Müslüman olan Sinead O'Connor kimdir? Kaç yaşındadır?

Dünyaca ünlü sanatçı Sinead O'Connor Müslüman oldu. Peki Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman Sinead O'Connor kimdir? Nereli ve kaç yaşındadır? İşte hristiyanlığı bırakarak İslam'a geçtiğini duyuran Sinead O'Connor'un hayatı..

Müslüman olan Sinead O'Connor kimdir? Kaç yaşındadır?
Müslüman olan Sinead O'Connor kimdir? Kaç yaşındadır?
GİRİŞ 26.10.2018 09:57 GÜNCELLEME 26.10.2018 09:59
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

SİNEAD O'CONNOR KİMDİR?

8 Aralık 1966 senesinde dünyaya gelen Sinead O'Connor İrlandalıdır. Dublin doğumlu sanatçı söz yazarı ve bestecidir.

 

Adını, İngiltere'ye karşı girdiği bağımsızlık savaşımıyla tanınan İrlanda Cumhurbaşkanı'nın eşinden alan O'Connor, anne ve babasının boşanmasından sonra, annesinin kendisine şiddet uygulaması nedeniyle 1979 yılından sonra babasıyla birlikte yaşamaya başladı. 

Eğitimi konusunda istikrar gösteremeyen şarkıcı, okula devamsızlık yapıyordu ve sonunda tamamen öğrenim hayatını noktaladı. Ardından eğitim konusunda oldukça disiplinli olduğu bilinen Grianan Eğitim Merkezi‘ne devam etti. Burada aldığı bir çok ders ileride sanat yaşamını derinden etkileyecekti. Okulda Barbra Streisand‘ın ‘Evergreen’ adlı parçasını seslendirdiğinde yeteneğiyle herkesin dikkatlerini üzerine çekmişti. Ardından In Tua Nua adlı grupla beraber ‘Take My Hand’adlı parçayı hazırladı.

Sinead O'Connor

Bu başarılı başlangıç ikinci albümü için önemli bir motivasyon oldu ve Sinead, prodüktör Nellee Hooper‘la birlikte hazırlıklara başladı. 1990 yılında ‘I Do Not Want What I Haven’t Got’ı hayranlarıyla buluşturan müzisyen, sesini tüm dünyaya duyurmayı başaracaktı. Zira Prince‘in sözlerini yazdığı ‘Nothing Compares 2 U’ isimli şarkı Sinead O’connor’ı oldukça popüler yaptı. Bu çalışmasıyla İngiltere, Amerika ve birçok ülkenin listelerinde zirveye yerleşen O’connor, ‘En İyi Bayan Pop Vokal Performansı’ dalında Grammy ödülünün sahibi oldu. Ancak müzisyen, adaylıkların doğallıktan uzak olduğu gerekçesiyle ödülü almayarak Grammy’leri boykot etti.

Protest tavrı ve emparyalizme olan düşmanlığıyla tanınan sanatçı bunun somut bir örneğini 1990 yılındaki New Jersey konserinde verdi. Konserden önce Amerikan Ulusal Marşı’nın çalınacağını duyunca organizatörlere sahneye çıkmayacağını söyleyen Sinead’in bu isteği kabul edildi ve marş çalınmadı. Olayın duyulmasının ardından Sinead, Amerika’daki milliyetçilerin boy hedefi haline geldi. ve ülkedeki bir çok radyo istasyonu Sinead’in parçalarını çalmayı durdurdu. Bu olayın hemen ardından aynı yerde konser veren Frank Sinatra da müzisyeni ima ederek seyircilerine ‘Kıçına tekmeyi basın’ diye seslendi.

İsveç'li eşiyle olan ikinci evliliğini 2003 yılında bitiren sanatçı, yaptığı albümlerle beğeni toplayarak listelerde üst sıralarda yer aldı. 2002'de çıkardığı İrlanda halk şarkılarını içeren Sean-Nós Nua albümünde beklediği başarıyı bulamayınca müziği bıraktığını açıklamasına karşın, 2005 yılında geri döndü.

2018 yılı itibariyle Müslüman olduğunu açıklayan Sinead O'Connor "Her akıllı ilahiyatçının doğal olarak varacağı bir sonuç" diyen O'Connor, "Müslüman olduğum için gurur duyuyorum. Bu, her akıllı ilahiyatçının doğal olarak varacağı bir sonuç. Tüm kutsal yazıtlar bizi İslam'a götürüyor. İslam tüm diğer kutsal kitapları gereksiz kılıyor." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 1
  • AHMET 5 yıl önce Şikayet Et
    hoş geldin HAK dinine ALLAHU EKBER
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Rusya'dan İngiltere'ye tehdit: İngiliz askeri unsurlarını vururuz
PKK'ya peş peşe darbeler! 23 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi