2018 YSK Erken seçimde oy kullanma detayları! Nasıl oy kullanacağım?

24 Haziran 2018 tarihinde düzenlenecek Cumhurbaşkanı ve 27.Dönem Milletvekili Genel Seçimleri öncesinde YSK (Yüksek Seçim Kurulu) tarafından oy pusulaları tanıtıldı. Öte yandan Türkiye Genel Seçimleri'nde nasıl oy kullanılacağı hususunda açıklama gerçekleştirildi. Peki, 2018 Erken Seçimlerde nasıl oy kullanacağım?

2018 YSK Erken seçimde oy kullanma detayları! Nasıl oy kullanacağım?
2018 YSK Erken seçimde oy kullanma detayları! Nasıl oy kullanacağım?
GİRİŞ 24.06.2018 12:49 GÜNCELLEME 26.06.2018 11:59
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

24 Haziran 2018 tarihinde yapılacak erken seçimlerde oy kullanmak üzere sandık başına gitmeye adım adım yaklaşıldı. Hem cumhurbaşkanı hem de parlamentonun belirleneceği Türkiye Genel Seçimleri'ne ilişkin kamuoyu tarafından yoğun bir şekilde merak duyulan ve sorgulamaya alınan tüm ayrıntılar netlik kazanmaya başladı. YSK (Yüksek Seçim Kurulu) tarafından toplamda 59 milyon 391 bin 328 seçmenin oy kullanacağı  Cumhurbaşkanı ve 27.Dönem Milletvekili Genel Seçimleri öncesinden oy pusulaları tanıtıldı. Oy pusulalarının tanıtılmasının akabinde YSK, erken seçimlerde vatandaşların nasıl oy kullanacağına dair önemli açıklamalar gerçekleştirdi. Tüm bu gelişmelerin ardından, erken seçimlere sayılı günler kala ''2018 erken seçimlerde nasıl oy kullanacağım?'' sorusu tüm hızıyla yöneltilmeye başlandı. İşte, 6 cumhurbaşkanı adayının ve 8 siyasi partinin seçime katılacağı Türkiye Genel Seçimleri'nde oy kullanma işlemi hususunda vatandaşları yakından ilgilendirecek ayrıntılı bilgilere haber7.com'dan erişebilirsiniz.

2018 Kesin seçim sonuçları ne zaman belli olacak? YSK resmi açıklama!

 

2018 YSK oy kullanma rehberi! Geçerli ve geçersiz sayılacak oylar...

 

İŞTE, 2018 YSK OY KULLANMA PUSULASI...

24 Haziran 2018 tarihinde gerçekleştirilecek Türkiye Genel Seçimleri’nde sandığa gidecek vatandaşlar için oy pusulaları tanıtıldı. Bununla birlikte YSK (Yüksek Seçim Kurulu) tarafından seçimlere sayılı günler kala nasıl oy kullanılacağına dair önemli bilgiler paylaşıldı. Biz de haberimizde size özel, YSK tarafından yayımlanan oy pusulasını ve oy kullanma bilgisini hazırladık. İşte, ''2018 erken seçimlerde nasıl oy kullanacağım?'' şeklinde akıllarını kurcalayan bu soruya yanıt aramak üzere hız kesmeden sorgulamalarını gerçekleştiren seçmenleri yakından ilgilendirecek ayrıntılı bilgilere haber7.com'dan erişebilirsiniz.

OY KULLANMA PUSULA

2018 YSK SEÇMEN KAYDI SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

YSK

2018 ERKEN SEÇİMLERDE NASIL OY KULLANACAĞIM? YSK OY KULLANMA BİLGİSİ...

Cumhurbaşkanı seçilecek olan oy pusulasının üzerinde Cumhurbaşkanı adaylarının fotoğrafı ve isimleri bulurken, Milletvekili seçilecek pusulanın üzerinde partilerin logosu ve isimleri yer alıyor olacak.

Erken seçimde eski kimlikle oy kullanılabilecek mi? Resmi açıklama...

OY KULLANMA

Pusulada mühür ittifak bölümüne taşacak şekilde parti alanına vurulmuşsa, oy yine partiye sayılıyor.

OY KULLANMA

24 Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için geri sayım başladı. Bu seçimde, yeni parlamentonun yanı sıra cumhurbaşkanı da seçilecek. Cumhurbaşkanlığı için 6 aday yarışıyor.

OY KULLANMA

Pusulada hem bir ittifaka, hem de birden çok partiye mühür basılmışsa, o takdirde bu oy ittifak için kullanılmış sayılıyor, 'ittifak ortak oyları' hanesine yazılıyor.

OY KULLANMA

Pusulada yalnızca tek bir partiye mühür basılmışsa, oy o partiye yazılıyor.

OY KULLANMA

4 Haziran'da seçmene iki pusula tek zarf verilecek. Oy pusulaların biri Cumhurbaşkanı seçimi için, diğer oy pusulası ise milletvekili seçimi için tercihe sunulacak.

OY KULLANMA

Pusulada hem ittifaka, hem de tek bir partiye mühür vurulmuşsa, oy o partiye atılmış sayılıyor.

OY KULLANMA

Pusulada yalnızca tek bir partiye mühür basılmışsa, oy o partiye yazılıyor.

OY KULLANMA

Pusulada yalnızca ittifaka mühür vurulmuşsa, oy 'ittifak ortak oyları' sütununa yazılıyor.

OY KULLANMA

2018 Seçmen Kaydı ve Sandık Sorgulama Sayfası! Nerede Oy Kullanacağım?

Yukarıdaki linki tıkladığınızda, Yüksek Seçim Kurulu (YSK)'nın resmi internet sitesine yönlendirileceksiniz. Burada, ilk etapta ''T.C. Nüfus Cüzdanı'' yahut ''T.C Kimlik Kartı(Yeni) şeklinde sorgulama tiplerinden bir tanesini seçip,  “Nüfusa Kayıtlı Olduğu İl”, “T.C. Kimlik Numarası”, “Nüfusa Kayıtlı Olduğu Sıra No” gibi yer alan bilgileri eksiksiz ve doğru ve bir şekilde doldurulmasının hemen ardından resim doğrulaması da yaptığınızda nerede oy kullanacağınızı öğrenip seçmen kaydı ve sandık sorgulama işlemini başarıyla gerçekleştirebileceksiniz. 

2018 YSK Sandık Görevlisi Sorgulama Ve Sandık Görevlisi Ücretlerini Öğrenmek İçin Tıklayınız...

SANDIK GÖREVLİSİ

YORUMLAR 1
  • suphi başdemir 5 yıl önce Şikayet Et
    seçmen numarası
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Saldırıdan sonra Putin'den savaş açıklaması: Meşru hedef sayacağız!
İsrail'i korku sardı! Yaptırımlar gelebilir - Gazete manşetleri