HDP'nin sinsi oyunu: Demirtaş üzerinden...

Seçim çalışmaları kapsamında Haber7.com olarak başlattığımız dosyalarımıza Diyarbakır'da AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Diyarbakır Milletvekili Adayı Mehdi Eker, ve Sur esnafıyla devam ettik.

HDP'nin sinsi oyunu: Demirtaş üzerinden...
HDP'nin sinsi oyunu: Demirtaş üzerinden...
GİRİŞ 08.06.2018 11:40 GÜNCELLEME 08.06.2018 11:44
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin nefesini tuttuğu 24 Haziran seçimleri öncesi Diyarbakır'da halka AK Parti ve HDP'yi sorduk. HDP ve PKK'nın çukur siyaseti sonrası harabeye dönen Diyarbakır'ın tarihi ilçesi Sur'da halk Kayyum belediyelerinin çok iyi çalıştığını ifade etti. Sipahi ve Aşefçiler çarşılarının esnafı yapılan hizmetlerden çok memnun olduklarını söylerken tüm Diyarbakır halkına da açık çağrı yaptılar.

İbrahim Günay ve Serkan Üstüner'in haberi...

Bir araya geldiğimiz Mehdi Eker ise; "HDP bölgede Demirtaş'ın tutukluluğu üzerinden bir algı oluşturmaya çalışıyor, fakat vatandaş bunların gerçek yüzünü öğrendi, 24 Haziran'da de cevabı bunlara sandıkta verecektir" dedi.

 

 

ESNAFIN YÜZÜ GÜLÜYOR

Haber7'ye açıklamalarda bulunan ilçe esnafı, "Terör saldırıları nedeniyle çok zor zamanlar geçirdik. Terör saldırılarından dolayı iş yerlerini açamayan bazı esnaf arkadaşlarımız ticari hayatına son vermek zorunda kaldı. Fakat şimdi Sur'un yeniden inşaa edildi. Turizmin canlandı ve terörden zarar gören biz esnaflara sağolsun hükümetimiz gerekli yardımlarda bulundu. 

İLÇEDE BAYRAM HAVASI

Güvenlik güçlerince gerçekleştirilen operasyonlardan sonra Sur’da huzur sağlandı, yaşam normal akışına döndü. Sur'da Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca “Sokak sağlıklaştırma Projesi” kapsamında iş yerleri ilçenin tarihi dokusuna uygun yenilenen, SGK ve vergi borçları ertelenen, Vakıflar Genel Müdürlüğünce 1 yıl kira bedeli alınmayan esnaf, Başbakan'ın talimatıyla sağlanan faizsiz krediyle bayram havası yaşıyor. 

Mehdi Eker, "Biz bütün gücümüzle çalışıyoruz. Diyarbakır hiç olmadığı kadar huzurlu. Bu huzurun en büyük sebebi terör örgütü PKK’nın ve onun unsurlarının yok edilmesi. Bu toplum üzerinden çok önemli bir etki oluşturuyor. Böylelikle halk kendi özgür iradesini ortaya koyması açısından çok önemli. 10 gündür burada çalışıyoruz. Toplumun bir kesimine ulaştık diğer kesimine de ulaşacağız.  Her rakam kendinizi sınırlandırır. Biz burada 12 vekilin 12’sini hedefliyoruz.

"HDP ŞEHRİN HER TARAFINDA TERÖR ESTİRİYORDU"

Devletin PKK’yla etkin mücadelesi FETÖ’nün deşifre olmasıyla aynı ana denk gelir. Bu çok önemli bir şey. Artık irade sivil insiyatifin elinde. Terörle sahada yapılan etkin mücadele vatandaş üzerinde çok etkili odu. Acaba burada tavşana kaç tazıya tut mu uygulanıyor? Diyen vatandaş, bu kez son iki yıldaki etkin mücadeleyi gördü. Esnaf, tüccar artık yaka silkmişti. Şehrin her tarafındaki dükkanları baskı altına alarak ya HDP bayrağı astırdı ya da adaylara bedava ofis vereceksiniz.

KAYYUM İLE DİYARBAKIR HALKI HİZMET GÖRDÜ

Kayyuma devredilince esnafın üzerindeki baskı kalktı. Daha önce vatandaşın görmediği hizmet vatandaşa gösterildi. Halk da bundan inanılmaz memnun. Neden? İki türlü sonuç doğuruyor. Kendilerine oy vermeyenlere cezalandırıyorlardı. Vatandaşlar bundan korkuyorlardı. Vergi ödeyenlerin kesesinden gelen paraları terör örgütüne aktarıyorlardı.

Bu geçmiş seçimlerden farklı bir durum arz ediyor. Vatandaşın iradesini sandığa daha hür şekilde yansıtacağı bir seçim olacak. Tüm bunlar Diyarbakır için bir umuda dönüşür. Şimdiye kadar kaybettiği zamanı geri kazanır.

HDP'NİN DEMİRTAŞ OYUNU 

Demirtaş siyasi bir karar sonucu içeri alınmadı ki, şimdi birileri, bu partiler çıkmış bunun propagandasını yapıyorlar. Böyle bir şey olabilir mi? Kanunlar bazılarına başka, bazılarına başka mı uygulanacak.

Vatandaş bunların gerçek yüzünü öğrendi. HDP,  Kobani olayları, çukur eylemleri terör örgütleriyle ilişkilerini ortaya koydu. Halk da bunun farkına vardı. Refahtan, istihdamdan yana olmayan ve buna karşı çıkan HDP’yi vatandaş artık iyice çözmüştür. Örgüt propagandasıyla beyni yıkanmış olanlar yok mudur? Elbette var. Sonuçta doğada herkes temiz gıdalardan beslenmiyor. Kimileri de pis şeylerden beslenir. Terör örgütlerinin de düşüncesi budur.

HDP İLE CHP ARASINDA GİZLİ İTTİFAK

Geçmiş yıllarda paslaştıklarını biliyoruz. CHP’nin Hakkari mitingini hatırlıyoruz. CHP Genel Başkan Yardımcısının ‘Ailece HDP’ye oy verdik’ demesi her şeyin özetiydi. Renkleri farklı olsa bile bunlar zaten düşünce kardeşidir. 91’de de seçime beraber girmişlerdi. Bu bölge hak ettiği hizmetleri alma fırsatıdır. Bu bölgenin yeniden medeniyet merkezi olmak için büyük fırsattır. Bu değerlendirmeyle sandığa gitmelerini istiyorum. Çok zaman kaybetti artık bu zamanı geri kazanmalı Diyarbakır" dedi.

 

YORUMLAR 29
  • d21 5 yıl önce Şikayet Et
    o esnaf tekrar hdpye oy verecek. nankörler. bir diyarbakırlı olarak yazıyorum. yazık şehitlerin hakkı onlara yediriliyor.
    Cevapla
  • TERÖR BITECEK 5 yıl önce Şikayet Et
    Erdoğan Başkan Olsun Terör Bitecek Munbicteki Teroristlete Kandildeki Teröristlere Hepsine Saldıracaz CHP Oyu izle 24 Haziranı Cumhurbaşkanım DOLARI Düşür bu Avrupa Ülkelerine inat içimizdeki Terörü Destekleyenlere inat Seni Başkan Yapacaz Munbicteki Kandildeki Teröristleride Bitirecez Tarihte önceden bizim olan o Topraklar Musul Kerkük Münbiç Kandil Hepsini Geri Alacaz
    Cevapla
  • Çiçek 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu adam çok kişinin ölümüne sebeb olmuştur eski halk konuşmalarında hep halka sokağa dökülün kaos yaratıp halk ve askeri polisi bir birine vurdutmaya çalışmış insan aldığı parayı hak etmiyor bizim düşmanımız bizim vergilerimizle omaaşı alıyo yiyiyo ve bize düşmanlık ediyor kaç masum insanı ölümüne sebep oldu her yeri patlattılar çok insan öldürüldü teröristler tarafında allah kötülük yapanı cezalandırır. Kul hakkı var
    Cevapla
  • fhdhgd 5 yıl önce Şikayet Et
    bu domuzu serbest bırakanın Allah cezasını versin ya mühebbet 1000 yıl idam yada çıkarın vatandaşlıktan eniklerini domuzlarını alsın mallarını sgk ya geçsin dışarıdada gebertin gitsin bu kadar basit.
    Cevapla
  • arif gören 5 yıl önce Şikayet Et
    Kayyumlar eliyle verilen hizmetler ve devletin diğer olumlu yaklaşımlarına rağmen Güneydoğu seçmeni eskisi gibi davranırsa, bunun en hafif tanımı "nankörlük"tür.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dünyanın gözü bu görüşmede! Heniyye Türkiye'ye geliyor
Tokat'ta peş peşe depremler: 4,4 büyüklüğünde bir deprem daha!