İtikaf için Türkiye genelinde 9 bin 364 cami hazır

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından, ramazan ayının önemli sünnetlerinden itikaf ibadetini yerine getirmek isteyenler için Türkiye genelinde 9 bin 364 cami hazırlandı.

İtikaf için Türkiye genelinde 9 bin 364 cami hazır
İtikaf için Türkiye genelinde 9 bin 364 cami hazır
GİRİŞ 04.06.2018 17:34 GÜNCELLEME 04.06.2018 17:34

Allah'ın rızasını kazanmak için belli bir adab içerisinde camide kalmak ve ibadetle meşgul olmak anlamına gelen "itikaf" ibadeti, Ramazan'ın son 10 gününde gerçekleştiriliyor. İtikafa girenlere "mütekif" veya "akif" deniliyor.

Modern hayatın yoğunluğu içinde kendisine zaman ayıramayan Müslümanlar için bulunmaz bir nimet olarak değerlendirilen "itikaf" ibadeti, Ramazan'ın manevi ikliminden yararlanmak ve Kadir Gecesi'ni tam olarak idrak edebilmek adına da önem taşıyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı, bu sene Ramazan'da itikafa girilecek camileri belirleyerek, yurt genelinde 9 bin 364 camiyi itikafa girmek isteyenler için hazırladı.

Ankara'da Kocatepe ve Maltepe camileri başta olmak üzere 251 camide, İstanbul'da ise 36 ilçede 225 camide itikafa girilebilecek.

Vatandaşlar, itikaf için hazırlanan camilerin listesine, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Ramazan ayı için hazırladığı "ramazan.diyanet.gov.tr" internet adresinden ulaşılabilecek.

İnternet adresindeki "cami bilgileri" bölümünden ülke, il, ilçe ve faaliyet türü seçimi yapılarak camilerde gerçekleştirilecek bütün faaliyetlere ulaşılabiliyor. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Nisan ayı enflasyonu belli oldu
Bakan Güler'den İran'a tepki: Yaptıkları hoş değil