İŞKUR lise, önlisans, lisans mezunu Büro Memuru alımı yapıyor! KPSS puanı ile...

Türkiye İş Kurumu tarafından yayımlanan ilanlara göre Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde istihdam edilmek üzere lise, önlisans ve lisans mezunu büro memuru alımı yapılıyor. Başvurular İŞKUR üzerinden yapılacak olup detaylar haberimizde.

İŞKUR lise, önlisans, lisans mezunu Büro Memuru alımı yapıyor! KPSS puanı ile...
İŞKUR lise, önlisans, lisans mezunu Büro Memuru alımı yapıyor! KPSS puanı ile...
GİRİŞ 09.11.2018 14:45 GÜNCELLEME 09.11.2018 14:45
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nda istihdam edilmek üzere büro memuru alımı yapılıyor. Türkiye İş Kurumu tarafından yayımlanan ilana lise, önlisans ve lisans mezunu adaylar başvuru yapabiliyor. Peki başvuru şartları neler?

BÜRO MEMURU NE İŞ YAPAR?

Büro memuru, ofis ve büro gibi ortamların günlük işleyişlerinin aksamadan devam etmesini sağlayan kişidir. Ofis içi iletişim ve yazışma işlerinin çoğu kısmını üstelenen bu kişiler, aynı zamanda firmanın dışa açılan yüzü olarak da görev yapabilirler. Büro memuru iş ilanı yayınlayan firmalar, işe alacakları kişilerden; günlük yazışmaları yapmak, dökümler alıp dosyalamak, raporlama yapmak, dışarıdan gelen misafir ve müşterilerle temas kurmak, resmi kurum ve kuruluşlarla bağlantıyı oluşturmak gibi işleri yerine getirmelerini beklerler. Büro memuru iş ilanları veren firmaların kriterleri, çalışma alanlarına göre değişikliklik gösterebilmektedir. Dış ticaret alanında faaliyet gösteren bir firma, işe alacağı büro memurunun dil bilmesini isteyebilirken; muhasebe ofisleri, kendileri için çalışacak kişilerden iş ile ilgili programları kullanabilmelerini bekleyebilmektedir. Büro memuru ilanları oluşturan firmalar, bütün adaylardan; aktif olarak bilgisayar kullanabilmelerini isterler. Ekip çalışmasına yatkın, düzgün bir diksiyona ve iş disiplinine sahip olan kişilerin, büro memurluğu yapma konusunda gereken vasıfları taşıdıkları görülmektedir.

 

 

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Söz konusu büro memuru alımları için lise, önlisans ve lisans mezunu adaylardan kadın erkek olmak üzere toplam 13 kamu memuru alımı yapılacak.

- Talep şartlarına durumu uyan adaylar, ilanın yayınlandığı tarihten itibaren 10 gün içerisinde herhangi bir İŞKUR İl Müdürlüğüne/Hizmet Merkezine şahsen veya www.iskur.gov.tr internet adresi üzerinden başvuru yapabilirler.Gerçeğe aykırı belge verenlerin ya da beyanda bulunanların başvurusunun geçersiz hale getirilmesi, işe alınması işleminin iptaline ilişkin Kurumun ve talep sahibi kamu kurum ve kuruluşunun yasal işlem yapma hakkı saklıdır.

- Ortaöğretim (lise) mezunları için 2016 Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSSP94 )puanı olan ve Eski Hükümlü statüsündeki adayların başvuruları kabul edilecektir.

- Önlisans mezunları için 2016 veya 2018 (tercihine göre) Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS )puanı olan adayların başvuruları kabul edilecektir.

- Lisans mezunları için ise, 2016 veya 2018 (tercihine göre) Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS )puanı olan adayların başvuruları kabul edilecektir.

Taleplere başvuru yapan ve nihai listede yer alan adaylar, eğitim durumu, öncelik durumu, yabancı dil vb. koşulları taşıyıp taşımadıklarını yazılı veya sözlü sınavdan önce talebi veren kamu kurum ve kuruluşuna ibraz etmek zorundadır.Son müracaat tarihi resmi tatile rastladığında bir sonraki iş günü başvurular kabul edilecektir.

- Müracaat tarihleri çakışan, aynı kamu kurum ve kuruluşunun birden fazla işgücü talebine durumu uyan iş arayanın, tercihi doğrultusunda sadece bir talebe müracaatı kabul edilecektir.

- Merkezi sınav uygulanmayacak kişilerden (önceliklilerden) müracaat eden adaylar içerisinden öncelik belge tarihlerine göre talep sayısının üç katını geçmeyecek şekilde isim ve adresleri ile durumlarını açıklayıcı bilgi talep sahibi kamu kurum ve kuruluşuna bildirilecektir.

- Öncelik hakkına sahip olanlardan, başvuruda bulundukları sürekli veya geçici işgücü talebine işverence davet edildikleri hâlde mücbir sebepler dışında icabet etmeyen, sınava katılmayan, işi reddeden veya kamuda sürekli işçi statüsünde işe yerleşenlerin öncelik hakkı ortadan kalkar. Öncelik hakkından ikinci kez yararlanılamaz.

- Bu durumlarını belgeleyemeyenler veya yanlış beyanda bulunanlar nihai listeden çıkarılarak sıralamada yer alan diğer kişiler listelere dahil edilecektir.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından yapılacak olan alımlara başvurular İŞKUR İl Müdürlüklerine şahsen yapılabilir veya aşağıdaki eğitim durumunuza uygun İŞKUR'un sitesinde yer alan ilan numarası kısmına;

- Lise mezunu adaylar için ilan no (00004707146),

- Önlisans mezunları için ilan no (00004707130)

- Lisans mezunları için ilan no (00004707140) yazarak başvuru yapabilirsiniz.

YORUMLAR 2
  • Mağdur 5 yıl önce Şikayet Et
    Astep alımı ne zaman olacak
    Cevapla
  • Haydar 5 yıl önce Şikayet Et
    Alımlar ENGELLİ bazında olacaktır bilginiz olsun.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son dakika: İsrail'den İran'a misilleme saldırısı
“AK Parti’ye ders vermek” iyi bir fikir miydi?