Turgay Güler'den CHP'ye ters köşe 'ezan' çağrısı

CHP'li Öztürk Yılmaz'ın 'ezan Türkçe okunmalı' şeklindeki skandal çıkışının ardından, Turgay Güler ÜLKE TV'de canlı yayında CHP'ye ve Öztürk Yılmaz'a ters köşe bir çağrı yaptı. Güler, 'hadi samimiyseniz yarın TBMM'ye ezan Türkçe okunsun şeklinde bir yasa teklifi verin' dedi.

GİRİŞ 06.11.2018 23:16 GÜNCELLEME 06.11.2018 23:18
Bu Habere 117 Yorum Yapılmış

CHP milletvekili Öztürk Yılmaz, katıldığı televizyon programında ezanın Arapça okunmasından rahatsız olduğunu itiraf etmiş, ezanın Türkçe okunması gerektiğini söyleyerek bir skandala imza atmıştı.

 

 

TEPKİ YAĞMIŞTI

Yılmaz'a gün boyu sosyal medyada yoğun şekilde tepki gelirken, bu akşam CHP'ye ve Öztürk Yılmaz'a oldukça çarpıcı bir çağrı geldi.

 

 

CHP'YE ÇAĞRI: TBMM'YE "EZAN TÜRKÇE OKUNSUN" ŞEKLİNDE YASA TEKLİFİ VERİN

ÜLKE TV'de Sıradışı Tarih programında Turgay Güler, Öztürk Yılmaz'a yaptığı çağrıda "buradan ciddiyetle bir çağrıda bulunuyorum. Öztürk Yılmaz! Eğer adamsan, çık yarın CHP Grubu adına TBMM'ye bir yasa teklifi ver. Yasa teklifinde şu olsun. Ezanın Arapça olarak okutulması yasaklansın. Ezan minarelerden bundan böyle Türkçe okunsun, namaz Türkçe kılınsın  diye bir yasa teklifi ver" ifadelerini kullandı.

"HADİ SAMİMİYSEN, MERTSEN BUNU YAP!"

Turgay Güler sözlerini şöyle sürdürdü:

"Samimiysen, provokatörlük yapmıyorsan, yarın çık CHP grubu adına, içerisinde CHP'lilerin de imzasını taşıyan bir yasa tasarısı ver. Ezan Türkçe okunsun, namaz Türkçe kılınsın, Arapça yasak olsun. Böyle bir yasa tasarısı ver, seni alnından öpeyim. Vermezsen namertsin. Madem öyle, mertsen çıkarsın CHP grubu adına bir yasa tasarısı hazırlarsın, Meclis'e teklif edersin ve ezan Türkçe okunsun dersin."

YORUMLAR 117
  • erkan k 5 yıl önce Şikayet Et
    Alnından öpüyorum Turgay Güler seni, ADAMSIN...
    Cevapla
  • Vanlı 5 yıl önce Şikayet Et
    Allahın lanet senin üzerinde olsun ÖZTÜRK seni adam yerine koyan adam değildir.
    Cevapla
  • Mesut Şanlı 5 yıl önce Şikayet Et
    Evet lütfen ezan Türkçe olsun diye yasa teklifi sunun ama CHP adına kendi adınıza değil. CHPKKHDP olarak bir olup bir yasa teklifi sunun.
    Cevapla
  • mehmet 5 yıl önce Şikayet Et
    BU Kişiyi Nasıl KİM Konsolos yapmış ŞAŞIYORUM. TC Konsolosu Kimleri temsil etmiş MUSUL da...
    Cevapla
  • selim 5 yıl önce Şikayet Et
    refah ve iyi partili arkadaslar bir yorum yapin lütfen. kimle yuruyorsunuz ve bunun hesabini Ahirette nasıl vereceksiniz bir düşünün.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Turistik Diyarbakır Ekspresi ilk seferini yaptı!
110 Liralık kurabiye satan işletmeci "Şu an maliyetine satıyoruz, zam yapıcaz" dedi