9 ay tek tip askerlik geliyor

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın dün yaptığı açıklamaya göre herkes için tek tip askerlik geliyor. Milli Savunma Bakanlığı’nın üzerinde çalıştığı taslağa göre, herkes 9 aylık tek tip askerlik yapacak. Bunun 3 ayı temel askerlik süresi ve zorunlu olacak. Kalan 6 ay için bedel ödenebilecek.

GİRİŞ 02.11.2018 09:16 GÜNCELLEME 02.11.2018 10:23
Bu Habere 60 Yorum Yapılmış

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, yeni askerlik sistemine ilişkin çalışmaların yoğun şekilde sürdürüldüğünü belirterek "Önümüzdeki günlerde bu tamamlanacak ve bundan sonra ülkemizin, kamuoyunun gündeminden mümkünse bu bedellidir, dövizlidir, 6 ay mıdır, 7 ay mıdır, asteğmendir, üsteğmendir lafını çıkarıp bunu bir zemine oturtma gayretimiz sürüyor" dedi.



3 AY ZORUNLU, 6 AY BEDELİ ÖDENEBİLECEK

Türkiye gazetesinin haberinde Milli Savunma Bakanlığı'nın üzerinde çalıştığı taslağa göre, herkes 9 aylık tek tip askerlik yapacak. Bunun 3 ayı temel askerlik süresi ve zorunlu olurken, kalan 6 ay için bedel ödenebilecek.

BEDEL HER YIL YENİDEN BELİRLENECEK

 

 

Bu bedelin ne kadar olacağı her yıl yeniden belirlenecek. Doktor, öğretmen, hakim ve sporcu gibi meslek sahiplerine, hangi dönemde askerlik yapacakları konusunda tercih hakkı getirilecek. Nitelikli mesleklere sahip olanlar, askerlik yaparken cephede değil, kendi meslek gruplarına uygun görevlerde süreyi tamamlayacak. Hangi meslek grubunun hangi şartlarda ve dönemlerde askerlik yapacağı konusunda, Milli Eğitim, Sağlık ve Adalet gibi bakanlıklardan alınan görüşler düzenlemeye rehber olacak.

YORUMLAR 60
  • ezo 5 yıl önce Şikayet Et
    Kışladakiler yararlanmayacaksa ve Kasım ayında çıkmayacaksa hiç acele etmeyin . Çünkü milyonlarca insanın tek umudu ne kadar erken o kadar iyi
    Cevapla
  • Dadaş 5 yıl önce Şikayet Et
    Yeter ölen fakirler.... vatan hizmetinin parası mı olur.
    Cevapla
  • Yorumcu 5 yıl önce Şikayet Et
    Bence herkes 6 ay zorunlu askerlik yapmalı ister üniv mezunu olsun,ister ilkokul. Üniversite mezunları ise daha az nöbet vb.iyileştirmeler yapılarak onlarda 6 aylık Süreyi tamamlatıla bilir.
    Cevapla
  • yunus emre 5 yıl önce Şikayet Et
    zorunlu askerliğe gerek yok.2ay askeri eğitim alsın yeterli,2 ay içinde bedelli çıkartısınız.bu kadar işsiz genç var,profesyonel orduya geçin. üniversite mezunuyla,lise mezunuda bir olmaz.üniversiteliye subay eğitimi vereceksin,öbürkülerinede er eğitimi.
    Cevapla
  • Konuk 5 yıl önce Şikayet Et
    İyi uygulama .Bazıları 3 ay veya 4 ay tek tip olsun demiş 3+6 daha doğru 3 ay temel eğitim için 6 ay sınıf eğitimi için gerekli örneğin topçu, tankçı, İstihkam, piyade vs. gibi. Sadece 3 ay temel eğitim savaşta yetmez. Sadece profesyonel askerlere yıkılamaz. III. Dünya savaşı çıkarılmaya çalışılan günümüzde, her sınıf askerden yedekte olması lazım. Çünkü neyle karşılacağımızı Allah bilir, ihtiyatlı olalım sadece kendi rahatımızı düşünmeyelim. Ben Topçu olarak yaptım, gayette memnunum.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu