Camileri kapatma kararına Türkiye'den sert tepki!

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Avusturya’nın 7 camiyi kapatma kararına ilişkin, "Avusturya'nın sudan bahanelerle 7 camiyi kapatması ve imamları sınır dışı etmesi, bu ülkedeki İslam karşıtı ırkçı ve ayrımcı popülist dalganın sonuçlarından biridir." ifadesini kullandı.

Camileri kapatma kararına Türkiye'den sert tepki!
Camileri kapatma kararına Türkiye'den sert tepki!
GİRİŞ 08.06.2018 11:41 GÜNCELLEME 08.06.2018 14:00
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Kalın, Twitter hesabından, Avusturya'da hükümetin, biri Türklere ait 7 caminin faaliyetlerinin durdurulmasına ve yurt dışından finanse edilen çok sayıda imamın sınır dışı edilmesine ilişkin kararını değerlendirdi.

Avusturya’nın sudan bahanelerle 7 camiyi kapatması ve imamları sınır dışı etmesinin, bu ülkedeki İslam karşıtı ırkçı ve ayrımcı popülist dalganın sonuçlarından biri olduğunu aktaran Kalın, amacın Müslüman toplulukları ötekileştirerek siyasi kazanım elde etmek olduğunu bildirdi.

Kalın, "Avusturya hükümetinin ideolojik tutumu evrensel hukuk normlarına, toplumsal uyum politikalarına, azınlık hukukuna ve bir arada yaşama ahlakına aykırıdır. İslam karşıtlığının ve ırkçılığın bu şekilde normalleştirilmesi ve sıradanlaştırılması kesin olarak reddedilmelidir." değerlendirmesinde bulundu.

BİR TEPKİ DE BOZDAĞ'DAN 

Bozdağ: "(7 caminin kapatılması kararı) Avusturya'nın Avrupa'nın değerlerini reddetmesinin somut göstergesidir. Bunu kabul etmemiz mümkün değildir. Avrupa'da din ve vicdan hürriyetinin öldürüldüğü anlamına gelir."

YORUMLAR 11
  • Ali Veysel 5 yıl önce Şikayet Et
    Hitler'de Avusturya 'lıydı.
    Cevapla
  • milletin ferdi 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu Nazi kalıntıları rahat durmuyor. Bu ırkçılık, İslam düşmanlığı ile AB kendi kendini bitirecek, dağılacak, yok olacak inşaallah.
    Cevapla
  • memo 5 yıl önce Şikayet Et
    helal olsun tepki budur iste
    Cevapla
  • fani 5 yıl önce Şikayet Et
    Nerede sizin demokrasi anlatışı.Din düşmanları sizi.
    Cevapla
  • insan 5 yıl önce Şikayet Et
    gavur her zaman gavurluğunu yapar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İzmir'de ortalık savaş alanına döndü!
Selçuk Bayraktar'dan KIZILELMA paylaşımı: Karalamalar ne kadar alçakça olursa olsun...