Türkiye EURO 2024 Avrupa Futbol Şampiyonasına ev sahipliği yapacak mı? Sonuçlar..

Türkiye, EURO 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası için ev sahipliğini üstlenmek için bekliyor. EURO 2024 hakkında konuşan Başkan Erdoğan, "Türkiye koşulları yerine getirdi. Adil bir değerlendirme bekliyoruz" dedi. Peki sonuçlar ne zaman açıklanacak? Türkiye EURO 2024 Avrupa Futbol Şampiyonasına ev sahipliği yapacak mı?

Türkiye EURO 2024 Avrupa Futbol Şampiyonasına ev sahipliği yapacak mı? Sonuçlar..
Türkiye EURO 2024 Avrupa Futbol Şampiyonasına ev sahipliği yapacak mı? Sonuçlar..
GİRİŞ 27.09.2018 12:23 GÜNCELLEME 27.09.2018 12:23
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

2024 Avrupa Futbol Şampiyonasına aday olan Türkiye, milletin ve devletin güçlü desteğini alarak Almanya ile yarışıyor. Türkiye ve Almanya’nın adaylıklarını ortaya koyduğu 2024 Avrupa Futbol Şampiyonasına ev sahipliği için yapılacak olan organizasyonun sonuçları, 27 Eylül Perşembe günü İsviçre'nin Nyon kentinde açıklanacak. Konuyla açıklama yapan Başkan Erdoğan, "Türkiye zaten turizm açısından çok dinamik ve  verimli bir ülke. Avrupa Şampiyonası’nda statların doluluğu, sponsor ve reklam  gelirlerinin artması konularında şüphe duyulmamalı" ifadelerine yer verdi. İşte detaylar…

UEFA OBJEKTİF DEĞERLENDİRME YAPARSA..!

Hemen hemen tüm büyük şehirlerde, çoğu zaman Avrupa ülkelerinde bile  bulunmayan büyük kapasiteleri olan spor kompleksleri, stadyumlar ve spor  salonları inşa ettiklerini anlatan Başkan Erdoğan, "UEFA objektif değerlendirme yaparsa, bu gerçekleri görebilir" değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin 55 havalimanına, hızlı trenlere,  iyi ulaşım altyapısına ve otoyollara sahip olduğuna işaret ederek, her yıl 40  milyon turistin A noktasından B noktasına gittiğini kaydetti.

Almanya’nın 1974, 1988 ve 2006’da 2 dünya kupası ve bir Avrupa  şampiyonasını düzenlediğini anımsatan Erdoğan, “Ev sahipliği için tüm şartları  yerine getiren Türkiye gibi futbol coşkusuna sahip ülkeye bu fırsatın verilmesi gerektiğini düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE EURO 2024 İÇİN HAZIR!

Türkiye, 9 şehirdeki 10 modern statla turnuvaya ev sahipliği yapmak istiyor. Organizasyon öncesinde, Türkiye'nin en önemli kozlarının başında modern ve yeni statları geliyor. Türkiye'nin EURO 2024 ev sahipliği için belirlediği 10 stadın 8'i kullanımda. UEFA'ya teslim edilen dosyada, İstanbul'daki Atatürk Olimpiyat Stadı'nın yıkılıp yeniden yapılacağı, yeniden inşa edilecek Ankara'daki stadın da turnuva için hazır olacağı bildirildi. Antalya Stadı'nda ise iyileştirme çalışmalarının yapılacağı taahhüt edildi. Ayrıca EURO 2024 için Atatürk Olimpiyat Stadı ve Türk Telekom Stadı (İstanbul), Bursa Büyükşehir Belediye Stadı (Bursa), Antalya Stadı (Antalya), Yeni Eskişehir Stadı (Eskişehir), Gaziantep Stadı (Gaziantep), Konya Büyükşehir Belediye Stadı (Konya), Medical Park (Trabzon), Yeni Kocaeli Stadı (Kocaeli), Ankara Stadı (Ankara) UEFA'ya gönderilen dosyada yer aldı.

KİMLER OY KULLANACAK?

UEFA başkan ve yardımcıları ile UEFA yönetim kurulu üyeleri, Türkiye ile Almanya arasında bir seçim yaparak EURO 2024'ün ev sahibini belirleyecek. UEFA Başkanı Aleksander Ceferin, başkan yardımcıları İsveçli Karl-Erik Nilsson, Portekizli Fernando Gomes, Ukraynalı Grigoriy Surkis, İtalyan Michele Uva ve İngiliz David Gill ile UEFA yönetim kurulu üyeleri Polonyalı Zbigniew Boniek, Macar Sandor Csanyi, İrlandalı John Delaney, İsviçreli Peter Gillieron, Fransız Florence Hardouin, Bulgar Borislav Mihaylov, İspanyol Juan Luis Larrea Sarobe, Hırvat Davor Suker, Hollandalı Michael van Praag, İtalyan Andrea Agnelli, İngiliz Ivan Gazidis seçimde oy kullanacak.

FAZLASIYLA HAZIRIZ

UEFA Yönetim Kurulu Üyesi ve Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkan Vekili Servet Yardımcı, Türkiye'nin ev sahipliği için bu kez fazlasıyla hazır olduğunun altını çizerek şöyle konuşmuştu:

"Bu kez biz fazlasıyla hazırız. Çünkü sözlerimizin ve yükümlülüklerimizin de ötesine ulaştık. Bu mücadeleyi başka bir ülkenin üstlenmesi adına değişim istiyoruz. Rusya, Dünya Kupası'nı ilk kez ve en başarılı şekilde düzenledi. Türkiye de niye ilk kez ve en başarılı şekilde Avrupa Şampiyonasını düzenleyemesin?"

'IRKÇILIĞA HAYIR' DİYEN UEFA'NIN KARARI BEKLENİYOR

"Irkçılığa Hayır" mottosu ile futbolda ırkçılığa karşı mücadele veren UEFA, Almanya'daki ırkçılık olayları sonrasında şampiyonayı düzenleyecek ülkeyi belirleyecek. Türkiye'nin EURO 2024'ün ev sahipliği sloganı olan "Birlikte Paylaşalım" ile futbolda ırkçılık ve ayrımcılığa karşı bir duruş sergileniyor. UEFA'nın "Irkçılığa hayır" kampanyasında, futbolda son yıllarda büyük bir sorun olarak ortaya çıkan ırkçılık, hoşgörüsüzlük ve ayrımcılığın ortadan kaldırılması hedefleniyor.

Almanya ise ırkçılık suçlamalarının gölgesinde UEFA kararını bekliyor.

Rusya'da düzenlenen 2018 FIFA Dünya Kupası'nın öncesinde ve sonrasında Almanya Milli Takımı'nın Türk asıllı oyuncuları Mesut Özil ile İlkay Gündoğan linç kampanyasına maruz kaldı. Almanya Futbol Federasyonunun (DFB) kamuoyunda yapılan ırkçı ve ayrımcı saldırılara karşı iki futbolcusunu korumaması dikkati çekti. Bu süreçte Mesut'a yönelik en büyük baskı ise futbolcuya "tarafını seç" imalarında bulunan DFB Başkanı Reinhard Grindel'den geldi.

Milli takımı bırakma gerekçesinde Grindel'i doğrudan eleştiren Mesut Özil, "Grindel ve onun destekçilerinin gözünde kazandığımızda Alman, kaybettiğimizde göçmenim." ifadesini kullanarak Almanya'daki ırkçılık konusuna vurgu yaptı. Bunun sonucunda Mesut Özil, Almanya Milli Takımı'nı bırakmak zorunda kaldı.

Türk asıllı futbolcunun tutumu ülkede yaşayan göçmenlere de cesaret verdi. Göçmenler bunun üzerine Almanya'da uğradıkları ırkçı ve ayrımcı tutumları "#meTwo" etiketiyle sosyal medyadan paylaştı.

"Pişman olunacak bir şey yok"

Mesut Özil, İlkay Gündoğan ve Cenk Tosun'un kendisiyle çektirdiği  fotoğrafla ilgili "Pişman olunacak bir şeyin bulunmadığını" belirten Erdoğan,  “Bildiğiniz gibi Lothar Matthaeus da Vladimir Putin ile buluştu. Futbolcularımızın özgür iradeleriyle hareket etmek durumda olmaları lazım. Bunu  eleştirenlere üzülüyorum" şeklinde konuştu.

Mesut Özil'in "Kazandığımda Almanım, kaybettiğimde göçmenim"  ifadesinin Almanya’da futbolcuların ayrımcılığa uğramalarını iyi bir şekilde  özetlediğini ifade eden Erdoğan, "(Mesut Özil) Alman Milli Takımı’nı sebepsiz bırakmadı. Bu ırkçı saldırılarla ve hakaretlerle karşılaşan herkes aynı tepkiyi  gösterirdi" ifadelerini kullandı.

Erdoğan ırkçılığa karşı birlikte el ele verip mücadele edilmesi  gerektiğini kaydetti.

Londra’da Mesut Özil ile ilk kez görüşmediğine işaret eden Erdoğan   şöyle konuştu:

"Değişik vesilelerle birçok kez bir araya geldik. Aynı şekilde değişik  ülkelerdeki Türk kökenli vatandaşlarımızla da buluşuyoruz. Mesut, Londra’da  yaşayan biri. Ben oradayken onunla neden bir araya gelmeyeyim? Ülkemizde oynayan  bir Alman futbolcu Almanya Başbakanı Angela Merkel ile bir fotoğraf çektirirse onu linç mi edelim? Bu mantığı anlamıyorum." Erdoğan, Mesut Özil ve İlkay Gündoğan’ın hem doğdukları hem de  ebeveynlerinin geldiği ülkeye kendilerini ait hissedebileceklerini kaydetti.

"Almanya’da yaşayan vatandaşlarımızla gurur duyuyoruz"

Özil ve Gündoğan’ın Alman Milli Takımı için oynamayı seçmelerine  ilişkin bir soruya da Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz Almanya’da yaşayan  vatandaşlarımızla gurur duyuyoruz." dedi.

Türkiye’nin onların vatanı olduğunu vurgulayan Erdoğan, "Ancak onlar  Almanya’da yaşıyorlar ve doğal olarak Almanya’nın başarısı için çaba harcayacaklar. Almanya için oynamaları da kendi özel meselesi" değerlendirmesini  yaptı.

Türkiye olarak Türk vatandaşlarının toplumun her seviyesinde katılım  sağlamaları için cesaretlendirdiklerini ve desteklediklerini ifade eden Erdoğan,  Türk kökenli futbolcuların Almanya Futbol Federasyonu’nda kariyer yapmalarına ilişkin de "Biz sakınca da, sorun da görmüyoruz. Tam aksine biz onlarla birlikte  seviniyoruz. Onlar Türk gençleri için örnek teşkil ediyorlar. Onların başarısı bizim başarımız" dedi.

Almanya’da 27-29 Eylül tarihlerinde  resmi temaslarda bulunacak olan Erdoğan, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile futbolu konuşmayı planlamadıklarını  ancak Merkel’in Mesut Özil ve İlkay Gündoğan’a değinmesi durumunda, kendisinin de futbolu konuşacağını belirtti.

YORUMLAR 2
  • mert 5 yıl önce Şikayet Et
    tahiminim Allahin izniyle alacagiz, gösterecegiz dünyaya müslümanligimizi,Türklügümüzü ve insanligimizi
    Cevapla
  • TÜRKİYE EURO 2024 5 yıl önce Şikayet Et
    Biz vermezlerse ırkcılık yapıp müslümanız diye vermezler diyer taraftan bakarsan biz şu anda hazırız almanyadan daha iyi bir şekilde hazırız her zaman almanların önündeyiz ama ırkcı söylemler olursa almanyaya verirler
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Sahil Güvenlik ekiplerinin teleferikte mahsur kalanları kurtarma görüntülerine ulaşıldı
Ünlü EuroLeague hakemi maç sonu hırsızlık yaparken yakalandı!