Milli Savunma Bakanı olarak göreve getirilen Hulusi Akar kimdir?

29.Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçiş yapılmasının ardından yeni kabinede Milli Savunma Bakanı unvanıyla görevlendirildi. Türk Silahlı Kuvvetleri'ni başarılı bir şekilde kumanda eden Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar kimdir? Bakanlar Kurulu'nda yer alan Hulusi Akar aslen nereli, kaç yaşında?

GİRİŞ 12.07.2018 10:48 GÜNCELLEME 12.07.2018 10:48
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Genelkurmay Başkanlığı görevini ifa eden Hulusi Akar, 9 Temmuz 2018 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi için belirlenecek yeni kabinede Milli Savunma Bakanı olarak görev üstlenecek. Yeni sistemin ilk Devlet Başkanı olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) açıklamalar gerçekleştirilerek, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar göreve getirildi. Peki, kariyerinde Genelkurmay Başkanlığı görevini icra ederek önemli başarılara imza atan Hulusi Akar kimdir? Yeni dönemde Bakanlar Kurulu'nun üyesi olarak adını yazdıran Hulusi Akar aslen nereli ve kaç yaşındadır?

MİLLİ SAVUNMA BAKANI HULUSİ AKAR KİMDİR? DETAYLI HAYATI...

 

 

Milli Savunma Bakanı olarak göreve getirilen Hulusi Akar, 1952 tarihinde Kayseri'de hayata gözlerini açtı. İngilizce dil bilgisi bulunan Hulusi Akar evli ve iki çocuk babasıdır. 15 Temmuz tarihinde gerçekleşen darbe girişiminde, darbecilere karşı meşru hükümetin yanında yer alarak, terörle mücadelede ve sınır ötesi operasyonlarında Türk Silahlı Kuvvetleri’ni başarılı bir şekilde kumanda etmiştir.

Hulusi Akar eğitim hayatı boyunca sırasıyla; 1972 tarihinde Kara Harp Okulundan, 1973 tarihinde Piyade Okulundan, 1982 tarihinde Kara Harp Akademisinden, 1985 tarihinde Silahlı Kuvvetler Akademisinden, 1987 tarihinde ABD Silahlı Kuvvetler Kurmay Kolejinden mezun olmuştur. Başarılı komutan Hulusi Akar, hem yurt içinde ve hem de yurt dışında üstlendiği görevler sayesinde pek çok sayıda madalyanın da sahibidir.  Ankara Üniversitesi SBF, ODTÜ ve Boğaziçi Üniversitesi'nde çeşitli akademik programlara katılım gösteren Hulusi Akar, Boğaziçi Üniversitesi'nden doktora derecesi almıştır.

Korgeneral rütbesiyle 2007 ve 2009 tarihleri arasında Kara Kuvvetleri Lojistik Komutanlığı, 2009 ve 2011 tarihleri arasında da 3'üncü Kolordu Komutanlığı görevinde bulunan Hulusi Akar, 2011 tarihine gelindiğinde orgeneralliğe terfi etti. Genelkurmay Başkanlığı tarafından, iç güvenlik harekatındaki gösterdiği başarılarından ötürü TSK Üstün Cesaret ve Feragat Madalyası ile ödüllendirilerek, TSK Üstün Hizmet Madalyası ve TSK Şeref Madalyası'yla taltif edildi.

2011 tarihinde orgeneral rütbesiyle Genelkurmay 2.Başkanlığı ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı görevlerini ifa eden Hulusi Akar, 2015 tarihinde Genelkurmay Başkanlığı görevine getirilmiştir. Kara Harp Okulu Komutanlığı ve Kara Harp Akademisi Komutanlığı görevlerini icra etmesinin yanı sıra, Korgeneral rütbesiyle Kara Kuvvetleri Lojistik Komutanlığı, akabinde 3. Kolordu Komutanlığı görevlerini yürütmüştür.

hulusi

 

YORUMLAR 2
  • İzzet 5 yıl önce Şikayet Et
    Adammm adammm duruşuna asaletine kurban memleketçi milliyetçi dosdogru dürüst adam gibi adam
    Cevapla
  • mehmet 5 yıl önce Şikayet Et
    paşam yeni göreviniz hayırlı ugurlu olsun ...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son dakika haberi: Fehmi Oral Meşe yakalandı!
İsrailli Bakan Ben-Gvir'den skandal öneri: "Filistinliler infaz edilsin"