'Türk ordusunu bekliyoruz'

Terör örgütü YPG/PKK'nın evlerinden ettiği Münbiçli Elbu Şaban aşireti, Türk askerinin Münbiç'e girmesini istiyor.

GİRİŞ 02.07.2018 14:31 GÜNCELLEME 02.07.2018 14:43
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Suriye'de terör örgütü  YPG/PKK tarafından evlerinden edilen Münbiçli Elbu Şaban aşireti, topraklarının  teröristlerden temizlenmesi için Türk askerinin ilçeye girmesini istediklerini  açıkladı. 
 
Terör örgütü YPG/PKK tarafından yerlerinden edilen Münbiçli Elbu Şaban  aşireti, Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında terör örgütü DEAŞ'tan temizlenen  Cerablus'taki el-Hafsa sığınmacı kampından AA muhabirine yaptığı videolu  açıklamada, Münbiç'in terör örgütü YPG/PKK'dan arındırılması faaliyetleri  çerçevesinde Türkiye'nin ilçedeki varlığını desteklediklerini duyurdu.

Açıklamada, "Türkiye’nin Münbiç'e girmesini memnuniyetle karşılıyoruz.  Türk Ordusunun, Afrin ve İdlib’de yaptığı gibi Münbiç'e de güven ve istikrar  getirmesini istiyoruz. Türkiye’den ilçedeki  ayrılıkçı PKK ve PYD teröristlerini  kovmasını ve halkı onların zorbalıklarından kurtarmasını istiyoruz. Dolayısıyla  Türkiye’nin bir an önce Münbiç’e girmesini istiyoruz." ifadelerine yer verildi.
 
Münbiç nüfusunun yüzde 90'ı Araplardan oluşuyor. Daha önce de ilçenin  en büyük aşireti Elbubanna, Damalha ve Tay aşiretleri ile aşiretlerin birleşerek  oluşturduğu Bekare kabilesi, Türk askerinin Münbiç'i terör örgütü YPG/PKK'dan  arındırma faaliyetleri çerçevesinde devriye görevi icra etmesini  desteklediklerini açıklamıştı.
 
Türk Silahlı Kuvvetleri, ilçenin YPG/PKK'dan arındırılması  faaliyetleri çerçevesinde, 18 Haziran'da başlattığı devriye görevini sürdürüyor.
 
YPG/PKK, Halep iline bağlı Münbiç ilçesini Ağustos 2016'da ABD'nin  desteğiyle terör örgütü DEAŞ'tan alarak işgal etmişti.

 

 

YORUMLAR 19
  • sırdar 5 yıl önce Şikayet Et
    TÜRK beknenendir
    Cevapla
  • Fatsali 5 yıl önce Şikayet Et
    biz girmiyelim. siz girin. mümin kardesdir ama siz müminmisiniz o biraz karmasik
    Cevapla
  • ahmet 5 yıl önce Şikayet Et
    Orası baştan sona karışık kardeşim
    Cevapla
  • urfalimuslum 5 yıl önce Şikayet Et
    sen nesin?
    Cevapla
  • kaamil 5 yıl önce Şikayet Et
    ümmet bir yana hdp ye oy veren kürtler öbür yana.
    Cevapla
  • MCT 5 yıl önce Şikayet Et
    Öyle uzağa bakmaya gerek yok. muhtemel sonuçlar çok yakın zamanda gösterdi kendini zaten. Biz gitmez isek, onlar bize gelmek zorunda kalacaklar. Bize Suriyelilerle ekmeğimizi paylaşmak, PYD ye ise ABD ile birlikte Suriyedeki petrolü paylaşmak...
    Cevapla
  • Osman 5 yıl önce Şikayet Et
    Bunlara güven olmaz ,Hz. Hüseyin (r.a.) yapılanları unutmayalım onuda çağırdılar sonra arkasın oyunlar oynayıp kerbela yaşandı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gelibolu Yarımadası'ndaki Yeni Zelanda Anıtı'nda anma töreni düzenlendi
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı! Açık kapı bıraktı