Kendi işini kurdu, yılda 10 bin tane üretip tanesini 130 TL'den satıyor...

Üniversiteden mezun olduktan sonra kendini işini kuran 27 yaşındaki genç kendi imkanlarını zorlayarak kurduğu kaz çiftliği ile senede 10 bin kaz üretimi yapıp tanesini 100 ile 130 TL'den satıyor.

Kendi işini kurdu, yılda 10 bin tane üretip tanesini 130 TL'den satıyor...
Kendi işini kurdu, yılda 10 bin tane üretip tanesini 130 TL'den satıyor...
GİRİŞ 19.10.2018 10:03 GÜNCELLEME 19.10.2018 10:04

Marmara Üniversitesi İİktisat Fakültesi'ni dereceyle bitiren 27 yaşındaki Erdal Yayık kendi işini kurdu gençlere örnek oldu. Kayseri'nin Bünyan ilçesinde yaşayan Erdal Yayık kendi imkanlarıyla kurduğu kaz çiftliği kurdu. Yılda 10 bin adet kaz üreten ve tanesini 100 ile 130 TL'den satışa sunan Yayık, yakın çevresinden başlayarak işini daha da ilerletmek istiyor. 

Kaz Çiftliği

 

 

10 BİN KAZI NASIL ÜRETİYOR?

 1 yıl kadar süren araştırmalar sonucunda kaz çiftliği kurmaya karar verdiğini belirten Çiftlik sahibi Erdal Yayık, "Yaklaşık bir yıl araştırma yaptım ve kaz sektöründeki tedariğin yeterli olmadığını gördüm. Bu işe eğilimin de gün geçtikçe artacağını gördükten sonra çiftlik kurmaya karar verdim. Şu anda 500 anaç damızlık kazımla senede 10000 üzeri civciv üretiyorum ve siparişlerimi hemen hemen sezon başlamadan tamamlıyorum. Üretimini yaptığım kazların 6-7 bin adetini civcivken tanesini 35 liradan, geri kalan 3 bin anaç ve etlik kazların ise tanesini 100-130 liradan satıyorum" dedi.

ÜLKEMİZDE PEK FAZLA BİLİNMİYOR

Ülkemizde yapılan kaz yetiştiriciliği de en çok Kars, Erzurum, Ağrı ve Van illerinde yani Doğu Anadolu bölgesinde yapılmaktadır. Yapılan kaz yetiştiriciliği tamamen köy koşullarında olup sadece ailenin kendi et ihtiyacının bir kısmını karşılamaya yönelik olmaktadır. Bu yüzden kaz eti satarak bundan para kazanan üreticiye rastlamak pek mümkün değildir. Farklı bir yetiştiricilik kolu olarak kaz yetiştiriciliği ülkemizde çok fazla bilinmemekle birlikte Dünya da pek çok ülkede önemli bir yer tutmaktadır.

Kazcılık dünyada ve ülkemizde kanatlı hayvan yetiştiriciliği içerisinde son sıralarda yer almaktadır. Bunun başlıca nedeni, kazların üreme yeteneklerinin diğer kanatlılara göre geri olmasıdır.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Muleka golle döndü! Beşiktaş 5 maç sonra nefes aldı
MÜSİAD Başkanı Asmalı'dan İsrail iddialarına sert tepki: 'Manipülasyon yapılıyor'