Hükümetten Suruç açıklaması!

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ: "(Suruç'taki saldırı) Bunların (saldırganların) PKK terör örgütünün maşası olduğu çok net."

Hükümetten Suruç açıklaması!
Hükümetten Suruç açıklaması!
GİRİŞ 15.06.2018 12:40 GÜNCELLEME 15.06.2018 13:54

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde seçim çalışması yapan AK Partili Milletvekili İbrahim Halil Yıldız ve beraberindekilere gerçekleştirilen silahlı saldırıya ilişkin, "Türkiye'de tehditle, korkuyla, şiddetle ölümle ikbal ve istikbal devşirme dönemi kapanmıştır. Kimse muvaffak olamayacak. Bu saldırıyı gerçekleştirenler buna katılanlar hesabını mutlaka vereceklerdir" dedi. 

Memleketi Yozgat'ta seçim çalışmalarını sürdüren Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ partisinin il teşkilatı tarafından düzenlenen bayramlaşma programına katıldı. Burada konuşan Bozdağ, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde yaşanan saldırıyı kınadı. Seçimleri demokratik olgunlukla sürdürdüklerini aktaran Bozdağ, "Bakın dün Şanlıurfa'da meydana gelen saldırıda milletvekilimizin ağabeyi ve yakınlarından hayatını kaybedenler oldu, yaralananlar oldu. Bir yandan demokrasi bir yandan insan hakları diyecek bu alçaklar öte yandan da demokratik mücadeleye şiddeti ve kanı bulaştıracaklar. Ortalığı velveleye verip korkuyla, baskıyla tehditle kanla şiddetle ölümle kendilerine ikbal devşirecekler. Buradan tekrar tekrar ifade ediyorum. Türkiye'de tehditle, korkuyla, şiddetle ölümle ikbal ve istikbal devşirme dönemi kapanmıştır. Kimse muvaffak olamayacak. Bu saldırıyı gerçekleştirenler buna katılanlar hesabını mutlaka vereceklerdir. Tez zamanda yakalanacaklarına yargıya teslim edileceklerine yürekten inanıyorum" şeklinde konuştu. 

Düzenlenen saldırının arkasında PKK terör örgütünün bulunduğunu dile getiren Bozdağ açıklamalarını şu sözlerle sürdürdü: 

"Bunların arkasında PKK terör örgütünün bulunduğu ve bunların da PKK terör örgütünün maşası olduğu çok net. Onun için de her yerde biz olmaya devam edeceğiz. Terörü de yok etmeye teröristleri de yok etmeye milletimizin özgür bir ortamda seçim yapması için her türlü gayreti çabayı ortaya koymaya devam edeceğiz. Baskı ile tehditle, öldürmekle şiddetle netice alınması mümkün olmadığını hem terör örgütü öğrenecek, onlara da öğreteceğiz hem de bundan medet umanlar öğrenecektir. Ben tekrar İbrahim Yıldız milletvekilimize geçmiş olsun diliyorum. Rahmete kavuşan kardeşi ve diğer yakınları için başsağlığı ve sabır diliyorum, yaralılara acil şifalar diliyorum. Demokrasi mücadelemiz devam edecektir. Her şeye rağmen geri adım yok. Meydanı terk etmek yok. Nereye gidilecekse oraya gideceğiz. Ne yapılacaksa onu yapacağız ve Urfa'dan da bölgeden de daha güçlü bir şekilde Allah'ın izni ve milletimizin duasıyla çıkacağız." 

SORGUN'DAN AÇIKLAMA

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun, dün 4 kişinin öldüğü partililerine yönelik Suruç'ta yaşanan saldırıya tepki gösterdi. 

Tüm halkı sağduyulu olmaya davet eden Sorgun, ''Suruç'ta elim, acı bir olayı yaşadık. Terör örgütü ve yandaşları, bölgede halkımızdan, Kürt kardeşlerimizden yüz bulamayınca, sahada çalışma yapan dava kardeşlerimize saldırmışlardır. Hem içerde, hem dışarıda güvenlik güçlerimizin yoğun çalışması, halkımızın devletimize, milletimize ve bayrağımıza inancı, güvenci ve desteğini hazmedemeyen örgüt ve yandaşları, dağılmakta olan, gevşemekte olan kendi yandaşlarını pekiştirmek, sağlamlaştırmak ve gözdağı vermek üzere bu elim hadise gerçekleşmiştir. Ne yaparlarsa yapsınlar, bizim birliğimizi ve kardeşliğimizi bozamayacaklar'' dedi.

Güvenlik güçlerinin Kandil ve Sincar'a yönelik yaptığı operasyonun hazmedilemediğini ifade eden Sorgun, ''Güvenlik güçlerimizin Kandil ve Sincar'a girmesini hazmedemeyenler, dikkatleri başka yere çekmek istemektedirler. Bizim güvenlik güçlerimizin hem içeride, hem de dışarıda gücü yeter. Onlara göz açtırmıyor ve açtırmayacaklar'' diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Denizde de karada da bozguna uğradılar - 25 Nisan 2024 gazete manşetleri
ABD üniversitelerindeki Gazze protestosu dalga dalga büyüyor! Netanyahu panikledi