Belediye Başkanı açıkladı: Zararları karşılanacak!

Beyoğlu Sütlüce'de toprak kayması sonucu çökme tehlikesi yaşanan bina büyük bir gürültü ile yıkıldı. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan," Vatandaşlarımızın mesuliyeti bizde, zararları karşılanacak" dedi.

GİRİŞ 24.07.2018 10:44 GÜNCELLEME 24.07.2018 12:29
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

İmrahor Caddesi üzerinde bulunan bir temel açma çalışması sırasında toprak kayması yaşandı. Toprak kayması nedeniyle 4 katlı binada boşaltıldı. Polis çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Bina bir süre sonra büyük bir gürültüyle çöktü



BİNA KAÇAK: RUHSAT VE İSKAN YOK

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan konu ile ilgili "Sütlüce mahallesindeyiz. Bu tehlike inşaatı devam eden bir yapının üzerinde. Ruhsatı iskanı olmayan bir bina. İstinat duvarının yıkılmasından sonra büyük bir tehlike yaşanıyor. Şu anda gelişmeleri hep birlikte izliyoruz. Hayati bir tehlike söz konusu değil. Binanın çökme tehlikesi var. Şu anda yapabileceğimiz bir şey yok. Yapabileceğimiz tüm tedbirleri almış bulunuyoruz." dedi. 



ZARARLARI KARŞILANACAK

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, yıkımın ardından yaptığı açıklamada, 'Malı zarar görmüş bütün vatandaşlarımızın mesuliyeti bizde. Burada hep birlikte toplantı yapacağız, gerekli yardımı ulaştıracağız. Bizim için önemli olan sokakta kalmış vatandaşımızı kontrol altına almak. Teknik raporlara göre adımlarımızı atacağız' dedi.

 

 

YORUMLAR 29
  • Mustafa038 5 yıl önce Şikayet Et
    Devlet burada zarar karşılayamaz. Bu duruma kim sebep olmuş ise zararı da o karşılamalı. Ruhsatsız yani resmiyette olmayan br bina var ve devlet bunun para ödeyemez. Diğer taraftan binanın temeline baktınız mı? adam resmen tek kat çekecek temele 3 kat daha çıkmış. Adam gibi temel yapılmış olsaydı o bina o durumda bile yıkılmazdı. Dolayısıyla devletin bıurada ödeme yapması diğer vatandaşların hakkına tecavüz demektir. Hatta binası yıkılan ve inşaata başlanan binalar hakkında can ve mal güvenliğini tehlikeye atmaktan dava açılmalıdır.
    Cevapla
  • Kahtalı 5 yıl önce Şikayet Et
    Çok geçmiş olsun vatandaşlarımıza
    Cevapla
  • Mustafa 5 yıl önce Şikayet Et
    Değerli yorumcular,yanlış bilgiler yorumlayan arkadaşlar.Ruhsatsız diyorsunuz.İstanbul'un yarısından fazlası ruhsatsız.Binanın istinat duvarı çökmüş,yandaki binada çalışma buraya zarar vermiş,yağmur binanın toprak kaymasına sebep olmuş.Bu binanın yıkılmasıyla ruhsat arasında nasıl bir ilişki olabilir ki?Yapmayın lütfen.Yakalaşık 2 saate yakın canlı yayında TV başında biz izledik şimdi yıkılıyor,şimdi yıkılacak diye .Hani derlerya bina ruhsatsızda 1994 yılından buyana neden görmezden geldiniz?Eyy yetkililer.İstanbul ve diğer şehirlerimizde TC nin yarısından fazlası ruhsatsızdır.İktidar bunun için yasa çıkarmış imar barışı getirmiştir.
    Cevapla
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    teknik rapora göre mi yani ruhsat yok diye masrafı vermeyecekmisiniz oraya elektriği suyu kim bağladı o zaman teknik rapor nerdey di
    Cevapla
  • fan kemal 5 yıl önce Şikayet Et
    Binayı şebeke suyunun patlaması sebep silahlı kuvvet çevik kuvvet orada tırafik kapatılmış binaya asılsalar kurtarırlardı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail Savunma Bakanı Gallant'tan Refah hakkında skandal açıklama
Türkiye ve Almanya'dan İsrail'e uyarı niteliğinde açıklama