Türkiye'den sert tepki! Not ediyoruz

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Yunanistan'ın 8 darbeci askeri tahliye kararının ardından yapılan açıklamaları değerlendirerek, "Türkiye, Yunanistan'ın yaptığı bu işleri, aldığı bu tutumu not etmektedir" dedi.

GİRİŞ 07.06.2018 12:28 GÜNCELLEME 07.06.2018 12:47
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Yunanistan'ın 8 darbeci askeri tahliye kararının ardından, ”Ne yaparlarsa yapsınlar, o darbeci, FETÖ'cü askerleri bulmak, onları paketleyip Türkiye'ye getirmek bizim vazifemizdir. Nereye giderlerse gitsinler enselerinde olacağız. Eninde sonunda yakalayacağız” demişti. 

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kocyas ve Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kammenos, Bozdağ'ın açıklamalarına karşılık vermişti. 

 

 

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bozdağ, iki ülkenin yaptığı açıklamaların ardından bugün yaptığı açıklamada, "Komşuluk hukukuna ve aramızdaki uluslararası hukuka aykırı bu yaklaşımlardan fevkalade rahatsısız. Türkiye, Yunanistan'ın yaptığı bu işleri, aldığı bu tutumu not etmektedir. Bunları Türkiye'nin not ettiğini Yunanistan'ın bilmesinde fayda vardır. Konunun NATO ile bir alakası yoktur" diye konuştu.

Bekir Bozdağ, Rotterdam'da aşırı sağcı Pegida örgütüne cami önünde domuz pişirme izni verilmesi ile ilgili olarak ise, "Hollanda hükümetini, Türk toplumunu korumaya ve onlara karşı suç işleme eğilimi olanları engellemeye davet ediyorum. Avrupa'da yükselen yabancı düşmanlığı, ırkçılık, aşırıcılık, ayrımcılık, İslam düşmanlığı, Avrupa değerlerine de büyük zarar vermektedir" dedi.

KAYNAK: AA, İHA
YORUMLAR 6
  • Kktc 5 yıl önce Şikayet Et
    O görseldeki haritada neden kibrisin kirmizi beyaz degil..
    Cevapla
  • Vurucu 5 yıl önce Şikayet Et
    Keferelerde ne değer kalmış ki ona zarar versin...
    Cevapla
  • Osmanli Türk 5 yıl önce Şikayet Et
    Acin Gümrükleri Mülteciler gitsin Avrupaya
    Cevapla
  • Mete TÜRK 5 yıl önce Şikayet Et
    Tatil için Yunanistan'a giden Türk Vatandaşlarından çok yüksek oranda vergi alınsın.
    Cevapla
  • yenice 5 yıl önce Şikayet Et
    neyi not ediyorsunuz be mubarek. ey yunan ordusu, sende darbe yaptığında, gönül rahatlığı ile Türkiyeye gel, ve seni iade etmeyeceğim. mesajını versenize be.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fenerbahçe'den Fransa'da büyük zafer!
Düğün yapacaklar dikkat! Yaz aylarında talep arttı: Uzmanından sahte altın uyarısı