Ankara'daki şarbon vakasında inceleme başlatıldı

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde yaşanan şarbon vakasına yönelik inceleme talimatı verdi.

GİRİŞ 29.08.2018 06:46 GÜNCELLEME 29.08.2018 09:30
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Et ve Süt Kurumu tarafından ithal  edilerek Ahiboz beldesinde faaliyet gösteren özel sektöre ait bir işletmeye  getirilen kesimlik büyükbaş hayvanlarda, laboratuvarlarda yapılan analizler  sonucu şarbon hastalığı tespit edildi.

Şarbon tespit edilmesinin ardından Gölbaşı Tarım ve Orman İlçe  Müdürlüğü ekipleri gözetiminde, söz konusu hayvan etleri imha edilerek kesimhane  için karantina kararı alındı ve tüm giriş çıkışlar yasaklandı. Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, şarbon hastalığının tespit edilmesi  üzerine konuyla ilgili Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı müfettişlerince inceleme  başlatılması talimatını verdi.

 

 

Konunun hassasiyetle takip edildiği ve hastalığın başka hayvanlara  bulaşmaması için gerekli tedbirlerin alınarak uygulandığı vurgulanan açıklamada,  vatandaşların ve bölgedeki çiftçilerin endişe edeceği bir durum söz konusu  olmadığı kaydedildi.

YORUMLAR 6
  • Vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu hayvanlar taaa Ankara’ya gelene ve Şarbonlu olduğu alındığı yerde incelenmeden neden ve nasıl oldu!
    Cevapla
  • Muzaffer 5 yıl önce Şikayet Et
    İthal etlerimizden şarbon mu çıkmış. Bize bozuk mal satmışlar. Allah vere paramız iade edile. Yoksa birileri yine zengin mi oluyor.
    Cevapla
  • yılmaz can 5 yıl önce Şikayet Et
    Niye kurban bayramından önce açıklama yapmıyorlar ? ? ?.şimdi çıkmış gibi medyaya yansıdı bana pek inandırıcı gelmedi. .....
    Cevapla
  • Kurt 5 yıl önce Şikayet Et
    Akpnin yerli malı yerli yemi sayesinde sakın Amerika nın işi olmasın çünkü gavur Amerika herşeyimize saldırıyor
    Cevapla
  • Murad 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu nasıl bir sorumsuzlukturki bunca hayvan denetlenmedenmi ülkeye girdi bunun üzerine gidip araştırmak lazım sorumlular enkısa zamanda bulunup gereğinin yapılması lazım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkent'te kazanan çıkmadı! İlk finalist Dolmabahçe'de belli olacak
Yunanistan neye hazırlık yapıyor? Neden Demir Kubbe'nin peşine düştü?