"Devletiniz teröristtir" diyen HDPli vekil Ahmet Şık kimdir?

HDP milletvekili olarak devletten 17 bin 291 lira maaş alacak olan Ahmet Işık kimdir? "Devletiniz teröristtir" diyen 24 Haziran seçimlerinde HDP İstanbul Milletvekili adayı olan Ahmet Şık, partisin barajı geçmesiyle milletvekili olmaya hak kazandı. İşte Ahmet Işığın biyografisi...

"Devletiniz teröristtir" diyen HDPli vekil Ahmet Şık kimdir?
"Devletiniz teröristtir" diyen HDPli vekil Ahmet Şık kimdir?
GİRİŞ 29.06.2018 09:16 GÜNCELLEME 29.06.2018 09:16
Bu Habere 48 Yorum Yapılmış

"Devletiniz teröristtir" diyen ve 24 Haziran seçimlerinde HDP İstanbul Milletvekili adayı olarak meclise giren Ahmet Şık 1970 Adana doğumludur. Türk gazeteci, yazar ve siyasetçi olan Şık İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. Mesleğe üniversitenin birinci sınıfında iken Milliyet gazetesinde stajyer muhabir olarak başladı. 1991 ile 2007 yılları arasında Cumhuriyet, Evrensel ve Yeni Yüzyıl gazeteleri ile Nokta dergisinde muhabir, Reuters haber ajansında da foto muhabir olarak çalıştı.

2018 Türkiye genel seçimlerinde Halkların Demokratik Partisi'nden İstanbul milletvekili seçilmiştir. Avrupa Parlamentosu'ndaki bir konuşmasında aşırı laik veya Kemalist, bir yazısında da liberal olmadığını, ancak sosyalist olduğunu belirtmiştir.

 

 

 2011 yılında Ergenekon davasından tutuklu kalmış, ancak beraat etmiş; 2017'de ise FETÖ, DHKP-C ve PKK propagandası iddiasıyla tutuklanmış ve 15 ay sonra tahliye edilmiştir. Davası hâlen devam etmektedir. 

17 BİN 291 LİRA MAAŞ

Terör örgütü PKK'ya karşı düzenlenen operasyonlardan sonra "Devletiniz teröristtir" diye tweet atma küstahlığında bulunan Ahmet Şık, artık devletten 17 bin 291 lira maaş alacak. Milletvekili olarak yararlanacağı diğer haklar ise saymakla bitmiyor.

ahmet-sik_8499.jpg

 

YORUMLAR 48
  • ahmet 5 yıl önce Şikayet Et
    Deletimiz de derhal gereğini yapsın.Bu özgürlük değildir.
    Cevapla
  • lazo 5 yıl önce Şikayet Et
    suç sizde değil sizi adam yerine koyupta meclise sokanda
    Cevapla
  • toklumenli 5 yıl önce Şikayet Et
    başkanım erdogan tum chpkk li vekilliklere kayyum atamanizi bekliyoruz
    Cevapla
  • Onur 5 yıl önce Şikayet Et
    Devletiniz diyorsa Türkiye Cumhuriyetini tanımıyor demektir.Bu durumda devlet için yasama yapma adına vekil olduysa bir çelişki var.Böyle yıkıcı bir zihniyetin,bu vatanın ürettiği katma değerden 17 bin küsur tl maaş alacak olması da düşünceleri ile çelişmektedir.
    Cevapla
  • Fadlan 5 yıl önce Şikayet Et
    Demek ki milletvekillerinin ayricaligi saymakla bitmiyor, peki bu adalet mi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi