Nazar Nur Kaya'nın ölümüyle ilgili önemli açıklama

'O Ses Çocuklar' yarışmacılarından Nazar Nur Kaya'nın vefatına ilişkin medyada çıkan haberlere İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü'nden açıklama geldi.

Nazar Nur Kaya'nın ölümüyle ilgili önemli açıklama
Nazar Nur Kaya'nın ölümüyle ilgili önemli açıklama
GİRİŞ 31.10.2018 00:19 GÜNCELLEME 31.10.2018 00:20
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü'nün açıklamasında, medyada yer alan hemşireler tarafından yanlış iğne yapıldığı ya da doktor ihmali gibi iddialar yalanlandı.

Açıklamada, Nazar Nur Kaya'nın vefatıyla ilgili şu bilgiler paylaşıldı:

 

 

30.10.2018 tarihinde medyada yer alan 'O Ses Çocuklar Yarışmacısı Hayatını Kaybetti' başlıklı haberler ile ilgili iddialara yönelik Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliğince aşağıdaki açıklamanın yapılması uygun görülmüştür.

Hastamız Nazar Nur Kaya’nın SLE hastalığı neticesinde vefat etmesi bizi de derinden üzmüştür. Ancak medyada oluşan haberler nedeniyle vefat nedeni hakkında doğru bilgilendirme amaçlı açıklama yapılması zorunluluğu doğmuştur. 
Sistemik lupus eritematozus (SLE) hastalığı alevlenme ve remisyon döngüleriyle seyreden birçok sistemi tutabilen otoimmün ve kronik bir romatizmal hastalıktır. Çocukluk döneminde, erişkin başlangıçlı SLE’ye göre daha sık böbrek ve santral sinir sistemi tutulumu yaptığı için hem morbiditesi hem de ölüm oranları daha fazladır.

Hastamız, yaklaşık 1 ay süren hastalık dönemi sürecinin sonunda hastanemize başvurmuştur. İlk başvuruda genel durumu kötü olan hastada hastalığa bağlı; böbrek, beyin, akciğer ve damar tutumunu içeren çoklu organ tutulumu saptanmıştır.

Hastamıza modern tıbbın gerektirdiği tüm tedaviler yapılmasına rağmen yanıt alınamamıştır.

Medyada yer alan “hemşireler tarafından yanlış iğne yapıldığı, doktor veya hastane ihmali” gibi iddialar kesinlikle doğru değildir. Hastaya yapılan tüm müdahaleler uzman ve yetkin hekimlerce yapılmıştır.

Sistemik iltihabi yanıtla karakterize bu hastalığa karşı tıbbi tüm olanaklar seferber edilmesine rağmen hastamız vefat etmiştir.

Aileye başsağlığı diliyor acılarını paylaşıyoruz. Tüm bu bilgilerin yanında hastamızın vefatı ile ilgili adli ve idari incelemeler de devam etmektedir. 

Kamuoyuna saygıyla arz ederiz.

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü

YORUMLAR 5
  • Serdar çevik 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin . Ailesine allah sabır versin. Aile hiç bir şeyi yoktu diyor ama kızcağız sle hastasıymış. Hastalığa bağlı Çoklu organ yetmezliği varmış. Hastanede yatan herkese iğne yapılıyor. Ve bazen bu iğne hastalığı iyileştirmede bazen yeterli olmuyor. Hastanede yatan bir yakınımız ölümcül bir hastalıktan öldüğüyse ve ölmeden önce onu iyileştirmek için iğne yapıldıysa. Hemen iğne yüzünden öldü demek doğru mu?
    Cevapla
  • emre enes yildiz 5 yıl önce Şikayet Et
    sevdigim kizdi allah rahmet eylesin
    Cevapla
  • Gizli 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun :(
    Cevapla
  • zafer gülten 5 yıl önce Şikayet Et
    eğer yanlış iğne yapılmasından öldü ise,iğnenin yapıldığı 1-2 gün içinde fenalaşması ve ölmesi lazım. ama iğneden 1-2 hafta sonra öldüyse iğneden değil,iğne yanlış yapılmışsa etkisini 1 günde gösteriyor.
    Cevapla
  • Tufan 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin, cennet çocuğu oldu. Ailesine de Allah sabırlar versin. Endişe etmeyin yavrunuzu cennette ebedi sevebileceksiniz.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!