'Bu kadını kim koruyor! Hem para hem kadro aldı' haberine tekzip

Sitemizde 15.10.2018 tarihinde yayınlanan "Bu kadını kim koruyor! Hem para hem kadro aldı" başlıklı habere tekzip metni gönderildi.

'Bu kadını kim koruyor! Hem para hem kadro aldı' haberine tekzip
'Bu kadını kim koruyor! Hem para hem kadro aldı' haberine tekzip
GİRİŞ 27.10.2018 17:38 GÜNCELLEME 27.10.2018 17:38

Sitemizde  15.10.2018 tarihinde Yenişafak kaynak gösterilecek yayınlanan Bu kadını kim koruyor! Hem para hem kadro aldı başlıklı habere tekzip metni gönderildi.

Tekzip metni şöyle;

"Müvekkilem kamu görevlisi olarak görev ifa etmekte iken somut delile ve görgüye dayalı, geçerli ve doğru ve sabit görülmeyen hukuka aykırı bir idari tasarrufla görevden alınmasını müteakip Yargıya müracaat ederek, bu hukuka aykırı tutumu Yargısal sürece taşımıştır. Yargı kararı ile hukuka aykırı bulunan işlem iptal olunmuş ve yargı kararına dayalı olarak göreve iade olunmuştur. Bu hususta müvekkile Serap Tosun Yayla lehine olumlu yargı kararı vardır.
Malumunuz yargısal sürece taşınan bir hususta yargılama yapmak ve ithamın doğruluğunu veya yanlışlığını, geçerliliğini veya geçersizliğini, usule ve yasalara aykırı olup olmadığını belirlemek sadece ve sadece Mahkemelerin karar ve belirleme inhisarındadır. Gerçekliği yargı kararı ile belirlenmemiş, tespit edilmemiş, tamamen gerçek dışı beyanlara dayalı suçlamalar yapılan yazınızda hukuka uyar ve doğru yön bulunmamaktadır, tamamen yanıltıcı, gerçek dışı, haksız, ağır suçlamalardır. Hepimizin değerleri var, hepimiz insanız. Yargısız infaz ve itham olmaz. Yazık ve günahtır, günah.
Sizin yayınınız ise bu inhisara ve yetkiye müdahale ile bu konuda olumsuz sözler ve hakaret içeren onur kırıcı ifade ve beyanlar ve suçlamalarla hem mahkeme ve yargı alanına müdahale etmek ve hem de kişilik haklarına ağır bir taarruz ve zarardır.
Bu husus, mahkeme kararlarına müdahale ve etkileme yönü ile bir suç teşkil etmekle birlikte aynı zamanda müvekkileye karşı nitelikli hakaret suçunu da oluşturmaktadır. Bunlardan dolayı hakkınızda suç duyurusunda ve şikayette bulunulacaktır. İnsanların dayanaksız ve yargı kararına rağmen aşağılanması, önyargılara ve kötü düşüncelere maruz bırakılması bunun kamuoyu önünde habercilik ilkelerine aykırı yapılması en hafif deyimle yanlış bir iştir. İnsani değerlere, toplumsal değer'ere aykırıdır." Bu metnin tekzip olarak yayımlanmasını talep ediyorum.
Müvekkile yargı kararına dayalı olarak ve hukuken haklı görülmek sureti ile göreve iade olunmuş iken, bu süreç ise yargısal denetime tabi olarak halen de devam eden bir yargılama süreci iken, bu süreci ve müvekkileyi aşağılama, tahkir etme, yargının delilsiz ve ispatsız zan altında bırakılması ve suçlanmasını da içerecek şekilde yukarıdaki ibarelerinizin hiçbir süzgeç ve hukuki değerlendirme dahi yapmaksızın sarfı ağır surette birçok hakkı ihlal etmektedir. Bu durum yargının alenen ve delilsiz olarak yaygın kitleler nazarında müvekkile ile birlikte hukuk dışı saldırıya uğraması sonucunu oluşturmuştur. Maddi/manevi tazminat, yayın kaldırılması, neticelerinin giderilmesi ve bilcümle tüm hukuki haklar bakımından müvekkile başvuru yapmayı tarafınızın derhal aynı sayfada özür yazısı yazmanızı istemektedir. "

Kamuoyuna saygı ile duyurulur...

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı
Konser saldırısının arka planı! Rusya ile Türk Dünyası'nı savaştırmak istiyorlar