22. Dönem POMEM mülakat sonuçları ne zaman açıklanıyor? Kesin tarih...

22. Dönem POMEM mülakat sonuçlarının ne zaman açıklanacağı merak konusu oldu. Yüz binlerce polis adayının katıldığı sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte 10 bin polis alımının yapılacağı mülakat sonucu hakkındaki gelişmeler ve sorgulama ekranı...

22. Dönem POMEM mülakat sonuçları ne zaman açıklanıyor? Kesin tarih...
22. Dönem POMEM mülakat sonuçları ne zaman açıklanıyor? Kesin tarih...
GİRİŞ 08.08.2018 08:59 GÜNCELLEME 08.08.2018 08:59
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

POMEM 22. dönem mülakat sınavlarına katılan adaylar için heyecanlı bekleyiş devam ediyor.  Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yapılacak olan 10 bin polis alımı için mülakat sonuçlarının açıklanmasına az bir süre kaldı. Peki,  22. dönem POMEM mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak? Kesin tarih belli oldu mu?

POMEM SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI!

 

22. DÖNEM POMEM MÜLAKAT SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

22. Dönem Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) sınavına lisans ve ön lisans mezunlarının katılım sağladığı seçme sınavı ve mülakatları tamamlandı. Sonuçların ne zaman açıklanacağına dair henüz resmi bir açıklama olmasa da, Yozgat POMEM Müdürü Şaban Kütükoğlu'nun sonuçlar için Temmuz ayından sonrasını işaret ettiği gibi iddialar bulunuyor. Bunun yanında geçen sınavlara bakıldığında mülakatların 10 Şubat'ta bittiği görülüyor. Mülakat bitiminden 15 gün sonra, 25 Şubat'ta sonuçlar açıklanmıştı. Daha önceki alımlarda ise en geç açıklama tarihinin 1 ay olduğu görülüyor. Sonuçların 21. dönemle paralel şekilde, yaklaşık 15 gün içerisinde açıklanması bekleniyor. 22. dönem mülakatları ise 30 Haziran'da bitmişti.

İLK ATAMALAR NEREYE YAPILACAK?

Polis amiri ve polis memuru yetiştiren eğitim kurumlarından mezun olduktan sonra yapılan sınavda başarılı olanların ilk atamaları öncelikle birinci bölgeye yapılır.

Polis memuru yetiştiren eğitim kurumlarından mezun olan polis memurlarının atamaları, asayiş gerekleri ve hizmet branşındaki ihtiyaç, personelin teknik bilgisi ve mesleki uzmanlığından yararlanma mecburiyeti olmadıkça, öncelikle polis merkezleri, çevik kuvvet veya koruma hizmet birimlerine yapılır.

Teknik ve mesleki uzmanlıktan yararlanma mecburiyeti ile 7 nci madde hükmü saklı kalmak kaydıyla, polis amiri ve polis memuru yetiştiren eğitim kurumlarından mezun olduktan sonra yapılan sınavda başarılı olanların, eğitim kurumlarının mevzuatına göre oluşturulacak sıralamaları esas alınarak, kadro ve hizmet ihtiyacına göre Genel Müdürlükçe tespit olunacak yerlerden seçecekleri birimlere atamaları yapılır. Devlet memurlarıyla evli olanların ilk atamaları, talepleri halinde Genel Müdürlükçe eşlerinin görev yaptığı yere yapılabilir. Tercih listesinden eşinin görev yaptığı yeri seçme imkânı var iken seçmeyenlerin yerleri değiştirilmez ve atamalar yapıldıktan sonra eşinin görevi nedeniyle atama talepleri değerlendirmeye alınmaz.

YORUMLAR 4
  • cemile 5 yıl önce Şikayet Et
    Çok merak ediyoruz ne zaman açıklanır
    Cevapla
  • BİLAL 5 yıl önce Şikayet Et
    açıklandı
    Cevapla
  • Fırat 5 yıl önce Şikayet Et
    Evet yaaaa
    Cevapla
  • Fırat adıgüzel 5 yıl önce Şikayet Et
    Ya ayıptır ya bu kadar bekletilmez
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak