Ülke TV ortaya çıkardı! Böylesi görülmedi

Osmanlı zamanından kalma müzelik olma durumuna sahip mezar taşlarının define avcıları tarafından talan edilip internet üzerinden yurt dışına satıldığı ortaya çıktı.

Ülke TV ortaya çıkardı! Böylesi görülmedi
Ülke TV ortaya çıkardı! Böylesi görülmedi
GİRİŞ 06.11.2018 12:33 GÜNCELLEME 06.11.2018 12:33
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Haber 7

 

 

Ülke TV ekibi İstanbul'daki tarihi mezarlardan çalınan taşların peşine düştü. Değeri parayla biçilemeyecek Osmanlı yadigarı taşların internet üzerinden yurt dışına satıldığı tespit edildi.

Defineciler zümrüt, altın, para aramak için kazma küreklerle tarihi mezarların altını üstüne getirdi. Ancak değerli bir şey bulamayınca gözlerine tarihe ışık tutan Osmanlı döneminden kalma mezar taşlarını kestirdi. 

 

 

Define avcıları önlerine çıkan taşları kırıp parçalayıp ''Osmanlı mezar taşları'' başlığı ile internet üzerinden satışa çıkardı. Tarihi mezar taşlarını döviz karşılığında yurt dışına sattılar. 

'BİR TARİH YOK OLUYOR'

Haber7 yazarı, tarihçi Ahmet Anapalı, vaziyetin vahim bir durumda olduğunu dile getirerek isyan etti. Anapalı, ''Ayaklarımızın altında bir tarih yok oluyor'' deyip duruma tepki gösterdi.

Define avcıları, tarihi mezarlıkların çoğunda güvenlik ve kamera sistemlerinin zayıf olması nedeniyle bu alçakca olayı rahat bir şekilde yapabiliyor. 

Tarihçi Ahmet Anapalı, yetkililerin bir an önce bu faciaya bir son vermesi gerektiği çağrısında bulundu. 

İşte internet üzerindeki en büyük açık artırma usulü alışveriş sitesi olan eBay'da satışa sunulan Osmanlı mezar taşları; 

YORUMLAR 27
  • Avrupa 5 yıl önce Şikayet Et
    Karektersiz insanlar. Bu sadece Dedelerimize saygisizlik degil , Türk Halkina Türk Tarihinenden haric vefat eden isnlanlara mezarliga saygisizlik. Bu insanlara sadece Tarihi kacakcilik degil daha agir cezalar hakkediyorlar. Kendilerini insanin deyip Türk toplumunun icinde geziyorlarsa Diyecegim kalmadi. Inanin beni okadar cok üzdüki bu haber
    Cevapla
  • Fani 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu alçak rezillere hadleri bildirilmeli.
    Cevapla
  • Neoturk 5 yıl önce Şikayet Et
    Insallah carpilirlar
    Cevapla
  • aynenöyle 5 yıl önce Şikayet Et
    azdılar ama sonlaru yakındanda yakın bulurlar süphesiz
    Cevapla
  • vatanın seven 5 yıl önce Şikayet Et
    Hic düşündünüzmü arkeoloklar hep alman çünkü tarihi eser kaçakcısıve hırsız avrupalılar önce işgal sonra talan ve seni ekmeğe muhtaç etmek adamların felsefesi bu hırsızlık ve haydutluk
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rekorları altüst etti! Mükafatı kaptı: Okan Buruk'a yüzde 150 zam
Sahipsiz köpekten kaçarken düşen genç kızın ayağı kırıldı