ilk kez öz vatanlarında oy kullandılar

Ukrayna'dan Türkiye'ye getirilerek Erzincan'ın Üzümlü ilçesine yerleştirilen Ahıska Türkleri, 24 Haziran'da gerçekleştirilen Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçiminde öz vatanlarında ilk kez oy kullandı.

 ilk kez öz vatanlarında oy kullandılar
ilk kez öz vatanlarında oy kullandılar
GİRİŞ 24.06.2018 14:18 GÜNCELLEME 24.06.2018 14:25
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ve Başbakan Binali  Yıldırım'ın koordinasyonuyla Ukrayna'dan Türkiye'ye getirilerek Erzincan'ın  Üzümlü ilçesine yerleştirilen Ahıska Türklerinden Türk vatandaşlığına geçen bin  792 kişiden bin 239'u 24 Haziran Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel  Seçimi'nde oy kullandı.

İlçenin Fatih, Yunusemre ve Geyikli mahalleleri ile Bayırbağ köyünde  iskan edilen bin 239 kişi, aldıkları seçmen kağıtları ile oy kullanacakları  okullara giderek iradelerini sandıklara yansıttı.

Oylarımız vatanımıza hayırlı, uğurlu olsun

Dünya Ahıska Türkleri Birliği Erzincan Temsilcisi Vahit Mirza, AA  muhabirine yaptığı açıklamada, Ahıska Türklerinin öz vatanlarında ilk defa oy  kullandıklarını söyleyerek, şunları kaydetti:

"Hem mutluyuz hem de heyecanlıyız. Dedelerimizin, nenelerimizin, ata  babalarımızın göremediği mutluluğu şu an biz yaşıyoruz. Sadece ben değil  milletimiz de çok heyecanlı. Çünkü öz vatanımızda ilk seçime girip kendi hak ve  hukuklarını sahip oluyorlar o yüzden çok heyecanlı milletimiz. Şu an ilçemize  yerleşmiş Ahıska Türklerinden bin 239 kişi oylarını kullanıyorlar. İnşallah bu  oylar vatanımıza hayırlı, uğurlu olur." 

Ahıska Türklerinden Şirin Rical, çok heyecanlı ve mutlu olduklarını  ifade ederek, "Çünkü dedelerimize, ninelerimize nasip olmayan şeyler bizlere  nasip oldu. Vatanımızda ilk oyu kullandık. Allah’tan dileğimiz hayırlı uğurlu  olsun. Vatanımız, milletimiz için en iyisi olsun." dedi.

YORUMLAR 1
  • KibarR 5 yıl önce Şikayet Et
    keske yerlestirildikleri yerde kalsalar. İnegöl ilçesinde kiralık ev bulunmuyor onlarin yüzünden. biz ensar olmayı biliyoruz ama devletimizin muhacirleri kontrol altında tutması ya da planlamayı yapması lazım bence. asgari ücret 1600tl, kira 1000tl... hesabı kuvvetli birisi yardım etsin lütfen.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı