MEB, KPSS şartsız personel alımı yapıyor! İŞKUR TYP başvuru şartları...

İŞKUR TYP alımlarına yenileri ekledi. Buna göre, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) bünyesine en az ilkokul mezunu olmak üzere, KPSS şartsız farklı branşlarda çok sayıda personel alımı yapılıyor. Peki Toplum Yararına Program (TYP) başvuru şartları nelerdir? Başvurular nasıl yapılır?

MEB, KPSS şartsız personel alımı yapıyor! İŞKUR TYP başvuru şartları...
MEB, KPSS şartsız personel alımı yapıyor! İŞKUR TYP başvuru şartları...
GİRİŞ 07.10.2018 11:20 GÜNCELLEME 07.10.2018 11:21
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

İŞKUR’un en güncel TYP ilanlarına göre, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) bünyesinde istihdam edilmek üzere çok sayıda personel alımı yapılıyor. Söz konusu personeller çeşitli illerde olmak üzere, güvenlik, temizlik görevlisi, bakım ve onarım, çevre temizliği, çevre düzenlemesi pozisyonlarında istihdam edilecek. Peki hangi illerde TYP alımları yapılıyor ve ilana başvurular nasıl yapılır? İşte merak edilenler haberimizde…

TYP BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

- Kuruma kayıtlı işsiz olmak,

- 18 yaşını tamamlamış olmak,

- Emekli, malul, dul ve yetim aylığı almıyor olmak,

- Öğrenci olmamak (açıköğretim öğrencileri hariç),

- TYP’den yararlanılmaya başlanan gün itibarıyla Sosyal Yardım Bilgi sistemi üzerinden yapılacak sorgulamada herhangi bir nakdi sosyal yardım almıyor olmak

- İş gücünün ikamet edilen şehirde olması gerekir.

TYP BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

İŞKUR’un en çok rağbet gören programı TYP’ye başvurmak isteyen adaylar aşağıda yer alan ilanların il ve ilçele ve TYP numaralarını görebilirler. Buna göre ilanların altında yer alan ‘’BAŞVURU YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ’’ linkine giriş yapın. Açılan sayfanın sol üst kısımda yer alan ‘’ARA’’ butonuna bastıktan sonra ilanları tek tek görebilirsiniz ve size uygun olan ilana başvuru yapabilirsiniz.

BAŞVURU YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

BAŞVURULAR NEYE GÖRE DEĞERLENDİRİLİR?

İlana ön başvuru yapıldıktan sonra liste yöntemi veya noter kurası ile personel seçimleri yapılır. Gerektiği durumlarda kontenjanların bir bölümü kura ile bir bölümü liste yöntemiyle gerçekleştirilir. Adaylar başvurmak istedikleri TYP programının kodunu e-şube üzerinden girerek o uygulama için tercih edilecek seçim yöntemini görebilirler.

YORUMLAR 2
  • Eyt mağdurları 5 yıl önce Şikayet Et
    Bizde alım yapıldı, 15 kadın 2 erkek olarak. 10 kadının eşi emekli, 5 kadının eşi sgk bir iş de. Olan biz erkek işsizler e oldu.
    Cevapla
  • Efe 5 yıl önce Şikayet Et
    Noter huzurunda kura ile yapılsın
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan İranlı mevkidaşıyla görüştü