'Yeşilay' harekete geçti! Kampanya başlatıldı

Uyuşturucu bağımlıları toplumu derin bir üzüntüye iterken, bu sorun için son yıllarda çözüm odaklı çalışmalar yapan Yeşilay, ''Bi' liran var mı'' isimli bir kampanya başlattı.

'Yeşilay' harekete geçti! Kampanya başlatıldı
'Yeşilay' harekete geçti! Kampanya başlatıldı
GİRİŞ 17.11.2018 12:05 GÜNCELLEME 17.11.2018 12:28

'Bağımlılığa değil, bağımlılıkla mücadeleye destek olun' çağrısında bulunan Yeşilay, kampanyadan elde edilecek bağışlar ile Yeşilay Danışmanlık Merkezleri'ni Türkiye'de yaygınlaştıracak. 

 

 

Türkiye’nin en önemli sağlık sorunları haline dönüşen uyuşturucu bağımlılığı, sokaklara yansıyan görüntülerin artması toplumda derin bir üzüntüye neden oluyor. 98 yıldır bu alanda mücadele eden Yeşilay, bu mücadelede halkın desteğini yanında hissetmek amacıyla ''Bi' liran var mı'' isimli bir bağış kampanyası başlattı. Para vererek farkında olmadan kişilerin bağımlık yapıcı maddeye ulaşmasını kolaylaştıran vatandaşlara ‘Bağımlılığa değil, bağımlılıkla mücadeleye destek olun’ çağrısında bulunan Yeşilay, kampanyadan elde edilecek bağışlar ile uyuşturucu bağımlılarını hayata kazandıran YEDAM’ların yaygınlaştırılması sağlanacak.  

YEDAM, uyuşturucu bağımlılarına ve yakınlarına ücretsiz psikolojik danışmanlık ve rehabilitasyon desteği veriyor, bağımlının tedavi süreçleri takip ediliyor, hobi ve meslek kurslarıyla sosyal uyumları güçlendiriliyor. YEDAM sonunda danışan, hayatının renklerini tekrar kazanıyor.  Şu an İstanbul ve Şanlıurfa’da toplam 4 merkezi bulunan Yeşilay Danışmanlık Merkezleri (YEDAM) yerel yönetimlerin de işbirliğiyle Türkiye’de yaygınlaşmaya devam edecek.

 

 

GÜCÜNÜ DUYARLI HALKTAN ALIYOR

Yeşilay toplumu ve gençliği bağımlılıklardan korumak amacıyla önleme, koruma, bilgilendirme ve rehabilitasyon çalışmaları yapan bir sivil toplum kuruluşu. Bağımlılıklar dokunmadan önce insana dokunmayı, bağımlılara el uzatmayı, onlara hayatın renklerini kazandırmayı misyon edinen Yeşilay, bu zorlu yoldaki gücünü farkındalığı ve duyarlılığı yüksek olan halktan ve gönüllülerden alıyor. Bağımlılığa karşı verdikleri mücadelede kamuoyunun da desteğine ihtiyaç duyan Yeşilay, ünlü sanatçıların da destek verdiği bu kampanya ile tüm vatandaşlarda bu mücadelenin bir parçası olmaları için istek uyandırmayı amaçlıyor.

YEŞİLAY KONSERİNDE CEZA SAHNE ALIYOR

Yeşilay’ın bağış kampanyasına destek olan ve kampanya şarkısı yazan rap sanatçısı Ceza, 17 Aralık C.tesi günü saat 16.00’da Şişli Cevahir AVM’de Yeşilay Konseri’nde sahne alacak. Ücretsiz açık hava konseri öncesinde çeşitli etkinlikler düzenlenecek, bilgi yarışması yapılacak. 

BAĞIŞ YAPMAK ÇOK KOLAY

Sokaklarda madde bağımlılarına verilen her lirayla farkında olmadan, onların madde alımının kolaylaştırıldığına dikkat çeken Yeşilay, bu şekilde amacına ulaşmayan paraların, kampanya sayesinde daha değerli bir amaç uğruna kullanılmasını sağlamayı hedefliyor. Bağışçılar biliranvarmi.com sitesi üzerinden istedikleri miktarda kolayca bağış yapabiliyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması