CHP, 35 bin TL'yi ödemeden kaçtı

Bütçe görüşmelerinde tüm CHP'li belediyeler için 2 bin 200 lira asgari ücret söze veren CHP’nin geçtiğimiz seçimde kullandığı ofisin kirasını ödemeden kaçtığı ortaya çıktı.

CHP, 35 bin TL'yi ödemeden kaçtı
CHP, 35 bin TL'yi ödemeden kaçtı
GİRİŞ 17.12.2018 14:05 GÜNCELLEME 17.12.2018 14:10
Bu Habere 36 Yorum Yapılmış

Özgür Gündüz / Haber 7

Her seçim öncesi popülist vaatlerde bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz günlerde bütçe görüşmeleri sırasında yaptığı konuşmada tüm CHP'li belediyelerde asgari ücretin 2 bin 200 lira olacağı sözünü vermişti. Ancak CHP lideri bu sözü verirken CHP'li belediyelerin borç batağında olması eleştirileri de beraberinde getirmişti. Bugün ortaya çıkan bir başka haberde sadece CHP'li belediyelerin değil CHP yönetiminin de içinde olduğu durumu gözler önüne serdi. CHP, 2016 yılında Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı 1. Bölge Temsilciliği için Acıbadem Mahallesi Gayretli Sokak’ta bir ofis kiraladı ve seçim sırasında aktif olarak kullandı. Seçimlerden sonra da kullanılmaya devam eden ofis, 35 bin TL’lik kira borcu ödenmeden İl Başkanlığı tarafından boşaltıldı.

 

 

 

UTANMADAN PANKARTLARI İSTEDİLER

CHP yönetimi, daireyi boşalttıktan sonra ofiste kullanılan pankartlar için mülk sahibiyle iletişime geçti. Mülk sahibinin kira borcu ödenmeden söz konusu pankartları iade edemeyeceğini belirtmesi üzerine CHP görevlileri bir gece ofise gelerek pankartları söktü.

TOPU BİRBİRLERİNE ATTILAR

Mülk sahibi bunun üzerine olayı mahkemeye taşıyarak CHP Genel Merkezi ve İl Başkanlığı hakkında icra takibi başlattı. CHP Genel Merkezi ‘Bizim tüzel kişiliğimiz bulunmuyor’ diyerek söz konusun meblağı ödemeyi reddetti. İl Başkanlığı ise ‘Kira sözleşmesi kimin adına yapıldıysa sorumlusu odur’ açıklamasında bulundu. Son olarak İl Başkan Yardımcısı Atagün Duygulu da ‘Biz bu ofisi kendimiz için mi kiraladık’ diyerek topu tekrar genel merkeze attı.

CHP’Lİ BELEDİYELERDE ASGARİ ÜCRET 2 BİN 200 LİRA

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM Genel Kurulunda, 2019 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi ile 2017 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Tasarısı görüşmelerinde “CHP'li belediyelerde asgari ücret net 2 bin 200 lira olacak" açıklamasında bulunmuştu. Kılıçdaroğlu, “1 Ocak 2019'dan itibaren CHP'li belediyelerin olduğu bütün yerlerde asgari ücret net 2 bin 200 lira olacak. Arkasında da duracağız. Daha önce bin 500 lira olacak dedik ve bin 500 lira oldu. Bizim belediyelerde ve kazanacağımız belediyelerde asgari ücret net 2 bin 200 lira olacak, bu birinci öngörümüz. İkinci öngörümüz şu bize ait olmayan ve kazanacağımız belediyelerde hiç kimsenin işine son vermeyeceğiz. Kul hakkı yemeyeceğiz. Biz asgari ücreti bu kürsüden ilan ediyoruz." diyerek "asgari ücret 2 bin 200 TL olacak" sözü vermişti.

İSTANBUL'DAKİ 14 BELEDİYENİN BORCU 1 KATRİLYONU AŞTI

İstanbul'daki 14 CHP'li belediyenin vergi borçlarının 1 katrilyonu geçtiği tespit edildi. En fazla borcu olan CHP'li belediyelerin başında Sarıyer Belediyesi yer alıyor.  Sarıyer Belediyesi'nin 235 milyon 333 bin 107,16 TL borcu bulunuyor. 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 36
  • önkonyalı 5 yıl önce Şikayet Et
    suçlu dükkan sahibi. sen bilmezmisin bunların ne olduğunu....
    Cevapla
  • ahmet 5 yıl önce Şikayet Et
    bunlarin topyekunu memleket idare edemezzzzz.
    Cevapla
  • Kuyu.. 5 yıl önce Şikayet Et
    Chp ipiyle kuyuya inenlerin sonu...
    Cevapla
  • Ilhan 5 yıl önce Şikayet Et
    Bunlarin derdi yardim etmek deyil ortaligi karistirmak
    Cevapla
  • Kira 5 yıl önce Şikayet Et
    Kirayı ödemediyse işçinin günahı ne anlamadım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tarihi ziyaret öncesi Erdoğan açıklaması! Türkiye'ye net mesaj: İzin vermeyeceğiz
IMF'den Türkiye açıklaması