2018 SGK İşe Giriş - İşten Çıkış Bildirgesi Sorgulama Ekranı!

İşe Giriş ve İşten Çıkış Bildirgesi; işverenlerin, SGK bünyesinde sigortalı olarak çalışacak kişiler için kuruma bildirmeleri lazım gelen bir belgedir. Sigortalılar çalışanlar açısından önem teşkil eden işe giriş ve işten çıkış bildirgesi nasıl alınır? İşte, SGK işe giriş ve işten çıkış bildirgesi sorgulama sistemi!

2018 SGK İşe Giriş - İşten Çıkış Bildirgesi Sorgulama Ekranı!
2018 SGK İşe Giriş - İşten Çıkış Bildirgesi Sorgulama Ekranı!
GİRİŞ 19.09.2018 21:32 GÜNCELLEME 01.10.2018 16:55

İş hayatının olmazsa olmaz belgesi olma özelliği gösteren İşe Giriş ve İşten Çıkış Bildirgesi, SGK (Sosyal Güvenlik Kurumu) bünyesinde sigortalı olarak çalışmaya atılacak elemanları yakından ilgilendirmektedir. Birincil olarak İşe Giriş Bildirgesi; işverenler tarafından, sigortalı elemanların işe başlamadan hemen önce kuruma bildirmeleri lazım gelen bir belgedir. İkincil olarak ise İşten Çıkış Bildirgesi; yine işverenlerin, sigortalı olarak çalışan işçilerin sigortalılığı sona ermesi halinde düzenleme gerçekleştirerek SGK'ya beyan etmiş olduğu bir belgedir. Peki, SGK'ya bağlı vatandaşların her dönemde araştırma konusu haline getirdiği işe giriş ve işten çıkış bildirgesi nasıl alınır? İşte, istenildiği takdirde internet platformundan da kolay ve hızlı bir şekilde öğrenebilme olanağının bulunduğu 2018 SGK işe giriş ve işten çıkış bildirgesi sorgulama sistemi!

e-Devlet uçuş bilgileri nasıl öğrenilir? Uçuş yeri sorgulama (2018)!

 

2018 SGK İŞE GİRİŞ BİLDİRGESİ SORGULAMA SİSTEMİ!

SGK (Sosyal Güvenlik Kurumu) bünyesinde çalışan elemanların, işe giriş bildirgesi sorgulama işlemi online ortamdan kolaylıkla öğrenilebilir. Bu belgeye erişebilmek için ise; http://www.turkiye.gov.tr/ sitesine giriş yaparak detaylı bilgi alarak işe girdiğinizde SGK sigortalı işe giriş bildirgesi sorgulama yaparak ne zaman işe giriş yaptığını öğrenebilme olanağı elde edebilirsiniz. Bu uygulamadan herkesin faydalanma imkanı olarak; prim ödemelerini, işe giriş ve çıkışlarını, emeklilik bilgileri ve daha pek çok konuya ilişkin kişisel bilgileri hakkında detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz. Sistemden yararlanabilmeniz açısından yalnızca PTT şubelerinden temin edebileceğiniz bir e-devlet şifrenizin bulunması lazım gelmektedir. T.C Kimlik Numaranız ve sahip olacağınız e-Devlet şifreniz ile sisteme giriş işleminde bulunarak dilediğiniz hususta ayrıntılı bilgi öğrenebilirsiniz.

SGK İŞE GİRİŞ BİLDİRGESİ SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

SGK

2018 SGK İŞTEN ÇIKIŞ BİLDİRGESİ SORGULAMA SİSTEMİ!

İşten Çıkış Bildirgesi; ,işverenler tarafından, sigortalı olarak çalışan elemanlarının sigortalılığı sona ermesi halinde çalışanıyla ilgili olarak ‘’sigortalı işten ayrılış bildirgesi’’ düzenleyerek Sosyal Güvenlik Kurumuna (SGK) beyan edildiği bir belgedir. İşverenlere/ilgililere yüklediği yükümlülüklerden biri olma niteliği taşıyan 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu doğrultusunda, yükleniciye yükümlülüğünü yerine getirmemesi halinde müeyyide uygulamaktadır.Sigortalı çalışan vatandaşların işten çıkması durumunda SGK çıkışlarının gerçekleştirilmesi açısından kabul edilen yasal süre 10 gündür. Şayet belirtilen 10 gün yasal süre geçmesinin ardından verilmesi halinde işverene asgari ücretin 1/10'i tutarında idari para cezası uygulanmaktadır.

İşten ayrılış/çıkış bildirgesi sadece işveren tarafından görüntülenebilir ve çıktısı alınabilir. Sigortalı çalışan kişinin internet ortamından veya e-devlet kapısı üzerinden işten ayrılış/çıkış bildirgesini alabilmesinin mümkünatı bulunmamaktadır. İşverenler tarafından e-bildirge şifreleri ile giriş işleminde bulunarak işten ayrılış bildirgesini görüntüleyebilir. İsterseniz size en yakın Sosyal Güvenlik Kurumu/Sosyal Güvenlik Merkezine uğrayarak işten ayrılış bildirgenizi alabilme imkanı elde edebilirsiniz.

SGK

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Sur Belediyesi'nde DEM Partililer Atatürk ve Erdoğan'a hakaret etti! Skandal görüntüler
Kiralık evlere yeni uygulama: 500 bin TL ceza gelebilir