA GETİRİLEN YENİ DÜZENLEME…

Başbakan Binali Yıldırım’ın talimatı doğrultusunda başta UBER olmak üzere korsan taksicilik konusunda alınan yaptırım kararına göre;

- Taşıtlarını yasa dışı faaliyetler için kullandıran D2 belge sahiplerine ilk tespit için 50 uyarı cezası verilecek.

- Bu uyarılar 3.000 TL yatırılarak kaldırılabilecek.

- 1 yıl içinde iki defa aynı ihlali yaptıkları tespit edilirse, yetki belgeleri iptal edilecek ve aynı faaliyeti 2 yıl boyunca yapmaları yasaklanacak.

uber

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Fidan: Türkiye UAD'deki davaya müdahil olacak
‘Sorun afet mi kafa mı?’ Ankara’yı sel götürdü Mansur Yavaş suskunluğa büründü