Sabah gündemi! Haber 7'de bu sabah neler var? 16 Kasım

16 Kasım cuma günü itibariyle sabah gündemi ve sabah haberlerini sizler için derledik. Bu sabahın öne çıkan haberlerinde çalışanlara yapılacak zamlar, kaşıkçı cinayetinin perde arkası, araçlara kış bakımı zammı ve F-35'lerin Türkiye'ye teslimatı ile ilgili gelişmeler yer almaktadır...

Sabah gündemi! Haber 7'de bu sabah neler var? 16 Kasım
Sabah gündemi! Haber 7'de bu sabah neler var? 16 Kasım
GİRİŞ 16.11.2018 11:02 GÜNCELLEME 16.11.2018 14:15

Sabah haberlerini 16 Kasım itibariyle okuyucularımız için paylaşıyoruz. İşte bugünün öne çıkan Sabah gündeminden başlıklar

 

 

Araç sahipleri dikkat! Yüzde 42 zamlandı

Kışın kendini hissettirmesiyle birlikte, olumsuz hava koşullarında sorunsuz yol almak isteyen araç sahipleri servislerin yolunu tuttu. Fakat, bu yıl otomobillerine kış bakımı yaptırmayı planlayanları geçmiş yıllara kıyasla daha yüksek fiyatlar bekliyor.

 

 

O işte çalışanlar artık işsizlik maaşı alamayacak

TBMM’de önceki gün kabul edilen sağlıkta şiddete hapis cezası öngören yasada aile hekimlerine ilişkin de önemli düzenlemeler yer alıyor. Yasada yer alan yaş haddi düzenlemesi, “Aile hekimleri 65 yaşından sonra çalışamayacak mı?” sorusuna yol açtı. Aile hekimleri, 65 yaşından sonra her yıl sözleşmesi yenilenmek suretiyle 72 yaşına kadar çalışmaya devam edebilecek. Öte yandan Kamu görevlisi olmayan aile hekimi ve aile sağlığı çalışanları İşsizlik Sigortası kapsamından çıkartılacak

S.Arabistan bunu hiç beklemiyordu! Hazırlık yapıyorlar

ABD Senatosunda, Cemal Kaşıkçı suikasti ile ilişkili olarak Suudi Arabistan'a silah satışının durdurulması da dahil bir dizi yaptırımı içeren yeni bir yasa tasarısı hazırlandığı bildirildi.

Tüm çalışanları ilgilendiriyor! Maaşlara yüzde 16 zam

Türkiye İnsan Yönetimi Derneği (PERYÖN) tarafından yapılan ve KPMG Türkiye tarafından yorumlanan 2019 Ücret Araştırması’na göre kurumların yüzde 95’i 2019 yılında bir kez ücret artışı yapacak; zam ortalaması ise yüzde 16 olacak.

Beklenen haber geldi! Türkiye 100 savaş uçağı...

Pentagon raporunun ABD Kongresi'ne sunulması, F-35'lerin Türkiye'ye teslimatı için ileri doğru atılmış bir adım anlamına geliyor.

Yeni dolar hamlesi! Bugün resmen başladı

Hazine ve Maliye Bakanlığının, Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında Karar’da yeni değişiklikler yapılmasını öngören Tebliği, Resmi Gazete’de yayımlandı. Döviz ve TL cinsinden yapılacak sözleşmelere ilişkin yeni düzenlemeler getirildi

Erdoğan'dan o il için özel çalışma

Kendisine sunulan raporları inceleyen Başkan Erdoğan, İstanbul için özel çalışma yapıyor.

FETÖ'nün Sarıgül talimatı ortaya çıktı

31 Mart 2019’da yapılacak yerel seçimlerde Şişli’den aday olmak için kolları sıvayan Mustafa Sarıgül’ün ismi ankesör soruşturmalarına karıştı. İtirafçı A.T., 17-25 Aralık’tan sonraki seçimlerde CHP’nin İstanbul adayı Sarıgül’ün desteklenmesi talimatı verildiğini söyledi.

Bu iki isme dikkat! Suudiler aklamaya çalışıyor!

Kaşıkçı soruşturmasında Suudi başsavcı en tepedeki iki ismi akladı. Suud el Kahtani ile Ahmed el Asiri. Biri Veliaht Prens Muhammed bin Selman’ın sağ, diğeri ise sol kolu olarak biliniyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Japon deprem uzmanından yeni uyarı! 'Asıl fay daha kırılmadı'
Şili Meclisi'nde skandal! Türkiye'den sert tepki: Yok hükmünde!