F-35'lerin fiyatında indirim yapıldı

F-35 savaş uçağının ana üreticisi olan Lockheed Martin’in ABD Hava Kuvvetleri için yapma kararı aldığı yüzde 6 oranındaki fiyat indiriminden Türkiye gibi projeye ortak olan ülkeler ile uçağı satın almak isteyen proje dışındaki ülkelerin de yararlanacağı bildirildi.

GİRİŞ 19.07.2018 02:01 GÜNCELLEME 19.07.2018 08:33
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

ABD ile 141 uçak satışı için anlaşma imzalayan Lockheed Martin, uçağın en yaygın modeli olan F-35A'nın fiyatını Şubat 2017'deki anlaşmaya göre yaklaşık yüzde 6 düşürerek 94.3 milyon dolardan 89 milyon dolara geri çekti.

88 MİLYONA DOLARDAN 80 MİLYON DOLARA KADAR İNEBİLECEK

 

Hürriyet'ten Uğur Ergan'ın haberine göre Lockheed Martin'e yakın kaynaklar, Avustralya, Danimarka, İsrail, İtalya, Japonya, Hollanda, Norveç, Türkiye, Güney Kore, İngiltere ve ABD gibi F-35 müşterilerinin 2018 yılında toplamda 135'den fazla uçak almayı hedeflediklerini, 2020 yılı için planlanan teslimatların uçak başına 88 milyon dolar karşılığında yapılmasının planlandığını bildirdi.

DAHA FAZLA İNDİRİM YAPILABİLİR

Yetkililer, F-35 programında hedef üretimin 3 bin uçak olduğunu, büyük miktarda sipariş sağlanması halinde F-35A'nın birim fiyatının ileride 80 milyon dolara kadar inebileceğini hesaplıyor.

İLK TESLİMAT YAPILMIŞTI

Türkiye'ye ilk F-35A teslim törenin geçen 21 Haziran'da Lockheed Martin'in Fort Worth'daki tesislerinde yapılmıştı. F-35A'ları kullanacak pilotların eğitimi de Arizona'daki Luke Hava Üssü'nde başlamıştı.

İLK ETAPTA 30 ADET

Türkiye 30'u kesin 100 F-35 siparişi vermişti.Kesin siparişi verilen 30 F-35'in 2023'e kadar TSK'nın envanterine girmesi bekleniyor.

YORUMLAR 25
  • MEHMET 5 yıl önce Şikayet Et
    yerli iha, siha, piyade tüfeği, pervaneli hafif silahlı uçak, tank, gemi, helikopter üretebiliyoruz savaş jetide üretebiliriz bence
    Cevapla
  • aslan 5 yıl önce Şikayet Et
    f35 leri birakin turkiye kendi ucagini ortak olarak ukranya ve rusya cin gibi olkelerle yaparsa hem ucuza gelir milli bir silah sahibi sanayiyi gelistirilir
    Cevapla
  • Birisi 5 yıl önce Şikayet Et
    2023 yılına kadar 30 uçak sizce iyi bir planlama mı? Hiçbir iddiası olmayan mısırın bile bizim kadar uçağı var. Bence 1,5 porsiyon bize az bir kurgu. Bu coğrafyada bunun iki katı güçte ve daha profesyonel olmalıyız. Sarfedilen çabalar çeşitlendirilerek ve daha büyük azimle desteklenmeye devam edilmeli
    Cevapla
  • vatancı 5 yıl önce Şikayet Et
    israil danimarka ingiltere abd, onların bayağı bir f35 leri var şuan itibariyle. peki biz neden 30 tanesini 2023 e kadsr aliyoruz. bana ölme Türkiyem olme der gibi geldi.
    Cevapla
  • Ferman 5 yıl önce Şikayet Et
    Epimiz milliçiyiz atatürkçü cumuriyetçi milliyetçi vatan sevdalisiyiz diyoruz ama vatan görevinden baska vatanin için ne yaptin askerin ülkenin geleçeyi için ne yaptin yapmadinsa o zaman yap bu 80 million nufuslu türkiyemiz er vatandas 100 euro verirse 100 adet F35B alip ülkemize bagislasak olmazmi yani al sana vatan aski iste vatanini seven böyle sevsin
    Cevapla
  • Hıdır BUDUR 5 yıl önce Şikayet Et
    Konunun özü: Güneydoğuda dahil bir Kürt devleti hayalinde olan abd "Irak ve Suriye kuzeyindeki oluşumdan sonra" Türkiyedeki güneydoğuyu da koparma aşamasında sorun yaşamamak isteğinde. F-35 ile Teknolojik esaret altına alacağı Türkiye'nin "S-400 alarak kendilerine tehdit olmaması"için DEBELENİYORLARR... Yunanistan Rusya'dan S-300, SA-8, SA-15 alırken bu arkadaşların gözü nereye bakıyormuş diye sorarlar adama??
    Cevapla
  • isimsiz 5 yıl önce Şikayet Et
    içimizdeki hainlar yaklaşık 10-20 mil. insan olduğunbu düşünürsek parta uloaşamayabilir birde 560 tl verebilecek kadar zenginmiyiz 2. olarak cari açık artmaz mı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı