ABD'nin Türkiye tasarısında dikkat çeken ifade!

Papaz Brunson'la ilgili ABD'nin Türkiye'ye uygulayacağı yaptırıma ilişkin tasarıda çarpıcı bir detay dikkat çekti. Tasarıda, Türkiye'nin 15 Temmuz sonrası insan hakları ihlallerinde bulunduğu iddiası özellikle vurgulandı. Bu ifade, ABD'nin 15 Temmuz'un başarısızlığından ne derece rahatsız olduğunu gözler önüne serdi.

ABD'nin Türkiye tasarısında dikkat çeken ifade!
ABD'nin Türkiye tasarısında dikkat çeken ifade!
GİRİŞ 27.07.2018 04:15 GÜNCELLEME 27.07.2018 04:57
Bu Habere 40 Yorum Yapılmış

ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi, ABD Başkanı Donald Trump ve Başkan Yardımcısı Mike Pence'in, ABD'li papaz Andrew Craig Brunson'ın serbest bırakılmaması halinde Türkiye'ye yaptırım uygulayacakları şeklindeki tehditkar söylemlerinin ardından, "Türkiye Uluslararası Finans Kuruluşları Yasası" adıyla, Türkiye'nin uluslararası kuruluşlardan kredi almasını kısıtlayan tasarıyı kabul etti.

ABD AĞZINDAKİ BAKLAYI ÇIKARDI: 15 TEMMUZ!

 

Uluslararası Finans Kurumları Yasası'nın 701'inci maddesindeki "İnsan hakları ihlalleri durumunda ABD'nin bu konuyu gündeme getirmesi politikasıdır." cümlesine atıfta bulunulan tasarıda, "Uluslararası ve sivil toplum kuruluşları, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası ciddi şekilde insan hakları ihlallerini belgelemiştir." ifadesine yer verildi.

Tasarı, ABD Hazine Bakanlığı, Dünya Bankası, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası ile diğer uluslararası finans kuruluşlarındaki ABD'li yöneticilere, Türkiye'ye yardım yapılmasını engellemesi talimatı verilmesini ön görüyor.

YORUMLAR 40
  • Birlik vakti 5 yıl önce Şikayet Et
    15 Temmuz işgal girişiminin ve geçmiş yıllarda yapılan darbelerin hepsinin arkasında Abd. nin olduğunu tüm dünyaya duyurmalıyız..
    Cevapla
  • salih 5 yıl önce Şikayet Et
    abd iran a ambargo kararı alınınca almanyası fransası ingilteresi hemen çıkıp biz desteklemiyoruz dediler ama hedef türkiye olunca hepsi seyrediyorlar.
    Cevapla
  • onrat38 5 yıl önce Şikayet Et
    papazı serbes bırakırsan.
    Cevapla
  • Musa 5 yıl önce Şikayet Et
    Biz Türk Milleti olarak 15 temmuz hain darbesini Amerikanın yaptırdığını biliyoruz ,bundan yüzde yüz eminiz. Reis de biliyor dünya da biliyor fakaat siyaset gereği hala sizinle konuşuyorsak vardır bir sebebi, bence şansınızı fazla zorlamayın. Biz açlığa sıkıntıya yıllardır dayanıyoruz ,bize kaç defa ambargo koydunuz biz yine ezilmedik. Ama sizin 250 dolarlık hamburger yiyen zenginleriniz sıkıntıya ne kadar dayanır meçhul. Rusya ensenizde, Çin ticaretle bastırıyor hatta AB ve İngiltere bile başladı kafa tutmaya, bu arada bir de Türkiyeyi başınıza musallat edin nereye kadar dayanacaksınız. İnşallah yıkılışınızı göreceğiz, Sovyeyleri gördük sizi de görürüz İnşallah.
    Cevapla
  • Davut 5 yıl önce Şikayet Et
    15 temmuzda gerçekten insan hakkı ihlali yapsaydık bir tane amerikalı sağ kalmazdı bu ülkede
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'li anketçi açıkladı! CHP kendi adayının kuyusunu kazıyor! O ilçe adayına çekil baskısı
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak