Kazadaki sır perdesi aralanıyor! Kritik gelişme

Muhsin Yazıcıoğlu'nun helikopter kazasında ölümüne ilişkin davada delilleri yok eden FETÖ’cü askerler nitelikli hırsızlıktan değil artık cinayetten yargılanacak. İki yıllık mücadelenin ardından kazadaki sır perdesinin aralanması bekleniyor.

Kazadaki sır perdesi aralanıyor! Kritik gelişme
Kazadaki sır perdesi aralanıyor! Kritik gelişme
GİRİŞ 23.11.2018 10:35 GÜNCELLEME 23.11.2018 12:58
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

BBP lideri Muhsin Yazıcoğlu’nun şüpheli helikopter kazasında ölümüne ilişkin FETÖ’cü askerlerin GPS davasına Yazıcıoğlu ailesi de iki yıllık mücadelenin sonunda müdahil olarak katıldı. Ailenin avukatı Selami Ekici “Kaza, cinayet ve FETÖ soruşturmaları puzzle parçaları gibi birleşerek cinayet aydınlanmaya başladı” dedi. 

 

 

FETÖ HER TAŞIN ALTINDA 

Türkiye’de milliyetçi ve muhafazakâr gençlerin gönlünde taht kuran siyasi lider Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Muhsin Yazıcoğlu, 25 Mart 2009’da Kahramanmaraş’a seçim çalışmaları için giderken kullandığı helikopterin düşmesi sonucu, yanındaki beş kişiyle birlikte hayatını kaybetti. Ortaya çıkan bilgi ve belgeler, 15 Temmuz darbesi sonrasında kazayı soruşturanların FETÖ’den tutuklanması, helikopterin düşmesinin kaza değil bir suikast olduğunu ortaya koydu. 

 

 

Ancak 15 Temmuz darbe girişiminin hemen sonrasında 20.06.2016’da olayın ‘cinayet’ olduğuna dair soruşturma da takipsizlik kararı verildi ve olay ‘basit bir kaza’ olarak kapatılmak istendi. Hukuk mücadelesiyle, söz konusu dosya hakkındaki takipsizlik kararı kaldırılarak soruşturma açıldı. Olayda hayatını kaybeden altı ismin yakınları ve avukatları tarafından yapılan suç duyurusu üzerine açılan soruşturmada baş şüpheli FETÖ elebaşı Fetullah Gülen oldu. 

FETÖ’DEN TUTUKLULAR 

Kazadan sonra olay yerine giderek helikopterin düşmesine neden olan aletleri sökerek delil kararttıkları, canlı kurtulan isimleri infaz ettikleri iddia edilen FETÖ’cü sanıklarının durumuna dikkat çeken avukat Selami Ekici, şunları söyledi:  Biz en başından beri bu olayın bir kaza değil suikast olduğunu anlatmaya çalıştık. 

DAVALAR BİRLEŞEBİLİR

Daha önce hakkında takipsizlik kararı verilen 132 şüphelinin onlarcası 15 Temmuz’dan sonra FETÖ’den tutuklandı. Arama ekibinde ve soruşturmada yer alan asker, polis, savcı, hakim ve adli tıpçılar FETÖ’den tutuklu. İki yıldır tüm başvurularımıza rağmen, olay cinayet değil kaza ve sanıklarında katil değil nitelikli hırsızlıktan yargılandıkları gerekçesiyle Yazıcıoğlu ailesi davaya müdahil edilmiyordu. Mahkemenin aldığı bu kararla, bir anlamda artık cinayetten yargılanıyorlar ve ileride ana cinayet davasıyla bu yan davaların birleşmesini bekliyoruz” 

SANIK BİLE İSYAN ETTİ

Avukat Ekici, son duruşmada, Yazıcıoğlu’nun ölümüne neden olan helikapter kazasında GPS cihazlarını söken ve 15 Temmuz’da Cumhurbaşkanı Erdoğan’a suikast girişiminde bulunan FETÖ timinde de yer alan eski Yarbay Davut Uçum’un bile son duruşmada “Yazıcıoğlu’nun ölümünün kaza süsü verilmiş bir suikastla gerçekleştiğini” söylemesine dikkat çekti. Avukat Ekici, “Duruşmada, GPS cihazını söktüğü gerekçesiyle nitelikli hırsızlıktan yargılanan FETÖ sanığı bile ‘Bu kaza değil, suikast’ diyor ama hala nitelikli hırsızlıktan yargılanıyorlar” diye konuştu. 

KAYNAK: STAR
YORUMLAR 29
  • Şehidim 5 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH CC Rahmet eylesin sorumlularına bu dünyada ve Ahirette cezasını çeksin İNŞAALLAH
    Cevapla
  • Atsız 5 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim rahmet eylesin mekanı cennet makamları firdevs olsun. Koca yürekli bozkurt. Senin davan bizim davamız senin yolun bizim yolumuz. Inşallah bulunur deliller
    Cevapla
  • Vatan evladı 5 yıl önce Şikayet Et
    Birgün Allahın adaleti bu münafıkların kafirlerin tepesine elbet iner o zaman baş münafık ve arkadaşları cehennemin dibinde buluşurlar
    Cevapla
  • gerek yok,,, 5 yıl önce Şikayet Et
    O Helikopter Düşmedi Düşürdüler Ve ,,
    Cevapla
  • Kartal 5 yıl önce Şikayet Et
    Mekanın cennet olsun yiğit adam
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: MEB 81 il valiliğine yazı gönderdi! 1 Nisan'da okullar tatil olacak mı?
Canlı yayında itiraf etti! 'Kılıçdaroğlu'na İmamoğlu önderliğinde kumpas kurduk'