Tam 17 kamp! Bordo bereliler yerle bir etti

Mehmetçiğin Kuzey Irak’ta güvenli hat üzerinden Kandil’e ilerleyişi sürüyor. Bordo bereli timlerin hava destekli operasyonunda Hakurk Vadisi'ni de içine alan Bradost ve Barazgir alanında 17 ayrı barınma ve kamp alanını teröristlerden temizledi.

Tam 17 kamp! Bordo bereliler yerle bir etti
Tam 17 kamp! Bordo bereliler yerle bir etti
GİRİŞ 05.07.2018 11:58 GÜNCELLEME 05.07.2018 12:00
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Kandil'deki teröristlere ait barınma ve üslenme alanlarının yok edilmesi için Hakkâri'ye bağlı Çukurca ilçesinin Çığlı, Şemdinli'nin Derecik, Yüksekova'nın Esendere beldesinden 10 Mart günü kademeli olarak Kuzey Irak topraklarına geçen Mehmetçiğin kara harekâtı kapsamında Kandil'e ilerleyişi sürüyor.

Türkiye-Irak sınırından 40 kilometre derine inen Genelkurmay Özel Kuvvetler Komutanlığı'na bağlı bordo bereli timlerin hava destekli operasyonunda Hakurk Vadisi'ni de içine alan Bradost ve Barazgir alanında 17 ayrı barınma ve kamp alanını teröristlerden temizledi. Süleymaniye'nin Ranya ilçesi ile Erbil'e bağlı Sidekan, Soran ve Rewanduz ilçeleri kırsalını içine alan Kandil bölgesi çevresinde şok nokta operasyonlar sonucu teröristlere ait çok sayıda ağır makineli tüfek ve 6 adet Doçka uçaksavar ele geçirildi. Yerel halkla da yakın temas kuran Mehmetçik, halka bilgilendirme toplantıları da yaparak bölgede bulunma amaçlarını ve nedenlerini paylaşıyor.
 
Kuzey Irak'ın Duhok İline bağlı Amediye ilçesi kırsalında 18 yıldan beri konuşlu bulunan Kanimasi Askeri Üs bölgesine de Genelkurmay'a bağlı Özel Kuvvetler Komutanlığı'ndan özel birlik takviyesi yapıldı.

 

 

YORUMLAR 9
  • ramazan37 5 yıl önce Şikayet Et
    Biliyoruz zaten bordo bereli aslanlar 6 aydır ordalar. Bu iş ya bitecek ya bitecek... ALLAH korusun ve kollasin askerimizi,polisimizi,mit personelimizi kısacası güvenlik güçlerimizi.... Dualarımız onlarla her daim.....
    Cevapla
  • yunus 5 yıl önce Şikayet Et
    Çok şükür asker ve polisimiz artık nerede ise zayiat vermeyecek noktaya geldi eskiden bu hainler kışın barınma ve iaşe ihtiyaçlarını görür,silahlarını ve bütün hedeflerini belirler yaza hain saldırılarına başlar Mehmetçiği,polisimizi,koruyucuları,halkı şehit ederdi,şimdilerde güvenlik güçlerimiz artık inlerine girip hedefi dışarıda yok edip kahramanlık örneği sergiliyorlar.Siyasi erk'de sorumluluk alıp dış güçlere sorunu daha iyi anlatıp kahramanlarımızın yolunu daha'da açıyorlar.
    Cevapla
  • erdal 5 yıl önce Şikayet Et
    Biz Alırsak Kandil'i Irak'dan değil,PKK'dan almış olacağız. Bu Yüzden çıkmamız için ne Irak ne de başkasının bir şey demeğe hakkı yok.
    Cevapla
  • Abdullah 5 yıl önce Şikayet Et
    Kahraman ordu dizginlerini kurtarıyor.Kılıncı ayağına değil düşmanınına vurdurur ağlayan alem-i islamı güldürür. Hainlerden temizlendikçe fetihler gelecektir inşaAllah.Allah yar ve yardımcınız olsun Amin.
    Cevapla
  • misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Girmek var çıkmak yok...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: Başkan Erdoğan İstanbullulara müjdeyi verdi!
İsmail Kartal ve futbolculardan, 'Ligden çekilme' önerisine flaş cevap!