2019 Hac kayıtları tarihi açıklandı! Hac kurası ne zaman? Diyanet...

Bu yıl itibariyle hac ibadetini gerçekleştirecek milyonlarca Müslüman, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayınlanacak hac başvuru tarihlerine gözünü çevirdi. Peki, kutsal toprakları ziyaret etme gayesi olan müminler için 2019 Hac kayıtları başlangıç tarihi nedir? Dört gözle beklenen Hac kurası ne zaman çekilecek?

2019 Hac kayıtları tarihi açıklandı! Hac kurası ne zaman? Diyanet...
2019 Hac kayıtları tarihi açıklandı! Hac kurası ne zaman? Diyanet...
GİRİŞ 09.12.2018 08:14 GÜNCELLEME 09.12.2018 08:14

Bu yıl itibariyle Mekke ve Medine'de yer alan kutsal toprakları ziyarette bulunarak hac ibadetini tamamlamak arzusu içerisinde olan Müslümanlar, Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde ilan edilecek hac başvuru tarihlerini bekleyişe koyuldu. Yüce Allah'ın huzurunda dini vecibesini layıkıyla yerine getirme hedefi olan müminler, hacca gidebilmek için gerekli bir aşama olan hac başvurusunu gerçekleştirecekler. Peki, Türkiye'deki vatandaşların sabırsızlık içerisinde beklediği 2019 hac kayıtları başlangıç tarihi nedir? Maddi durumu elverişli Müslümanların uygulaması lazım gelen İslam'ın en önemli şartlarından bir tanesi olan Hac kurası ne zaman çekilecek?

 

 

2019 HAC KAYITLARI BAŞLANGIÇ TARİHİ NEDİR?

Ülkemizde milyonlarca Müslümanın merak ve heyecan içerisinde beklediği 2019 yılı hac takvimi açıklandı. 2019 tarihi itibariyle ilk kez hacca gidebilmek için Diyanet İşleri Başkanlığı’na başvuru işleminde bulunacak müminler, hac ön kayıtlarını 8 ve 14 Aralık 2018 tarihi arasında gerçekleştirebilecek.

 

 

Hacca gidecek olan vatandaşlar, T.C. kimlik numaralarına harçlarını yatırmalarının ardından www.hac.gov.tr web site üzerinden hac ön kayıt başvurularını tamamlayabilecekler.

Tüm bunların yanı sıra daha önceki yıllarda hac kaydı bulunup, 2018 tarihinde hac kurasına katılım gösteren fakat kesin kayıt hakkı sağlayamayan hacı adaylarının kayıt yenileme işlemleri 8 Aralık tarihinde Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde gerçekleştirilecek. Bu tarihler arasında kayıt işleminde bulunmayan kişiler 2019 tarihindeki hac kuralarına katılım hakkı bulunmayacak.

hac kayıtları başlangıç tarihi

2019 DİYANET HAC KURASI NE ZAMAN ÇEKİLECEK?

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından, geçen yıl hac kuraları, 1 Şubat Perşembe tarihinde halka açık bir şekilde canlı yayınla birlikte çekilmişti. Diyanet hac kuralarının ne zaman çekileceği hakkında kesin bir tarih belirtilmemekle birlikte 2019 yılında da buna yakın bir tarihte çekilmesi tahmin ediliyor. Hac kuralarına ilişkin gelişmeler aktarıldıkça haberimiz üzerinden ulaşabilirsiniz.

diyanet hac kurası ne zaman çekilecek

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Dünya bu görüntüyü konuşuyor! Üniversitenin binasına keskin nişancı yerleştirdiler
TOKİ, 33 ilde arsa satışı yapacak