Eski CHP'li vekil: ABD'nin gerçek müttefiki onlar

ABD'deki Türkiye'ye karşı kurulan kumpas davasında FETÖ'nün kuryeliğini yapan eski CHP milletvekili Aykan Erdemir seçim sonuçlarıyla ilgili olarak "ABD’nin gerçek müttefiki, Erdoğan karşıtı yüzde ellidir" dedi.

Eski CHP'li vekil: ABD'nin gerçek müttefiki onlar
Eski CHP'li vekil: ABD'nin gerçek müttefiki onlar
GİRİŞ 30.06.2018 08:30 GÜNCELLEME 30.06.2018 08:30
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Amerikan dış politikasını belirleyen düşünce kuruluşlarından The Foundation for Defense of Democracies (Demokrasilerin Savunulması Vakfı-FDD) 24 Haziran Çarşamba günü Türkiye’de yapılan seçimlerin, ABD-Türkiye ilişkilerine etkilerini değerlendiren bir panel düzenledi.

FDD’nin kıdemli analistlerinden olan TBMM 24. Dönem CHP Milletvekili Aykan Erdemir, Millet İttifakı’nın 24 Haziran seçimlerindeki stratejisini tanımlayan bir konuşma yaptı. Erdemir, "ABD’nin gerçek müttefiki, Erdoğan karşıtı yüzde ellidir" dedi.

‘BATI KARŞITLIĞI KADERİMİZ DEĞİL’

Erdemir, "Batı karşıtlığı Türkiye’nin kaderi değildir" dedi. Muharrem İnce’nin "Yolumuz AB ve Batı" sözüne atıfta bulunan Erdemir, "muhalefetin Batıcı duruşunun Türkiye’deki Batı karşıtı iklimi değiştirecek kadar güçlü olduğunu" ileri sürdü.

İran ve Rusya’nın seçim sonrasında Erdoğan’ı ilk tebrik eden ülkeler olduğunu hatırlatan Erdemir, bu ülkelerin böylece Türkiye’de kendilerine müttefik olan tabanı doğru saptadığını kaydetti. Erdemir buna karşılık, "ABD’nin "gerçek müttefiki Erdoğan karşıtı yüzde 50’dir" dedi.

‘TÜRKİYE İLE İŞ YAPMAYIN’

Panelin açış konuşmasını, Amerikan Kongresi’nde Türkiye karşıtı tutumuyla bilinen Senatör James Lankford yaptı. 15 Temmuz Darbe Girişimi davasından tutuklu bulunan Rahip Andrew Branson’ın durumunu "rehine diplomasisi" olarak niteleyen Lankford, "Türkiye’yi artık tanıyamadığını" söyledi. "Müttefikimizin hangi yöne gittiğini anlamadan F-35’leri vermemeliyiz" diyen ABD Senatörü, Türkiye’ye gitmeyi düşünen ABD’li işadamlarının "Her an keyfi bir şekilde tutuklanabileceğini" iddia etti. Lankford, ABD yönetimini, ilişkiler eskiye dönünceye kadar Türkiye ile iş yapmamaya çağırdı.

Panelistlerden Freedom House (Özgürlük Evi) Direktörü Nate Schenkkan da Erdoğan Hükümeti’nin F-35 satışının durdurulmasına vereceği tepkiden, Türkiye’nin NATO’yu bir tehdit mi yoksa hala değerli bir ittifak olarak mı gördüğünün anlaşılacağını belirtti.

Erdemir hakkında FETÖ soruşturması

Erdemir hakkında FETÖ bağlantıları nedeniyle geçen yıl Kasım ayında soruşturma başlatılmıştı. Amerika’da devam eden Rıza Sarraf soruşturmasını başlatan savcı Joon H. Kim’in New York Bölge Mahkemesi’ne tanık olarak ismini bildirdiği Osman Zeki Canıtez ve Aykan Erdemir hakkında Türkiye’de yakalama kararı çıkarıldı.

YORUMLAR 10
  • turkbey 5 yıl önce Şikayet Et
    cumhuriyet hain partiliden ne beklersin.onlarda hain.
    Cevapla
  • baha 5 yıl önce Şikayet Et
    Yalan iftira alcaklik bozuk kaniza islemis alcak sihniyet
    Cevapla
  • Maske 5 yıl önce Şikayet Et
    Şu chpnin Atatürkculuk maskesi taktığı görülsün artık
    Cevapla
  • Marsli 5 yıl önce Şikayet Et
    Aşağılık tanımı bunlar
    Cevapla
  • SARIÇİÇEK 5 yıl önce Şikayet Et
    ABD ve BATI artık eski TÜRKİYEyi göremeyecek öyle elpençe durmak para için İMF önunde beklemek yok siz CHP ve yandaşlarıda Vatan hainlerisiniz...Sonuçta ölüm var Ahirette agır hesap var siz bunu hesaba katmayın?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Antalya'daki teleferik faciasında bilirkişi raporu ortaya çıktı
Akaryakıta çifte indirim geliyor! EPDK'dan yeni karar