CHP'li belediyeden büyük skandal haberine tekzip

Sitemizde 26 Ekim tarihinde 'CHP'li belediyeden büyük skandal' başlıklı yayınlanan habere tekzip metni gönderildi.

CHP'li belediyeden büyük skandal haberine tekzip
CHP'li belediyeden büyük skandal haberine tekzip
GİRİŞ 02.11.2018 09:21 GÜNCELLEME 23.11.2018 11:04

Sitemizde 26.10.2018 tarihinde yayınlanan STAR Gazetesi kaynak gösterilerek, CHP'li belediyeden büyük skandal haberine tekzip metni gönderildi. 

 

 

Tekzip metni şöyle;

www.haber7.com internet sitesinde 26.10.2018 tarihinde
http://www.haber7.com/siyaset/haber/2744933-chpli-belediyeden-buyuk- skandal  link uzantısında "Gelen Gideni Aratmadı-Chp'Ii Belediyeden Büyük Skandal" başlıklı haber ile müvekkil şirket hakkında gerçeğe aykırı ithamlarda ve iftiralarda bulunulmuştur. Müvekkil şirketimizin ticari itibarını zedeleyen işbu asılsız ve mesnetsiz haberler nedeniyle aşağıda yer alan hususların kamuoyuna duyurulması zorunluluğu doğmuştur.
Ticari ünvanı 06 Antika Turizm Taşımacılık Hizmet Ve Temizlik İnşaat Sanayi Dış Tic. Ltd. Şti. olan müvekkil şirket 2010 yılında Ankara/Çankaya'da faaliyete başlamış olup İstanbul'daki şubesi ile uzun yıllardır aynı ilçede, aynı yetkili ve ortakla faaliyetini sürdürmekte, iştigal konusu içerisinde 4734 sayılı İhale Kanunu kapsamında çeşitli ihalelere girerek bakanlıklar, il özel idareleri, belediyeler ve kamu hukukuna tabi devletin çeşitli kurum ve kuruluşlarına, herhangi bir siyasi parti veya kurum gözetmeksizin Türkiye genelinde ihale usulu hizmetler yapmış ve yapmaya da devam eden ticari itibarı ile sektörde güven kazanmış bir şirkettir. Bu bağlamda haber alt başlığında ve içerikte yer alan, "....sicili şaibeli şirket.., ...belediyenin Antika tutkusu, Antika sevdası, yolsuzluk iddialarına konu ihaleye karışmış olması, İzmir Büyükşehir Belediyesinden aldığı şaibeli ihale" ifadeleri tamamen gerçek dışı, asılsız ve dayanaksız olup haberin gazeteciliğin gerektirdiği objektiflikten ve gerçeklikten uzak yapıldığı açık ve nettir. Müvekkil şirketin sicilinde herhangi bir şaibe yoktur. Müvekkil, herhangi bir siyasi parti ayırımı yapmadan Belediyelere de, Bakanlıklara da, Devletin lültnnurn kuıum ve kuruluşlarına da ülke genelinde hizmet sunmaktadır. Girmiş olduğu ihalelere ilişkin aleyhinde herhangi bir soruşturma, açılmış herhangi bir dava, kesinleşmiş bir yargı karar dahi M mayan şirketimizin sicilinin şaibeli olmadığı,haberin tamamen karalama ve itibarsıziaştırmaya dönük, kişilik haklarına saldın mahiyetinde, basın etik ve ahlakından uzak olduğu görülmektedir.
Beşiktaş Belediye Başkanlığı 4734 sayılı KİK.nun 21/b maddesine istinaden "Pazarlık Usulü" ile 2 aylık olarak 182 adet araç ve 156 sürücü kiralanması hizmet alım işi 2018/465068 nolu ihale ile 24,09.2018 tarihinde gerçekleştirilmiş ve farklı şirketlerin EKAP üzerinden davet edildiği, ihalede müvekkil şirket ile KDV hariç 3.972.347-TL bedel üzerinden 01.10.2018 tarihinde sözleşme akdedilmiştir. Söz konusu sözleşme bedeli 182 aracın kiralama bedelinin yanı sıra 155 sürücü ve 1 operatör için aylık ödenen bedel, köprü otoyol geçişleri için ödenmesi gereken tutarı da kapsamakta dır. Araçların aylık kiralama bedeli toplam 1.211.100-TL dır. Kiralanan araçlar otobüs, minibüs, kamyon, kamyonet gibi her çeşit, ilçe belediye hizmetlerinde ve personel servis işlerinde kullanılan araçlardır. Yapılmış olan ihale yasal mevzuata uygundur.
Herhangi siyasi parti veya saik gütmeksizin girdiği ihaleler ile Türkiye genelinde devletin çeşitli kurulularına hizmet veren müvekkil şirketimizin ticari itibarını kasten zedelemeye yönelik, rencide edici ifadelerle, basın özgürlüğü ve habercilikten tamamen uzak işbu asılsız haberi -sai^yaSaL., haklarımız saklı kalmak kaydıyla- tekzip ederiz. Kamuoyuna saygı ile sunarız.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Süresiz nafakayla ilgili dikkat çeken emsal karar!
Alman liderin ziyareti sonrası Cumhurbaşkanlığı'ndan dikkat çeken 'İsrail' çıkışı!