Sağlık Ocağı, Eczane, Hastaneler ve Aile Hekimliği Arefe günü açık mı?

20 Ağustos pazartesi günü Arefe gününe denk gelmesi sebebiyle Sağlık Ocağı, Eczane, Hastaneler ve Aile Hekimliği açık mı sorusu merak ediliyor. Özellikle bayramda ve arefe günü işlemlerini halletmek isteyenlerin araştırdığı konuyla ilgili açıklama yapıldı.

Sağlık Ocağı, Eczane, Hastaneler ve Aile Hekimliği Arefe günü açık mı?
Sağlık Ocağı, Eczane, Hastaneler ve Aile Hekimliği Arefe günü açık mı?
GİRİŞ 20.08.2018 09:37 GÜNCELLEME 20.08.2018 09:37

Bu yıl Kurban Bayramı'nın hafta başına denk gelmesi ve 9 günlük tatil olması sebebiyle 20 Ağustos pazartesi günü yani Arefe Günü'nün idari izin yapılacağı açıklandı. Buna göre sağlık ocağı, hastaneler, aile hekimliği ve eczanelerde işlemlerini halletmek isteyen vatandaşla gözünü açıklamalara çevirdi. 

Kurban Bayramında ve Arefe günü kargo şirketleri ve PTT kargo açık olacak mı?

 

 

BAYRAMDA AİLE HEKİMLİĞİ (SAĞLIK OCAĞI) AÇIK MI?

Bayram tatili dolayısıyla sağlık ocaklarındaki çalışma durumunu araştıran vatandaşlar, konuyla ilgili bilgi elde etmek istedi. 20 Ağustos pazartesi Kurban Bayramı arefe günü, sağlık ocakları aile hekimleri, resmi tatillerde nöbet usulü çalışma programı sağlamaktadır.

ECZANELER SAAT KAÇA KADAR AÇIK?

Eczaneler aynı çalışma saatiyle devam edecektir. Yapılan resmi açıklamaya göre Alışveriş merkezlerindekiler de dahil olmak üzere eczaneler bağlı olduğu bölgedeki eczane çalışma gün ve açılış kapanış saatlerine uymak zorundadır. Birden fazla eczane bulunan yerlerde, belirlenen çalışma saatleri dışında ve resmî tatil günlerinde yalnız nöbetçi eczaneler açık kalır. Nöbetçi eczane dışındaki eczaneler nöbet saatlerinde faaliyet gösteremezler.

20 Ağustos Kurban Bayramı Arefe günü tüm bankalar açık mı? Saat kaça kadar...

HASTANELER AREFE GÜNÜ VE BAYRAMDA AÇIK MI?

Diğer resmi kurumlarda olduğu gibi devlet hastaneleri de Arefe Günü öğlen saatlerine kadar işlemlerini devam ettirecek. Saat 12:30’dan itibaren kapatılan hastaneler bir sonraki pazartesi gününe kadar işlem yapmayacak. İşlemlerin başladığı haftada 30 Ağustos 2018 Perşembe gününün de resmi tatil olması nedeniyle o gün de işlem yapılamayacak. Fakat hastanelerin acil servisleri bayram boyunca açık olacak.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İBB'nin metro beceriksizliği tam 72 saat sürdü: Seferler normale döndü!
PKK/KCK'nin Almanya yapılanması sözde sorumlularından Saim Çakmak İstanbul'da yakalandı