Topçu: Yolu ve bahtı açık olsun

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu Kırgızistan Ankara Büyükelçisi İbrahim Yunusov'un görev süresinin dolması dolayısıyla düzenlenen veda programına katıldı.

Topçu: Yolu ve bahtı açık olsun
Topçu: Yolu ve bahtı açık olsun
GİRİŞ 02.12.2018 09:33 GÜNCELLEME 02.12.2018 09:33
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Programa Gençlik ve Spor Bakanı  Mehmet Muharrem Kasapoğlu, eski Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen,  Kırgızistan Sanayi Enerji ve Madencilik Bakanı Birinci Yardımcısı Aytmamat Kadırbaev  ve Ankara’daki diğer büyükelçilerle çok sayıda davetli katıldı.

“Kardeşim Yunusov’un Yolu Ve Bahtı Açık Olsun”

Programdaki konuşmasında Yalçın Topçu ''kardeşim İbrahim Yunusov’un ülkemizdeki Kırgızistan Büyükelçiliği görevi bitti. Şimdi Emir Timur’un ve medeniyet mihmandarlarımızın beşiği ata yurdumuz Özbekistan da görev yapacak. İbrahim kardeşim orada da Türkiye’de olduğu gibi ülkesini en iyi şekilde temsil edecek ve Türk-İslam dünyasının birliğine ve dirliğine katkısı olan güzel hizmetler yapacak. Devlet, siyaset, kültür, sanat insanı olan kardeşim Prof. İbrahim Yunusov’un yolu ve bahtı açık olsun'' ifadelerini kulandı. 

“Anador İle Anadolu, Manas Ata’nın Çocuklarının İki Ayrı Beşiğidir”

Türkiye-Kırgızistan ilişkilerine ve iki devlet arasındaki bağların geçmişine de değinen Topçu “Anador ile Anadolu, Manas Ata’nın çocuklarının iki ayrı beşiğidir. Bu beşiklerde büyüyen Kırgızistan ve Türkiye iki müstakil kardeş devlettir. İki halkın dili, dini, töresi, soyu birdir. İki ülkenin siyasi, ekonomik, kültürel ilişkileri en üst seviyede ilerlemektedir” dedi.

“Manas Üniversitesi FETÖ’nün İddialarını Çürütmüştür”

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu konuşmasına şöyle devam etti:

“Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Kırgızistan ziyaretlerinde; ‘Manas Üniversitemiz, bugün ulaştığı seviye itibarıyla FETÖ ihanet şebekesinin devletin uluslararası düzeydeki eğitimde başarılı olamayacağı şeklindeki iddiasını çürütmüştür. Karşımızda Orta Asya'nın saygın üniversiteleri arasında yer alan, mezunlarının dünyanın her yerinde iş bulabildiği bir üniversite görüyor olmaktan memnuniyet duyuyoruz’ sözleriyle Manas Üniversitesine verdiğimiz ehemmiyeti dile getirmişlerdir. Manas iki ülke için iftihar edilecek hizmetlerden sadece birisidir.”

“Kırgızistan Ve Türkiye’yi Bir Bütünün İki Yarısı Olarak Görüyorum”

Büyükelçi İbrahim Yunusov Kırgızistan’ın bağımsızlığını tanıyan ilk devletin Türkiye Cumhuriyeti olduğunun altını çizerek “Bişkek’te ilk dalgalanan kardeş bayrak kardeş devletimiz Türkiye Cumhuriyeti’nin ay yıldızlı al bayrağı olmuştur. Aynı şekilde Kırgızistan’ımızın al bayrağının güneşini dalgalandırdığı ilk dış devlet de Türkiye olmuştur. Güneş bir günün bir yarısını temsil ediyorsa ay ve yıldız da diğer yarısını temsil eder. Bunların ikisi bütün bir gündür. Kırgızistan ve Türkiye’yi bir bütünün iki yarısı olarak görüyorum” sözleriyle birliktelik vurgusu yaptı.

İbrahim Yunusov dört senedir yürüttüğü Kırgızistan Ankara Büyükelçiliği görevi döneminde iki başkent arasında ilişkilerin çok ileri düzeylere geldiğini belirtti. TİKA’nın koordinatörlüğünde Bişkek’te inşa edilen” Kırgız-Türk Dostluk Hastanesi” ve Türk Diyanet Vakfı tarafından Bişkek’te Orta Asya’nın en büyük camisi olarak inşa edilen “İmam Serahsi Camii” projelerinin kendi büyükelçiliği döneminde gerçekleştirilmesinin kendisi açısından gurur verici olduğunu belirtti.

Konuşmasının sonunda Ankara’daki büyükelçilik günlerini özetleyen Yunusov Yunus Emre’nin şiiriyle konuşmasını sonlandırdı:

''Ben gelmedim kavga için/Benim işim sevgi için/Dostun evi gönüllerdir/Gönüller yapmaya geldim.''

YORUMLAR 4
  • Ahmet 5 yıl önce Şikayet Et
    Beyleeerrr kimse kimseyi kandırmasın yok öyle hayalinizdeki krdşlk dostluk hepsi havada bizimkiler oralarında içine etti aynı rus ukrayna müşterilerine yaptıkları gibi o yüzden iş yapanlar nefret ediyo bizden aman Türk mü uzak dursun diyolar
    Cevapla
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    MaşaAllah
    Cevapla
  • Kürşad Han 5 yıl önce Şikayet Et
    Bir gün mutlaka Dilde-Fikirde-İşte birlik olacak,İslamın Bayraktar’ı Türkler insanlığı huzura kavuşturacak sayın genel başkanım Allah’a emane olasınız.
    Cevapla
  • 78 Kuşağı 5 yıl önce Şikayet Et
    Başkanım Türk Dünyası birlik olsa,İslam dünyasında katliam ve savaşlar son bulur.Yaptıklarınız çok önemli siz gençlerimiz için önemli bir dava adamısınız.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
AK Parti ve MHP'li vekillerden AKPM'de dünyaya insanlık dersi
Katar'dan Türkiye açıklaması: Onurlu duruşu takdir ediyoruz