Milli Savunma Bakanı Akar'dan 10 Kasım mesajı

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü ve Atatürk Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.

Milli Savunma Bakanı Akar'dan 10 Kasım mesajı
Milli Savunma Bakanı Akar'dan 10 Kasım mesajı
GİRİŞ 09.11.2018 12:26 GÜNCELLEME 09.11.2018 12:26

Akar, milletlerin tarihlerine yön veren, uygarlıklarını biçimlendiren ve geleceklerini aydınlatan liderlerin, hiçbir zaman  unutulmadığına, içinden çıktığı toplumun hafızasında daima yaşadığına işaret etti.

İstiklal Savaşı'nın başkomutanı, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi  Mustafa Kemal Atatürk'ün de böyle bir lider olduğunu, ilkeleri ve düşünceleriyle  Türk milletinin hafızasında ve yüreğinde yaşadığını vurgulayan Akar, büyük lider  Atatürk'ün ebediyete intikalinin 80'inci yılında saygı ve minnetle anıldığını  belirtti.

Akar, Atatürk'ün, bin yıllık vatanı işgal girişiminde bulunan yedi  düvele karşı "Vatanın bütünlüğü, milletin istiklali tehlikededir. Milletin  istiklalini yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır" diyerek, kahraman ve  fedakar Türk halkıyla birlikte büyük bir kurtuluş mücadelesi başlattığını ve  zaferle sonuçlanan bu mücadelenin ardından yeni bir devlet kurup cumhuriyeti ilan  ettiğini hatırlatarak, bunun Türk tarihinin en büyük dönüşümlerinden biri  olduğuna dikkati çekti.

Cumhuriyetin ilanıyla ülkenin ve milletin her alanda muasır  medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarılması için ekonomik, siyasal ve toplumsal  alanda köklü, emsalsiz değişiklikler gerçekleştirildiğini, savaştan çıkan, yokluk  içindeki bir ülkenin her alanda gerçekleştirdiği bu değişim ve var olma  mücadelesinin, mazlum ve mağdur milletler için de bir ilham kaynağı olduğunu  vurgulayan Akar şöyle devam etti:

"Bağımsızlık mücadelemizin, milli birliğimizin ve çağdaşlık yolunda  atılan adımların simgesi olan Atatürk, 'Hayatta en hakiki mürşit ilimdir, fendir'  diyerek akıl ve bilim üzerine inşa ettiği Türkiye Cumhuriyeti'ni Türk halkına  miras bırakmıştır. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak  üzere kahramanlık ve fedakarlıklarıyla daima gurur duyduğumuz atalarımızdan  devraldığımız bu mirasa sahip çıkmak ve onlara yaraşır şekilde ülkemizi, aklın ve  bilimin rehberliğinde geleceğe taşımak, bizlerin en önemli vazifesidir."

''HER TÜRLÜ TEHDİT VE TEHLİKEYE KARŞI MÜCADELE KARARLILIKLA SÜRDÜRÜLMEKTE''

Akar, Türk milletinin 15 Temmuz'da demokrasiye sahip çıkışına da  değinerek, "Asil Türk milleti, Milli Mücadele'de olduğu gibi 15 Temmuz'da da  istiklal ve istikbaline kastedenlere karşı milli ve manevi değerlerinden aldığı  güçle yediden yetmişe bütün fertleriyle tek vücut halinde omuz omuza mücadele  ederek ülkemizi geleceğe taşıma iradesi ve gücünde olduğunu ve demokrasiye nasıl  sahip çıktığını tüm dünyaya göstermiştir." değerlendirmesinde bulundu. 

Türk Silahlı Kuvvetlerinin, bağrından çıktığı Türk milletinin sevgi ve  güveninden güç aldığına dikkati çeken Akar, şunları kaydetti:

"Türk Silahlı Kuvvetleri başta FETÖ, PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ gibi  terör örgütleri olmak üzere Atatürk'ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti'ne ve  birliğimize yönelen her türlü tehdit ve tehlikeye karşı azim ve kararlılıkla  mücadelesini sürdürmektedir. Bu mücadele en son terörist etkisiz hale  getirilinceye kadar devam edecektir.

Bu vesileyle asil milletimizin azim ve kararını zafere taşıyan Gazi  Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, kutsal vatan topraklarının bölünmez  bütünlüğü, asil milletimizin egemenlik ve bağımsızlığı uğruna canlarını feda eden  aziz şehitlerimizi, ebediyete intikal eden kahraman gazilerimizi ve tüm  mensuplarımızı bir kez daha rahmet ve minnetle yad ediyor, hayatta olan kahraman  gazilerimize, şehit ve gazilerimizin kıymetli ailelerine saygı ve şükranlarımı  sunuyorum. Aziz Atatürk, ruhun şad olsun."

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Özgür Özel'in 23 Nisan çocuğuna koltuk tembihi!
ABD'den Netanyahu'ya tarihi Gazze cevabı: Aşırılık yanlısı ve ırkçı hükümetiniz...