Dün gece başladı! Hepsi ölecek

ARDAHAN’da, her yıl Ağustos ayında yaşanan ve bazen 2 gün süren ’kelebeklerin ölüm dansı’, dün gece başladı. Sokak aydınlatma direklerinin ışıklarının etrafında dakikalarca uçup, bir süre sonra ölen kelebekler, yerde beyaz bir örtü oluşturdu.

Dün gece başladı! Hepsi ölecek
Dün gece başladı! Hepsi ölecek
GİRİŞ 24.08.2018 10:30 GÜNCELLEME 24.08.2018 15:15
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Halk dilinde ’Beyaz söğüt’ kelebekleri olarak bilinen kelebekler, havanın kararması ile birlikte akın akın, Karagöl Mahallesi Sağlık Sokağı’na geldi. Sokak aydınlatma direklerinin ışıklarının etrafında dakikalarca uçan kelebekler, vatandaşların tabiriyle ölüm danslarını yapmaya başladı. Kar yağar gibi görüntü sergileyen kelebekler, bir süre uçtuktan sonra öldü. Kelebekler, düştükleri kaldırımda beyaz bir örtü oluşturdu. Milyonlarca kelebeğin ölüm uçuşunu büyük bir üzüntü ile izleyen çocuklar ise onları düştükleri yerden kaldırmaya çalıştı.

Yaşanan bu tabiat olayını tanıklık eden kent sakinlerinden bazıları video ve fotoğraf çekti. Sosyal medyada ’Kelebeklerin son dansı’ başlığı ile paylaşılan görüntüler, tıklanma rekorları kırdı.

 

 


Her yıl aynı manzarayla karşılaştıklarını söyleyen kent sakinlerinden Kutluhan Durak, "Ağustos ayının sonlarına doğru bu doğa olayı her zaman yaşanıyor. Adeta kar yağıyormuş gibi bir görüntü oluşturuyor. Bu durumu yazın bittiğini ve havaların soğuyacağına dair bir işaret olarak yorumluyoruz" diye konuştu.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 6
  • Mete 5 yıl önce Şikayet Et
    Yazın bittiğinin belirtisiymiş.Ardahan'a yaz geldi mi?
    Cevapla
  • eci 5 yıl önce Şikayet Et
    iki gün sokaklambalarınıı karartın..bırakın doğal ölsünller
    Cevapla
  • Www 5 yıl önce Şikayet Et
    Tırtıl safhasından kelebek safhasına geçtikten sonra larva bırakırlar gelecek neslin teminatını sağladıktan sonra kendileri ölürler. Allahın kanunlarından biri olan tabiat döngüsü
    Cevapla
  • ?... 5 yıl önce Şikayet Et
    Asıl dans ahiretteki bakalım insanoğlu orada dans edebilecekmi.
    Cevapla
  • milli 5 yıl önce Şikayet Et
    doğru söylemişsin lakin yersiz olmuş
    Cevapla
  • Nevzat 5 yıl önce Şikayet Et
    Kelebekleri ahirete bağlamak için çok zorlandın mı. İrşad edeceksen aç bir kitap oku da öyle yap yoksa böyle saçmalarsın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: Erdoğan ile Bahçeli arasında kritik görüşme!
AK Parti yerel seçimlerde neden oy kaybetti? İşte en çok verilen cevap