Kimyasal Hadım nedir, kimleri yapılacak? Kastrasyon nasıl uygulanacak?

Son zamanlarda sayıları giderek artan çocuk cinsel istismar vakalarının ardından gündeme tekrardan gelen Kimyasal Hadım nedir, kimlere uygulanacak? Dünyanın çeşitli ülkelerinde cinsel istismar suçu işleyen mahkumlara uygulanan Kastrasyon nasıl yapılacak? Caydırıcı bir yöntem olan Kimyasal Hadım hakkında tüm bilgiler...

Kimyasal Hadım nedir, kimleri yapılacak? Kastrasyon nasıl uygulanacak?
Kimyasal Hadım nedir, kimleri yapılacak? Kastrasyon nasıl uygulanacak?
GİRİŞ 02.07.2018 14:49 GÜNCELLEME 02.07.2018 16:34
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Son zamanlarda çocuklar üzerinde işlenen cinsel saldırı suçlarının önüne geçilemez bir hal almasının ardından Kimyasal Hadım veya diğer adıyla Kastrasyon uygulaması yeniden gündemin merkezine yerleşti. Tüm Türkiyeyi derin bir yasa boğan Eylül'ün minicik canına acı bir şekilde kıyılması sonrasında konuya ilişkin Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ tarafından Kimyasal Hadım (Kastrasyon) hakkında önemli açıklamalar gerçekleştirildi. Beklir Bozdağ'ın kamuoyu ile paylaştığı açıklamaları doğrultusunda, Kimyasal Hadım uygulamasını tüm yönleriyle yeni dönemde devreye sokulacağı şeklinde ifadelere yer verildi. Peki, gün geçtikçe yaygınlaşmaya başlayan çocuk istismarı vakalarını engelleyebilmek için ülkemizde de hayata geçirilmesi düşünülen Kimyasal Hadım nedir, kimlere uygulanacak? Belirli aralıklarla ilaç verilerek cinsel saldırganlara, tecavüzcülere ve pedofillere uygulanması planlanan Kastrasyon nasıl yapılacak?

KİMYASAL HADIM NEDİR? KASTRASYON KİMLERE UYGULANACAK?

Her iki yumurtalık ya da testislerin çıkarılması sonucunda testesteron ve östrogen isimli hormonların salgısını durdurma işlemi Kimyasal Hadım (Kastrasyon) olarak tanımlanmaktadır. Cinsel saldırı suçuna karışan herhangi bir kimsenin cinsel dürtülerini azaltıcı ilaçların belirli aralıklarla verilmesi ya da iğne yapılması hedeflenmektedir. Kastrasyon, halk diliyle Kimyasal Hadım işlemi; çocuk istismarı suçu işleyen mahkumlara, herhangi bir cerrahi müdahale yapılmaksızın ilaç tedavisi yöntemiyle cinsel faaliyetlerini sona erdirme işlemidir. Kısaca, Böylece Kimyasal Hadım (Kastrasyon) yöntemi uygulanarak; mahkumlarda testesteron hormonunun seviyesinin azalması ve cinsel arzunun ortadan kalkması sonucu görülmektedir.

KİMYASAL HADIM

KİMYASAL HADIM VE DİĞER HADIM ARASINDAKİ FARKLAR NELERDİR?

Kimyasal Hadım yönteminin diğer hadım yöntemlerinden farkı, penis ve testisler kesilmemektedir. Diğer hadım yöntemlerinin aksine, ilaç tedavisi uygulanarak testesteron seviyesinin indirilmesi amaçlanmaktadır. Gerçek hadımda ise bunun tam tersi, geri dönüşü olmayan bir yöntem olarak penis ve testislerin kesilmesidir.

KİMYASAL HADIM

KASTRASYON İLK NE ZAMAN UYGULANMAYA BAŞLANDI?

Kastrasyon, eskiden beri kullanılan bir yöntem olarak tarihte ilk defa cinsel suçlara karşı hapishane veya idam kararına alternatif bir çözüm olarak uygulanmaya başlanmıştır. Öte yandan Kastrasyon, kölelik devirlerinde, köle kullanan ülkeler, melez çocukların meydana gelip kendi ırklarını bozmasını önlemek maksadıyla kastrasyon yöntemine başvururlar ve bu kişileri kısırlaştırırlardı. Tarihin çeşitli dönemlerinde, özellikle Ortadoğu ülkelerinde kastrasyon uygulamasına gidilirdi.

KİMYASAL HADIM

KİMYASAL HADIM (KASTRASYON) HANGİ ÜLKELERDE UYGULANIYOR?

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ tarafından açıklama gerçekleştirilerek Türk Ceza Kanunu (TCK)'ya giren Kimyasal Hadım; ABD, Kaliforniya, Birleşik Krallık, Polonya, Rusya, Güney Kore, Endonezya, Moldova, Estonya, Endonezya, Arjantin, Avustralya, İsrail, Güney Kore tarafından pek çok cinsel istismar vakalarına karşı Kimyasal Hadım (Kastrasyon) uygulandı.

Portekiz, Polonya, İngiltere, Moldova, Estonya ve Makedonya’da çocuk tacizi vakalarında kimyasal hadım cezası uygulanıyor.

Hindistan’da da çocuk istismarı vakalarında kimyasal hadım uygulanırken, Rusya’da 14 yaşından küçük çocuklara karşı işlenen cinsel suçlarda yine aynı yöntem kullanılıyor.

ABD’de ise Kaliforniya başta olmak üzere sekiz eyalette kimyasal hadım, idam cezası yerine uygulanıyor. Suçun mahiyeti ve uygulanışına göre eyaletlerde farklılık bulunuyor. Ancak ülkedeki insan hakları örgütleri bu uygulamaya tepki gösteriyor.

Almanya ‘ciddi hastalıklı’ vakalarda hadım işlemine karar verebiliyor.

Arjantin kanunlarına göre Mendoza bölgesinde kendi isteği ile kimyasal hadım olan mahkûmlara ceza indirimi yapılıyor.

KİMYASAL HADIM

 

YORUMLAR 4
  • Akıncı 5 yıl önce Şikayet Et
    Hadım yap sal olmaz hadım artı müebbet yada idam.
    Cevapla
  • Urfali 5 yıl önce Şikayet Et
    Aynen hadım yapıp müebbet yada idam başka olamaz bunlar olmazsa aynı devam ederler ALLAH korusun zalmlerden
    Cevapla
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Sadece kimyasal hadım yeterli değil...50 yıl ağırlaştırılmış hapis yeterli değil...boylelerini tedavi etmeye çalışmak bu şekilde hafif cezalar vermek hiçbir anne ve babayı rahatlamaz...idam değilse bile kökten çözmek gerekir...
    Cevapla
  • Duygu 5 yıl önce Şikayet Et
    Aynen katılıoyorum..evlat bu ...acısı asla dinmez. ...her gün bir uzvunu kesmek en güzel ceza...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
ABD'den Netanyahu'ya tarihi Gazze cevabı: Aşırılık yanlısı ve ırkçı hükümetiniz...
Fuat Oktay duyurdu: 5 Türk devletinden ortak karar! En üst düzeye çıkartılıyor