Bugün başladı: Polis tek tek kontrol etti!

Şehirler arası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlarda kış lastiği takma zorunluluğu uygulaması kapsamında Bolu Dağı'nda denetim yapıldı.

GİRİŞ 01.12.2018 13:10 GÜNCELLEME 01.12.2018 13:31
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin en önemli kara yolu geçiş güzergahlarından  Bolu Dağı'nda, şehirler arası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlarda kış lastiği  takma zorunluluğu uygulaması kapsamında denetim gerçekleştirildi. 

 

 

Sabah saatlerinden itibaren Anadolu Otoyolu Kaynaşlı gişeleri ile  D-100 kara yolu Bolu Dağı güzergahında denetim yapan Kaynaşlı Bölge Trafik  Müdürlüğü ekipleri, şehirler arası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlarda lastik  kontrolü yaptı.

Kış lastiği takmayan veya lastiğinin ömrü kısa olan sürücülere kanun  maddesi gereğince ceza kesen ekipler, sürücüleri kış lastiği takmanın yararları  konusunda da bilgilendirdi.

 

 

Kaynaşlı Bölge Trafik Amiri Komiser Ahmet Yaman, yaptığı açıklamada,  uygulamanın bugün itibarıyla yürürlüğe girdiğini ve denetimleri sürdürdüklerini  söyledi.

Bolu Dağı'nın Türkiye'nin en önemli geçiş noktalarından olduğunu  vurgulayan Yaman, şöyle konuştu:

"Özellikle Anadolu Otoyolu'nun Ankara istikameti Bolu Dağı Tüneli  geçişinde çalışma olduğundan trafik D-100 kara yolundan sağlanıyor. Mevsim  itibarıyla zorlu bir geçiş olduğu için kış lastiği burada oldukça önem kazanıyor.  Sürücülerin daha güvenli bir yolculuk yapması için elimizden geleni yapıyoruz.  Kış lastiği sadece yasal zorunluluğu değil sürücülerin can güvenliği için oldukça  önemli. Biz de bu durumu kendilerine anlatıyoruz."

Bu arada, Düzce İl Emniyet Müdürlüğü trafik ekipleri de şehirler arası  otobüs terminalinde kış lastiği uygulamasını sürüdürüyor.

Terminale giriş çıkış yapan araçların lastiklerini kontrol eden  ekipler, kış lastiği olmayan ve lastikleri gerekli diş derinliğine ulaşmayan  sürücülere ceza uyguluyor.

YORUMLAR 6
  • Yakub 5 yıl önce Şikayet Et
    Tavizsiz polis görevi istiyoruz çünkü taviz tavizi doğurunca duygusal hareket ediliyor. Bu sefer bu polis bana neden acımadı diye duygusal hareket ediliyor. Herkes beyefendi hanımefendi olmalı. Hocam ablam teyzem dedem vs değil. Adalet bu!
    Cevapla
  • iyi birşey 5 yıl önce Şikayet Et
    kurallara uyulursa herkes rahat
    Cevapla
  • halk 5 yıl önce Şikayet Et
    mesela yuklu ağırlığı 24 ton olması gereken araç 30 ton gelirse kantarlar ne yapıyor para cezası kesiyor,yola devam tonaj aynı,iranda 24 tonluk araca 1 ton yanılma payı verıyor az bir cezayla bırakıyorlar 25 ton u 50 kilo geçsın cezası yok aktaracaksın ,bizde nıçın böyle olmuyor
    Cevapla
  • halk 5 yıl önce Şikayet Et
    o kadar yanlış uygulamalar varki ,insan acaba para toplamak içinmi yapılmış dememiş edemiyor,birkere kar lastiği zorunlu olacaksa hususi,ticari ayırımı yapılmaz,bolu dağını hususi araçlar kapattığı zaman ticarilerın taktığı kış lastiği ne işe yarar,
    Cevapla
  • izmir-dobracı 5 yıl önce Şikayet Et
    adam bolu dağına kadar ulaşmışsa zaten sorun yok yük fazlamı bakan yok
    Cevapla
  • yavuz 5 yıl önce Şikayet Et
    dalga mı geçiyorsun? her şehrin giriş çıkışlarında yük kantarları var. ne işe yarıyor onlar sence? çay demleyip yük nakliye araçlarına ikramda mı bulunuyorlar?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fatih Terim'e ağır darbe! Şampiyonluk şansı mucizelere kaldı
Türkiye'nin en iyi işverenleri belli oldu! 600’den fazla şirket analiz edildi...