Rakamlar yalan söylemez! İşte CHP-HDP ittifakının ispatı

24 Haziran seçim sonuçlarına CHP ile HDP’nin gizli ittifakı damga vurdu. Güneydoğu’da 5 ilde HDP’nin oy oranı düşerken Selahattin Demirtaş yüzde 8 oy alabildi. Cumhur İttifakı’nın Meclis’teki çoğunluğu almaması için CHP’den HDP’ya aktarılan ‘emanet oy’ projesi uygulandı. Cumhurbaşkanlığı seçiminde yüzde 8 oy oranına ulaşan HDP, Meclis’teki oy oranında ise gizli ittifakın sonucu olarak yüzde 11’e ulaşarak Meclis’e girmiş oldu.

Rakamlar yalan söylemez! İşte CHP-HDP ittifakının ispatı
Rakamlar yalan söylemez! İşte CHP-HDP ittifakının ispatı
GİRİŞ 26.06.2018 08:19 GÜNCELLEME 26.06.2018 08:22
Bu Habere 41 Yorum Yapılmış

CHP’li her aileden 1 oy kampanyasıyla HDP’nin yüzde 3’lük açığını kapattı ve seçim barajını aştırdı.

67 milletvekili ile yeniden TBMM’e giren HDP ancak diğer seçimlerde en fazla oy aldığı Doğu ve Güneydoğu’da büyük kayıp yaşamasına rağmen batıdan gelen oylarla barajı aştı. Kesin olmayan seçim sonuçlarına bakıldığında CHP ve HDP arasında tabanda yaşanan gayri resmi ittifak gözler önüne seriliyor. Cumhurbaşkanlığında Selahattin Demirtaş yüzde 8 oy alırken, HDP yüzde 11’le seçim barajını geçti.

Özellikle İstanbul'da CHP'den HDP'ye ciddi miktarda emanet oy gitti. CHP’nin son dönemdeki seçimlerde ilk sırada çıktığı İzmir, Aydın, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ’da, bu seçimde oyu düşerken HDP’nin oyunun arttığı gözlendi. İzmir'de de CHP'nin oyları  düşüşteyken oylarını arttıran tek parti HDP oldu.

 

Seçim sonuçlarına detaylı bakıldığında ise bunun kanıtları rakamlarda açık bir şekilde kendini gösteriyor.

Kadıköy

Demirtaş: %2.47
HDP: %13.54

Beyoğlu

Demirtaş: %3.48
HDP: %16.67

Şişli

Demirtaş: %5.54
HDP: %18.23

Beşiktaş

Demirtaş: %2.33
HDP: %16.49

Bakırköy

Demirtaş: %2.92
HDP: %13.87

Ataşehir

Demirtaş: %4.59
HDP: %11.52

Beylikdüzü

Demirtaş: %4.87
HDP: %10.16

Kartal

Demirtaş: %4.62
HDP: %11.02

Maltepe

Demirtaş: %3.53
HDP: %10.29

Üsküdar

Demirtaş: %2.98
HDP: %8.66

YORUMLAR 41
  • Sezgi 5 yıl önce Şikayet Et
    Dikkat edilecek şahıs İstanbul il başkanı . İstanbul’da CHP’den hdpye giden oylar tek başına bile barajı geçirmiş . Hatay’a izmire bakın CHP’den hdpye gönderilen oylar bariz şekilde ortada . Kılıçdaroğlunun ve getirdiği pkk sempatizanı kadrosunun görevi chp seçmenini hdpye pkkya sempati ile baktırmak
    Cevapla
  • Halit Hezer 5 yıl önce Şikayet Et
    Bundan benim çıkarımım şudur: Doğu illerinde yaşayan vatandaşlarımız batı illerine göçmektedir. Asıl üzerine konuşulması gereken konu budur. Bu insanlar neden batı illerine göç ediyor? İşsizlik mi, terör mü, güvenlik mi, yoksa tüm ülkede örgütlenme çabalarının karşılığını mı alıyorlar.
    Cevapla
  • Gerçekçi 5 yıl önce Şikayet Et
    Senin dediğin gibi olsaydı, demirtaş'ın da partisi kadar oy alması lazımdı. oysa verilen rakamlara bakılırsa görülecektir ki demirtaş, cumhurbaşkanı adayı olarak düşük rakamlarda oy almışken, partisi hdp, aynı yerlerde yüksek miktarlarda oy almış, Bu da gösteriyor ki chp, belli yerlerde bilinçli bir şekilde hdp'ye oy yönlendirmiş ve böylece hdp kolayca barajı aşmış oldu. rakamları iyi okumak lazım gelir.
    Cevapla
  • Cafer 5 yıl önce Şikayet Et
    Doğu illerinden göçen insanlar millet vekilliginde hdp ye oy atmayı öğrenmiş ama cumhurbaşkanlığında demirtaşa atmayı öğrenememiş mi yani?sen ne içtin?neyin kafasını yaşıyorsun?kadıköyde, beşiktaşta yaşayabilecek ekonomik güce sahip olmuşlarsa zaten sorun yok!! :))
    Cevapla
  • rmzn 5 yıl önce Şikayet Et
    Sen haberi okumamışsın. İyi oku!
    Cevapla
  • müslim 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu mantik bize CHP nin HDP den daha iyi oldugunu demek istiyor bu külliyen akilsizliktir gericiliktir... Cibanin basi CHP dir Balikin basi CHPdir bu böyle kabullenilmedikten sonra ne Türkiye ne islam alemi rahat edemeyecek...
    Cevapla
  • bnt 5 yıl önce Şikayet Et
    çorum da chp yöneticilerinin whatsapp yazışması çıkmıştı sonuçları inceleyelim demirtaş oyu : 1629 hdp oyu : 13.055 yaklaşık 10 katı bu devletten aldığınız herşey size haram devletin polisine askerine kurşun sıkan kamu mallarını yakıp yıkan bir terör örgütünün siyasi ayağına destek verdiniz chp li olup hdp ye oy verenler kandil de kadro eksiği var orayada gidebilirsiniz destek için sadece oy ile yetinmeyin elinize silah alıp eğitime bile başlayabilirsiniz.
    Cevapla
  • mehmet 5 yıl önce Şikayet Et
    her dört cdh liden biri hdp ye oy verdi. durum ortada. güya ak partiyi 300 milletvekilinin üzerine çıkarmayacaktı ama yarın görün İP ten kopan milletvekilleri ak partiye geçecek.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dünyaca ünlü üniversiteden İsrail kararı! Tüm dünyaya duyurup feshettiler
Bayraktar TB3'ten peş peşe 3 test! Başarıyla tamamlandı