Darülaceze'den "dövize yatırım" açıklaması

Darülaceze Başkanlığı, bazı basın yayın organlarında yer alan "Aile Bakanlığı Darülaceze'nin parasını dövize yatırmış" başlıklı haberin yanlış ve eksik ifadeler içermesi nedeniyle yalan haber hükmünde olduğunu açıkladı.

Darülaceze'den "dövize yatırım" açıklaması
Darülaceze'den "dövize yatırım" açıklaması
GİRİŞ 26.12.2018 16:15 GÜNCELLEME 26.12.2018 16:19
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Darülaceze'den yapılan yazılı açıklamada, kuruluşun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısına uyarak bağış hesaplarında bulunan dövizi Türk lirasına çevirdiği aktarıldı. 

 

 

Darülaceze Bülteninin eylül sayısında da bu işlemin haberleştirildiği ve kamuoyuna duyurulduğu kaydedilen açıklamada, "Kurumumuza Mart 2017 - Temmuz 2018 arasında yapılan bağışlar, Cumhurbaşkanımızın çağrısına uyularak TL'ye çevrilmiştir." denildi. 

Haberde yer alan, "Devlet millete 'dövizini bozdur' derken, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Darülaceze'nin parasını dövize yatırdı" ifadesindeki gibi bir döviz alımının kesinlikle yapılmadığı vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

 

 

"Kurumumuz, verdiği hizmetin önemini bilen, ülkesini ve milletini seven, liyakat sahibi yöneticiler tarafından son derece şeffaf bir şekilde yönetilmektedir. Kurumumuzdaki tüm gelişmeler yayın organlarımız tarafından sürekli olarak kamuoyuyla paylaşılmaktadır. Bir gazetenin web sayfasından yapmış olduğu yayında belirtilen tüm iddiaların asılsız olduğu, Darülaceze'nin 124 yıllık geçmişinde hiçbir şekilde dövize yatırım yapılmadığı kamuoyuna duyurulur."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 13
  • erke 5 yıl önce Şikayet Et
    sözcü gazetesi tetikcilik ve şantajdan başka bişey yapmaz. Ama oda birgün ektiğini biçer. YA devlet ceza verir ya da Allah belalarını verir. Vatanın aleyhinde ne varsa yapıyorlar
    Cevapla
  • ihsan 5 yıl önce Şikayet Et
    sapık sözcüye bak hemde hayır kurumunu asılsız iftira ediyor
    Cevapla
  • aynen 5 yıl önce Şikayet Et
    sozcuden baska ne beklenir
    Cevapla
  • Vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    Sözcü yalan ve iftiranın yeni adı.Tıpkı Chp gibi o da tek partili dönemin bittiği günden bugüne iktidar olamadığı için yalan ve iftiraya başvuruyor.
    Cevapla
  • murat turan 5 yıl önce Şikayet Et
    maksat insanlara doviz aldirmak. umarim o dovizlerin altinda bogulurlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin hamlesi dengeleri değiştirecek! Dünya denklemi açısından yeni bir milat
İsmailağa Cemaati'nin yeni lideri belli oldu