Ankesör soruşturmasında 25 tutuklama

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki (TSK) yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında, aralarında muvazzaf askerler ile askerlerden sorumlu 8 ''mahrem imam''ın da bulunduğu 25 şüpheli tutuklandı.

Ankesör soruşturmasında 25 tutuklama
Ankesör soruşturmasında 25 tutuklama
GİRİŞ 29.09.2018 20:14 GÜNCELLEME 29.09.2018 20:14
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nca,  FETÖ'nün sözde TSKyapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan,  aralarında muvazzaf askerler ve ''mahrem imam''ların da bulunduğu 50 şüphelinin  adli işlemlerinin tamamlandı.

Soruşturmada, gözaltına alınan 18 asker, Etkin Pişmanlık hükümlerinden  yararlanması sebebiyle 3'ü de delil durumu dikkate alınarak savcılıkça serbest  bırakıldı. Savcılık 21 asker ile 8 sivil sözde mahrem imamın tutuklanmaları  talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk etti.

İstanbul Nöbetçi Sulh ceza Hakimliği, 17 şüpheli asker ile 8 ''mahrem  imam''ın ''silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçundan tutuklanmasına karar  verdi. Hakimlik, 4 şüpheli askerin mevcut delil durumunu dikkate alarak serbest  bırakılmasına hükmetti.

Soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı bulunan 21 asker ile 2  sözde sivil imam ise firari olarak hala aranıyor. Bu arada 1 şüphelinin ise ifade  işlemleri hala sürüyor.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nca,  FETÖ'nün sözde TSK yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında, örgüt içinde  ankesör veya sabit hatlardan iletişim kuran ve alınan itirafçı beyanları  doğrultusunda 36'sı muvazzaf olmak üzere 64 asker ile asker şahıslardan sorumlu  10 ''mahrem imam'' dahil toplam 74 şüpheli hakkında 26 Eylül'de gözaltı kararı  çıkarılmıştı

YORUMLAR 3
  • Vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    Hiç bir kamu kuruluşun da açık veya kripto FETÖ cü istemiyoruz...Militan FETÖ cülere karşı sonuna kadar mücadele...
    Cevapla
  • vatan 5 yıl önce Şikayet Et
    Bartın MEM'e uzansın inşallah
    Cevapla
  • yorum 5 yıl önce Şikayet Et
    Ciddi olarak Bankalara da inşallah.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
PKK elebaşı istedi, ilk ses onlardan geldi!
Formula 1 için heyecanlandıran açıklama: 2026 itibarıyla...