Emniyet'ten sürücülere otostopçu uyarısı

Emniyet Genel Müdürlüğü, araç sürücülerini uyardı. Yapılan açıklamada, "Otostopçuları almayınız. Alarm tertibatı takın" denildi

Emniyet'ten sürücülere otostopçu uyarısı
Emniyet'ten sürücülere otostopçu uyarısı
GİRİŞ 16.09.2018 18:01 GÜNCELLEME 16.09.2018 18:01
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Otomobil hırsızlığının son günlerde arttığına dikkat çeken Emniyet Genel Müdürlüğü, sürücüleri otostopçulara karşı ikaz etti.

Otomobil hırsızlığına karşı alınacak tedbirleri kamuoyu ile paylaşan Emniyet Genel Müdürlüğü, araç sürücülerine şu tavsiyelerde bulundu:

"Yapılan gözlemlerde park edilen araçların içinde her zaman araca ait belgelerin ve yedek anahtarlarının bırakıldığı görülmektedir. Çoğu zaman araçlar, trafiğin ortasında ve mağazaların önünde çalışır bir vaziyette bırakılmaktadırlar. Bu ise hırsızlık için davetiye çıkartmak anlamına gelir. Tedbir hiçbir zaman sigortalamaktan kötü değildir. Seyahatlerinizde ve izinlerinizde aracınızın çalınması büyük problemleri de yanında getirir. Hırsız çalmış olduğu araç ile bir trafik kazasına karışabilir. Çalınan aracınız başka bir suçun işlenmesinde kullanılabilir."

Anahtarı aracın üzerinde bırakmamaları konusunda sürücüleri ikaz eden Emniyet Genel Müdürlüğünün açıklamasında, "Camları ve kapıları kapatınız, kilitleyiniz. Araçta herhangi bir belge bırakmayınız. Yedek anahtarı araçta bırakmayınız. Otostopçuları almayınız. Alarm tertibatı takın" denildi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 11
  • melit 5 yıl önce Şikayet Et
    bence otostopçuları da uyarmak lazım.. bindiği arabadaki kişi ya da kişiler psikopat olabilir..
    Cevapla
  • ahmet 5 yıl önce Şikayet Et
    sadece gaspçı sorunu yok. kaza yaparsanız, otostopçu ölür siz kurtulursanız taksirle adam öldürmekten içeri girersiniz. ayrıca ömür tazminat ve sigorta ile uğraşırsınız. aldığın adam kalp krizi geçirir ölürse savcı ile başın belaya girer.. ben arabama değil otostopçu, herhangi bir kazada şikayet etmeyecek anne baba kardeş gibi çok yakın akrabalar dışında kimseyi almamaya çalışırım..
    Cevapla
  • Sasonlu 5 yıl önce Şikayet Et
    uğur kardeş haklısın ama turkiyede 90 milyon insan var ve 90 çeşit insan var sana katılıyorum kim bu işleri yapiyorsa imha etmek lazım ben doğuluyum dediğin şey haklısın ama adamlar ne yapsın çare yok olsa zaden kaçak gulanmazlar
    Cevapla
  • uğur 5 yıl önce Şikayet Et
    KKTC'de herkes tanımadığı insanlara yardımcı oluyor.Askerliğimi KKTC'de yaptım.Kıbrıs'ın vatandaşı olmayan siyahi orada çalışan insanlar da araçlarına bizleri aldılar ve sivildim, asker üniforması da üzerimde yoktu, asker olduğumu bilmiyorlardı.Sözün kısası Kuzey Kıbrıs'ta insanlık var ve ülkemizde bu insanlık tamamen yok oluyor.Ülkede ne kadar terörist, hırsız, adi insan varsa imha edilsin, ülkeden sınır dışı edilsin.Ülkemin insanları kuzey avrupa ülkelerine imreniyor.Orada dükkanlarda duran yokmuş vs. Suriyelileri de vakit geçirmeden geri yollayın.Güneydoğuda kaçak elektrik kullananları, hırsızlık yapanları ve teröre destek verenleri de etkisiz hale getirin.
    Cevapla
  • mesut 5 yıl önce Şikayet Et
    neden asker olduğunu gizlediniz ki?
    Cevapla
  • Devam 5 yıl önce Şikayet Et
    Senin öve öve bitiremediğin methettiği avrupa zaten o teröristleri finansman ediyor ülkemizde yüzyıllardır oynanan oyunları daha anlayamamışsınız bu yüzden bu ülkede çok hain var vatandaşları arabalarına almamakla haklı buluyorum herkesin çocuğu var , ailesi var kime güveneceğimizi şaşırdık
    Cevapla
  • Yüksel 5 yıl önce Şikayet Et
    Kıbrıs'ı da biliyoruz...
    Cevapla
  • Ahıskalı 5 yıl önce Şikayet Et
    Kıbrıs’ta arabanın kaçacak yeri yoktur ondan çalınma korkusuda yok. Birde lütfen şövünist olmayın. Bizim ne kadar bu ülkede yaşamaya hakkımız varsa Özbek Afgan’ında okadar var. Bizde orta Asya’dan geldik onlarda
    Cevapla
  • KAFKAS TÜRKÜ 5 yıl önce Şikayet Et
    Kıbrısta 200.000 nüfus var herkes birbirini tanır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak
EYT düzenlemesinden en çok faydalananlar SSK’lı çalışanlar