FETÖ'cü Akın İpek mahkemede sinir krizi geçirdi

Firari Akın İpek’in Londra’da yargılandığı davaya Türk yargısının gönderdiği gizli tanık damgasını vurdu. Tanığa itiraz eden İpek salondan dışarı atıldı.

GİRİŞ 06.10.2018 07:10 GÜNCELLEME 06.10.2018 09:29
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Türkiye’nin yurtdışında attığı adımlar ve MİT operasyonları FETÖ’nün elebaşlarının kimyasını bozuyor. FETÖ’nün finans ayağının en önemli ismi Hamdi Akın İpek’in Türkiye’ye iadesiyle ilgili dava geçtiğimiz hafta Londra’da görüldü. Westminster İlk Derece Mahkemesi’ndeki duruşmada sanık Akın İpek’i bir sürpriz bekliyordu. Türk yargısı tarafından gönderilen bir ‘gizli tanık’ salonda yerini aldı. Gizli tanığın, kirli çamaşırlarını tek tek anlatması üzerine Akın İpek sinir krizi geçirdi. 


 
İpek salondan atıldı
 
AKŞAM’ın edindiği bilgilere göre, örgütün finans ayağını tek tek anlatmaya başlayan gizli tanığın, İngiliz mahkemelerinde usulen sanık karşısına çıkarılamayacağını söyleyen avukatlar ve İpek tanığın kimliğinin açıklanmasını istedi. Yargıç bu durumun İngiltere yargı usullerine uygun olduğunu söyleyip İpek’i susturdu. İpek bunun yüksek sesle tepki gösterince yargıç tarafından dışarıya atıldı. Duruşma 28 Kasım’a ertelendi. Duruşma sonunda verilen ara kararlarda İpek’in kefalet koşullarının hafifletilmesi ve pasaportunun geri verilmesi yönündeki talebi reddedildi.  
 
110 yıl hapis istemi
 
Akın İpek hakkında kardeşi Cafer Tekin İpek ile annesi Melek İpek’in de aralarında bulunduğu 45 sanığın yargılandığı Koza İpek Holding davası çerçevesinde yakalama kararı bulunuyor. İpek ayrıca elebaşı Fetullah Gülen’in bir numaralı sanığı olduğu FETÖ çatı davasının da sanıkları arasında yer alıyor. “Terörizmin finansmanı, silahlı terör örgütüne üye olmak, vergi usul kanununa muhalefet, güveni kötüye kullanmak, özel belgede sahtecilik” suçlarıyla suçlanan İpek hakkında iki davada toplam 110 yıl hapis cezası istemi bulunuyor. 
 
Kefaletle serbest kaldı
 
Akın İpek 23 Mayıs tarihinde İngiltere’de gözaltına alınıp mahkemeye çıkarılmış, 50 bin sterlinlik kefalet ile serbest bırakılarak pasaportuna el konulmuş, denetimli serbestlik uygulamasına tabi olmuştu
 

YORUMLAR 12
  • Çiçek 5 yıl önce Şikayet Et
    Bütün hainler inşallah cezalarını ağır şekilde cekerler
    Cevapla
  • Buralcan 5 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun mitimize her deliğe bi comak sokuyor
    Cevapla
  • Burhan Altıntop 5 yıl önce Şikayet Et
    İngiltere şu aralar Türkiye ile yakınlaşıyor. Menfaati bunu gerektiriyor. ABD ve AB karşısında Türkiye gibi etkili bir ülkeden destek bekliyor.Türkiye’nin bu davadaki konumu ve beklentileri ise çok açık. Bu şartlarda İpek yargılama sonunda tutuklanabilir. İngiltere de böylece Türkiye ile aradaki bağları sıkılaştırmış olur. Bu arada İngiltere’ye transfer edilen servete de el koyması işin cabası olur. Tam İngiliz tarzı yani...
    Cevapla
  • Tek Gerçek Allah 5 yıl önce Şikayet Et
    daha dur sen seni yakalayıp getirecek devlet baba seni burada yargılayacak inşallah hain
    Cevapla
  • Şevket 5 yıl önce Şikayet Et
    Eğer bu ceza verilecekse,hapisteki bütün FETÖcüleri ingiltereye gönderelim.Türkiyede olsaydı,3-5 sene ile yırtardı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son Dakika: Seçil Erzan davasında sıcak gelişme!
Futbol tarihinde zirveye oturan teknik direktörler! Süper Lig'den 3 hoca listeye girdi