Hayatını kaybeden Ümit Kayıhan kimdir? Kaç yaşında, aslen nerelidir?

Türk spor dünyasının önde gelen isimlerinden Ümit Kayıhan'ın 64 yaşında hayatını kaybettiğinin bilgisine ulaşıldı. Peki, profesyonel Teknik Direktör, eski milli futbolcu ve yorumcu Ümit Kayıhan kimdir? Bir süredir zatürre hastalığı nedeniyle yoğun bakım ünitesinde tedavi gören Ümit Kayıhan aslen nereli, kaç yaşındadır?

Hayatını kaybeden Ümit Kayıhan kimdir? Kaç yaşında, aslen nerelidir?
Hayatını kaybeden Ümit Kayıhan kimdir? Kaç yaşında, aslen nerelidir?
GİRİŞ 06.06.2018 15:54 GÜNCELLEME 06.06.2018 15:54

Teknik Direktör Ümit Kayıhan, geçirdiği zatürre hastalığından ötürü 64 yaşında hayata veda etti. Bir süredir yoğun bakım ünitesinde tedavi altında olan Ümit Kayıhan yaşam mücadelesini kaybederek sevenlerini büyük bir yasa boğdu. Bu acı haberin akabinde, eski milli futbolcu ve yorumcu Ümit Kayıhan'ı daha yakından tanımak üzere kim olduğu ve hayatına ilişkin bilgiler ağırlıklı bir şekilde sorgulanmaya başlandı. Peki, spor kariyerine Göztepe altyapısında başlayan Ümit Kayıhan kimdir? 2 defa Türkiye amatör milli takım formasını giyen Ümit Kayıhan aslen nereli ve kaç yaşındadır? İşte, Rizespor, Bursaspor ve Çaykur Rizespor gibi takımlarda Teknik Direktör olarak görevini icra eden Ümit Kayıhan’ın detaylı hayatı…

ümit

 

 

ÜMİT KAYIHAN KİMDİR? DETAYLI HAYATI...

Ümit Kayıhan, 28 Şubat 1954 tarihinde İzmir'de hayata gözlerini açtı. 

Profesyonel Teknik Direktör Ümit Kayıhan, spor kariyerine Göztepe Basketbol takımında başlangıç yapmıştır. Kariyerinde Teknik Direktör görevini üstlenen Ümit Kayıhan aynı zamanda yorumcu ve eski milli futbolcudur. 

ümit

Sevil Kayıhan ile 27 yıldır evli ve iki çocuk babası Ümit Kayıhan, henüz 17 yaşındayken Göztepe'nin futbol antrenmanlarına çıkarak teknik heyetin son derece beğenisini ve takdirini kazanmıştır.

2 defa Türkiye amatör millî takımı formasını giyen Ümit Kayıhan, pek çok Anadolu takımını çalıştırmıştır.

ÜMİT

Kariyerindeki sporcu kimliğini belli bir yerden sonra futbolcu olarak sürdüren Ümit Kayıhan, 1 yıl boyunca Balıkesirspor’da oynadı ve 8 yıl boyunca Altay formasını giydi. Altay sonrası Eskişehir, ardından da Kuşadasıspor formasını giymesinin sonrasında Ümit Kayıhan’ın futbol kariyeri sonlandı.

Ümit Kayıhan; Göztepe, Altay, Denizlispor, Bursaspor, Erzurumspor, Antalyaspor, Diyarbakırspor, Malatyaspor, Çaykur Rizespor, Ankaragücü, Kocaelispor, Adanaspor ve Karşıyaka takımlarında görevini icra etti.

Antrenörlük eğitimi için İngiltereki kursa katılım sağlayan Ümit Kayıhan burada FIFA Teknik Direktörlük diploması aldı. Bu gelişmelerin ardından Ümit Kayıhan ilk antrenörlük tecrübesini Karşıyaka ve Göztepe’de yardımcı olarak edindi.

ümit

Ümit Kayıhan, Türkiye'ye tekrardan gelmesiyle birlikte antrenörlük olarak görevini yürütmeye başladı. 2000 ve 2001 sezonunda Göztepe takımını 1. Lig Şampiyonu yaparak Süper Lig'e yükselmesinde öncülük etti.

Öte yandan 2010 ve 2011 sezonunda ise teknik direktör unvanıyla 1. Lig ekiplerinden Çaykur Rizespor'da görevini icra etti. Takımıyla Orduspor'a karşı oynanan ve 4-0 kaybedilen 1. Lig play-off karşılaşmasının ardından son defa takımın başında yer almıştır. Sezon bitinceye dek devam eden sözleşmesinin bitmesinin ardından takımdan ayrılma kararı almıştır.

ümit kayıhan

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Başıboş köpekleri savunan kadından kan donduran sözler: Çocukları ölümle tehdit etti!
Özgür F-16 testleri başarıyla geçti: Hedefi tam isabetle vurdu