ABD'den skandal hamle! Türkiye'den gizli..

ABD, DEAŞ'la mücadele gerekçesiyle Kuzey Suriye'de ana omurgasını YPG'nin oluşturduğu Demokratik Suriye Güçleri'ne (DSG) 300 tır silah ve zırhlı araç gönderdi. Ağır silahların da yer aldığı sevkiyat Türkiye'nin tepkisi nedeniyle gizlilik içinde yapıldı.

ABD'den skandal hamle! Türkiye'den gizli..
ABD'den skandal hamle! Türkiye'den gizli..
GİRİŞ 21.11.2018 20:02 GÜNCELLEME 21.11.2018 20:02
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

Yardımların kesilmesi için Türkiye'nin ABD nezdinde girişimleri sürerken bölgeye yönelik uzun TIR konvoyu eşliğinde silah ve mühimmat sevkiyatı yapıldı. DSG kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Deyr ez Zor bölgesinin Suriye-Irak sınırında yer alan Hajin ve Bagoz kasabalarını kontrol eden DEAŞ'a yönelik kapsamlı operasyonlar düzenleyen DSG güçleri, ABD'nin hava desteğine rağmen başarılı olamadı. 

 

 

Sayıları yaklaşık 2 bin 500 civarında olan DEAŞ grubu, "Son kale" olarak bilinen bölgede direniş gösteriyor. Operasyona karşı operasyonla yanıt veren DEAŞ, kısa süre önce DSG'ye büyük kayıp verdirmiş ABD'nin verdiği silah ve çok sayıda zırhlı aracı ele geçirmişti.   

ABD, Hajin'de direnen DEAŞ'a karşı sürdürülen operasyonu bahane ederek sözde destek amacıyla bölgeye 300 TIR'la yeni silah ve zırhlı araç gönderdi. Silah ve zırhlı araç sevkiyatı Türkiye'nin tepki göstermesi nedeniyle büyük bir gizlilik içinde gece yapıldı. Sınırdan geçirilen silah ve mühimmat yüklü araç konvoyunun büyük bölümü operasyonların sürdüğü Deyr ez Zor bölgesine gönderildi.

 

 

DEAŞ'la mücadele kapsamında ABD tarafından DSG'ye bugüne kadar 6 bin 700 TIR silah  ve zırhlı araç  gönderirken Türkiye, yardımların derhal kesilmesini talep ediyor.

KAYNAK: MİLLİYET
YORUMLAR 29
  • Hıdır BUDUR 5 yıl önce Şikayet Et
    ABD'nin ;" Geçmişte kimse İran'a silah satmayacak ekonomik iletişimde bulunmayacak" derkennn , Yarbay NORTH denilen askerin "İran'a gizli silah sattığı ve paraların ABD'ye taşındığı da hatıralarda.. Hem de" İran-Irak arasında 8 sene süren savaşında, emperyalizmin iki tarafa da silah satıp göbek kaşığı " herkes tarafındann bilinirkennn!!??..
    Cevapla
  • sertan 5 yıl önce Şikayet Et
    türkiye yardımların kesilmesini lafı doğru bir laf değildir. abd TERÖRÜ VE TERÖRİSTİ Desteklemektedir. ve bu terör desteğine derhal sona erdirmelidir. abd pkk deaş ve pyd ypg yi desteklemeye devam ettiği sürece ELKAİDE ve TALİBAN abd ye karşı desteklenmelidir.
    Cevapla
  • asalet 5 yıl önce Şikayet Et
    çolde .toz .bulutu olusturacak sistemler gelistirmeliyiz .oralarda.nefes .alınmasın.
    Cevapla
  • Halit 5 yıl önce Şikayet Et
    Biz bu tırları niye vurmuyoruz anlamıyorum.Lafla diplomasiyle anlamıyorlar,onların anladığı tek dil şiddet...
    Cevapla
  • Servet 5 yıl önce Şikayet Et
    işler amik ovası na doğru cephelesme safhasında ileride tezahür an meselesi konumuna gelmeden cok iyi tedbir almak gerekir. abd güvenilmez, her an arkamızdan vurma ihtimali yüksek, siyonistlerin planları halen devrede
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
PKK/KCK'nin Almanya yapılanması sözde sorumlularından Saim Çakmak İstanbul'da yakalandı
Uzman isimden dikkat çeken faiz yorumu: ‘Merkez’ sürpriz yapabilir