Haber 7'den Sultangazi Belediyesi'ne ziyaret

Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, Haber 7 Genel Yayın Yönetmeni Adnan Gayhan'ı makamında ağırladı.

Haber 7'den Sultangazi Belediyesi'ne ziyaret
Haber 7'den Sultangazi Belediyesi'ne ziyaret
GİRİŞ 07.11.2018 15:55 GÜNCELLEME 07.11.2018 16:44

Başkan Cahit Altunay ile gündeme ilişkin çok verimli bir sohbet gerçekleştirirken, Haber 7 Genel Yayın Yönetmeni Adnan Gayhan, yapılmış ve yapımı devam eden projeler hakkında bilgi aldı. 

 

 

Yapılan bilgilendirmeler ve gezilip görülen projeler sonrası şaşkınlığını dile gizleyemeyen Haber 7 Genel Yayın Yönetmeni Adnan Gayhan, Sultangazi Belediyesi'nin basın birimi ile yaptığı kısa röportajda, ''Aklımda sayın Başkan'ın anlatıp da bir türlü bitiremediği projeler kaldı. Hala da bitmedi. Vakti olsaydı sayın Başkan bunları anlatmaya devam edecekti. Kent Ormanı'ndan Haseki Hastanesi'ne üniversitelerin buraya taşınmasına hakikaten çok şaşırdım. Böyle bir Sultangazi beklemiyordum. Sultangazi’deki değişimi dönüşümü görünce şaşkınlığımı gizleyemedim'' ifadelerini kullandı. 

 

 

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ'NİN BAZI BÖLÜMLERİ VE HASEKİ HASTANESİ SULTANGAZİ'YE TAŞINIYOR

Sultangazi ilçesi Gaziosmanpaşa'dan 2009 yılında ayrıldı.  Büyük projelerle devasa bir ilçe haline gelen Sultangazi'de Belediye Başkanı Altunay, İstanbul Üniversitesi'ni ikna ederek üniversitenin bazı bölümlerinin bölgeye taşınması için çalışma başlattı. Sultangazi'de belediye kendi öz kaynaklarıyla yapılan üniversite bölümleri, binlerce öğrenci ve öğretim görevlisinin ilçeye gelmesini sağlayacak. Bunun yanında İstanbul'un en önemli hastanelerinden biri olan Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi de çok yakında Sultangazi'ye taşınacak. 

Kent Ormanları, su ve yeşil ile birleşen bir ilçe olan Sultangazi, tarihler boyunca İstanbul'a su vermek gibi aziz bir görevi üstlenmiş. Osmanlı tarihinin en büyük bütçeli projesi olan kırk çeşme su galerisine de ev sahipliği ilçe vatandaşlara Mimar Sinan'ın Kemerlerin efendisi ünvanını almış Mağlova Su kemeri, Güzelce Su kemeri ve Bulakbaşı Su kemerleri doyumsuz bir görsel zenginlik sunuyor. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İki sektörde akıl almaz rakamlar! Devleti soymuşlar, maliye peşlerine düştü
23 Nisan kutlamasındaki Dilan Polat rezaletine soruşturma